Èetrti (hidravlični) amortizer v treh letih !?!

Začel/a Picdriver, Avgust 21, 2013, 02:54:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

Menim, da sem rekorder pri menjavi "amortizerjev" (hidravličnih cilindrov). Pri ca 14.000 km mi je popolnoma odpovedal (http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=5040) sprednji levi hidravlični cilinder, katerega so mi na servisu seveda zamenjali v okviru garancije. Desnega "amortizerja" takrat niso hoteli menjati z argumentom, da deluje brezhibno  (beri tesni) in da v primeru menjave hidravličnih amortizerjev ni potrebe po menjavi v paru (kot pri klasičnih amortizerjih).

Seveda so 3 mesece po poteku garancije na servisu ugotovili, da ne tesni sprednji desni hidravlični cilinder in da bi ga seveda bilo potrebno menjati, kar so tudi storili. Stroške popravila (po mojem protestiranju, da ne bom plačal računa) je kril Citroen Slovenija v okviru kulance.

Žal se s tem moje težave s hidravliko ne končajo. Po dobrem letu dni (in 40 tisoč prevoženih km) so na pooblaščenem servisu ugotovili, da PONOVNO masti sprednji levi hidravlični cilinder in da bi ga bilo potrebno PONOVNO menjati!?! Po mojem protestiranju, da to ni normalno za avto takšnega razreda, so mi odgovorili, da je to odvisno od načina vožnje!?! Lepše, kot vozim ta avto, skoraj ne morem, če pa ni narejen za SLO ceste, pa naj to napišejo v navodilih za uporabo oz. naj ga ne prodajajo v Sloveniji!!!

Amortizer so tokrat menjali povsem na moje stroške. Je še potrebno omeniti, da me počasi res mineva potrpljenje s tem avtom, da o težavah s sklopko, vztrajnikom, hladilnikom klime, ... sploh ne govorim.

Ima kdo podobne izkušnje - zamenjani trije hidravlični cilindri v treh letih?

gap

Meni je malo solzil desni pa sem letos v aprilu zamenjal oba, seveda avto ni bil v garanciji prevozenih sem pa imel cca 190.000. Sem pa prvi lastnik tako da so km realni. Avto je pa 2.2 hdi. Drugac pa klimo sem menjal tako hladilnik kot oba ventilatorja. Vse skup do sedaj popravil izven garancije za cca 1.500 eur. V tej ceni ni hladilnika ki sem ga dobil pod garancijo.
Nasplosno sem do sedaj kar zadovoljen pa tudi tile stroski so kar ok glede na km ki jih delam. Mislim da sem ravno danes obrnil 200.000 km

Picdriver

Moji stroški servisa do vključno 120.000 km znašajo 2.438 € (brez sklopke in vztrajnika, ki me še čakata v bližnji prihodnosti!), od tega za redne oljne servise 1.304 €, torej vsi izredni izvengarancijski posegi skupaj 1.134 €.

Avto je pravi avion in sem še kljub vsemu navdušen nad njim, ampak tile servisi mi pa že malo najedajo živce. Ni konca in kraja. Najbolj me dvigne, da si ne vzamejo časa, vse naredijo na pol, eno stvar popravijo, drugo pokvarijo, potem pa za vsako stvar hodim še 3-4x nazaj.

Xandrej

Glede na to, da je na Cityu nema više nikoga bi se jaz obrnil na kak drug servis... Kaki selmar tam je zdaj matjaž ali pa grosuplje ali pa merlak qurc...

isarajli

po vsem prebranem po forumih in izkušenj znancev z tem avtom ,se strinjam ,da je pravi avion, vsaj glede stroškov.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

CEPETKO

Daš 25-30 tisočakov za novega C5 zadnje verzije ki je verjetno najslabša verzija še slabša od MK2 verzije potem pa ti krepavle vse po vrsti. Ni čudno da PSA propada. Hladilniki klime katastrofa - butalci dajo naročilo da mora hladilnik tehtati 300 g nato najdejo ene butalce na Poljskem, ki jih delajo v zanič firmi ki prav tako propada, vztrajniki uliti iz najslabše litine v livarni v BIH nato obdelani v Sloveniji se ve kje v firmi ki spet propada. Ni čudno da so ležaji zadnje preme  delani na Kitajskem, kot da jih SKF ne zna naredit.
Za hidravlične valje pojma nimam kje, in kdo jih dela, sklopke so potrošni material kot da so iz stiropora delane pojma nimam kje verjetno v Bangladešu.
In nato dobiš avto ki ti veselo crkuje, in propada.:breaking_pc:
Hladilnik menjal, ležaje zadnjih prem, aditiv za fap, sledila bo verjetno sklopka, za vztrajnik ne vem kdaj bo mrknil, čaka me še veliki servis.
Citroen - kreative tehnoloži.

