Èetrti (hidravlični) amortizer v treh letih !?!

Začel/a Picdriver, Avgust 21, 2013, 02:54:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Bom kar tukaj vprašal.Lani sem dal zamenjati sprednji desni hidravlični amortizer oz. valj,čez dva meseca sem namestil zimske gume,pred kratkim pa sem opazil,da mi je zelo obrabilo notranji rob desne gume.Ali se pri menjavi le tega valja kaj spremeni na optiki,ali je kaj drugega,ker prej so bile vse gume enakomerno obrabljene,tudi te ki sem jih nazadnje montiral so bile ok.Problem je samo v tej gumi kjer so mi menjali amortizer,druge so ok.

andraž

sulicar

Se mi je zdelo ja....ampak na servisu mi niso nič omenili....

gramikom

Pozdravljeni

Tematika starejšega datuma ampak primerna za moja vprašanja.

Torej masti mi zadnji desni hidravlični amortizer in bi ga bilo potrebno menjati. Ali je res da se lahko pri hidravličnem menja samo eden in ne oba? Se kdo ukvarja z obnovo teh amortizerjev ali je edina opcija nakup originalnega novega pri citroen servisu? Neoiriginalnih baje ni možno kupiti.

Gre za C5 MK3 164 KS, letnik 2013 modificiran ( zadnja verzija ). Prevoženih je 210.000 km

Hvala za pomoč in odgovore

gule

Ni potrebno menjati oba, ker to ni klasični amortizer. Za obnovo, pa ne bi vedel, včasih ni bilo.

jumper1

sulicar

Ima kdo za prodat sprednji desni hidravlični amortizer... Oz. ve kje se ga da dobiti... Ne dam za novega 400€,ker itak crkne po garanciji takoj...

garac

Bine ima eno limuzino v kosih, kolk je še ostalo.od nje pa nimam pojma
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sulicar

zlikovski

Niti ni pretirano drag, sem mislil da pride čez 700€
Rabljeno pa veš kako je gor dajat, da ti nebo spet kje kaj spustilo, pa boš potem itak moral novo kupit, in seveda se tako prišpara.

sulicar

Sem ga že menjal.... Se dve leti mi ni držal...

zlikovski

HidroThorax

Citat od: zlikovski;270421Novega si vgradil, pa ni zdržal dve leti?

Nič čudnega...js sem oba sprednja menjal na C6, pa je levi zdržal samo 10k km in 11 mescev. So mi ga zamenjali pod garancijo.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

zlikovski

Potem pa so ti amortizerji prešvoh skonstruirani da so v limitah.