Xandrej

Še enkrat za pametnjakoviče:

amortizer (3 primeri pa ta celo s tremi)
ohišje varovalk (odpravili)
hladilnik klime
pokanje vrat (odpravili)
samo pri 140 konjskem dizlu sklopka in vztrajnik...

To so znane napake oz bolj kot ne pravilo na C5 III

Ne vem no...

Res pokvarljiv avto in drek na palci. Raznorazni intuzijasti ki vozimo stare rajngle in NIMAMO 30 000 jurjev teh zadev zaenkrat nemoremo sprobat in ja kot že neštetokrat napisano ja recesija je menjujejo dobavitelje kdo bolj poceni naredi bo delal kvaliteta pa je potem takšna kot je!

Vsi stare rajngle kupit pa je!

Drugače pa nisem še videl oz niso še naredili avta ki bi bil brez znanih napak!

Picdriver

Mene v bistvu drugi ne zanimajo. Od vsega začetka vozim zgolj limonce in upam, da bo tako tudi vnaprej (blazno me mika DS5). Tudi tovarniške kikse razumem - moti pa me  sprenevedanje Citroen Slovenija in površnost oziroma neresnost serviserjev. Se zgodi, da  je tovarniško vgrajen del defekten - zamenjajo ga v okviru garancije, ampak kaj, ko ga zamenjajo z defektnim, katerega je potrebno ponovno menjati?! Poleg tega pri tem ferderbajo še kup drugih stvari (po menjavi desnega amortizerja sem moral menjati še skoraj polovico desne preme, drugače niso uspeli odpraviti pokanja pri vožnji čez ležeče policaje?!) Zdaj se to dogaja že na levi premi!?
Da ne omenjam ostale šlamparije. Po menjavi desnega blatnika (nalet divjadi), je pričelo nagajati desno ogledalo, po 4x reklamaciji ogledala serviserju uspe uničiti letvico na ročki tapete. Never ending story!!! O tem govorim.

Čojko

Kupujte avte med 2004 in 2008 letnikom! To so bili daleč najboljši avtomobili, ki bodo držali lepo proti 20 letom. Recesija je enostavno naredila svoje.
Se pravi C5 MKII 2.0 HDI s 100 KM,...

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

jumper1

vztrajnik pa sklopko pa nabavi od valeota enomasni vztrajnik in sklopka komplet 560€ v adelu

Sine64

Zaenkrat sem na mojem C5 letnik 2010 Comfort oprema obrnil 80 tisočakov km in edini problem je bil s parkirnimi senzorji (3 zamenjali pri Jerovšku).

Vsake toliko časa mi omejilec vrat poka na voznikovih vratih, sklopka, hladilnik klime in hidravljika (zaenkrat) dela BP....

xpuser

BT-C5

Citat od: jumper1;165173vztrajnik pa sklopko pa nabavi od valeota enomasni vztrajnik in sklopka komplet 560€ v adelu

lahko poveš kaj več o enomasnem vztrajniku,če je mišljeno za MK 3 140KM!
kataloška ipd.,in seveda,če ga ima že kdo vgrajenega!

Lp.

superca13

Jaz sem še vedno prezadovoljni uporabnik drugega C5 III, ki je sedaj letnik 2011  :)  Ga ne zamenjam za nobeno drugo vozilo.
Seveda pa je zelo važno, kdo servisira in kako se redno servisira avto...
Ni vsak mehanik "mehanik".

To da je C5I ali njegov facelift boljši od C5III je en velik blabla. Prva dva nista slaba ampak v nobene pogledu in popolnoma v ničemer boljša od trojke.  Smo imeli tudi enko HDI in je sitacija zelo dobro poznana.

LP
S