Èetrti (hidravlični) amortizer v treh letih !?!

Začel/a Picdriver, Avgust 21, 2013, 02:54:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

Moram pokomentirati tisto o primerjavi C5 II in C5 III. Oba sem kupil nova (torej prvi lastnik), prvi je bil l. 2005, drugi je l. 2013.
Prvi je bil z opremo SX (in kar nekaj dod. opreme, skoraj čisti Exclusive), drugi je Exclusive s precej dodatne opreme k temu paketu (ni da ni).
Prvi je bil bolj prostoren, kvalitetneje skupaj narejen (plastika ni škripala do konca lastništva, več kot 8 let), drugemu škripajo ročaji vrat in sredinska konzola že od novega (kaj šele bo...).
Drugi je lepši (to je sicer relativno), trši (čeprav ima bojda boljše hidr. podvozje, ampak manj "hidravlično", kar se mi ne dopade). Naslednji avto najbrž ne bo več C5, ker so pregovorne prednosti izginile, kvaliteta izdelave pa je padla. Tega zagotovo ne bom imel 8 let.
Saj ni slab, ampak me to ne prepriča tako kot me je prvi (C5 II).
Dodaten minus pa so serviserji, ki: ali nimajo več pojma (razen redki) ali pa se jim ni treba več truditi, čeprav me to v teh časih čudi. Najbrž pooblaščenega servisa moj C5 III ne bo nikoli več videl (že pri reklamaciji pri novem mi je bilo slabo od nestrokovnosti in neprofesionalnosti servisa), prejšnji C5 II pa konstantno servisiran na pooblaščenem. Sicer pa - to kar je bilo treba menjati - bi znal menjati vsak serviser za precej manj denarja in nategovanja.

Picdriver

ProSurfer, očitno prihajamo vsi do istih zaključkov. Glavna težava je v nekvalitetnem in nestrokovnem servisu. Zakaj se ne zavzamejo in potrudijo (več), mi ni jasno. Že ca. 20 let sem Citroenar po duši in vseskozi sem bil zadovoljen (tudi) s servisom, zadnja leta pa razočaranje nad razočaranjem :/
Ali bomo servisirali privat ali pa bomo še za to hodili čez mejo - mimogrede, ima kdo kakšne izkušnje s servisi na lepši strani Alp :)

jumper1

Citat od: BT-C5;165227lahko poveš kaj več o enomasnem vztrajniku,če je mišljeno za MK 3 140KM!
kataloška ipd.,in seveda,če ga ima že kdo vgrajenega!

Lp.

Mišljen je za c5 mk III in je od valeota tako da bi moral biti.Zmontiran pa je na 2,2 hdi motorju v p406 s 215 konji in dela brez problemov

dvorjan

Jah, ocitno boste morali Stajerci zaceti v osrednjo Slovenijo voziti avte na servis. V okolici Ljubljane imas dva super servisa - Merlak na Drenovem gricu (blizu Vrhike) in pa Jerovsek v Grosupljem. Pa saj kar nekaj Prlekov vozi avte na ta servisa ... verjetno ne brez razloga.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

bondzoli

Evo včeraj dobil nazaj C5II 2.0Hdi 2006, menjava komplet vztrajnika, sklopke, potisnega ležaja (komplet od VALEO) po 175000 km! Menjani zadnji gumijasti nosilci prednjih rok (obe strani) in nosilec motorja! Cena 850 EUR!
Razlika očitna, nobenega čudnega zvoka iz podvozja in motorja (pred tem je vztrajnik v prostem teku in spuščanju sklopke grdo udarjal), avto se sedaj pelje kot prvi dan ...

Picdriver

Sem že omenil, da te dni pričakujem ÈETRTI amortizer spredaj levo? Nisem? No takole je bilo. Dober mesec po menjavi amortizerja (drugega za tretjega) sem ponovno začel opažati neko pokanje pri sprednjem levem kolesu. Ker imam s tem avtom že vsega dovolj, sem se zapeljal nazaj na servis in vztrajal, da z menjavo amortizerja težave (pokanja) niso odpravili. Diagnoza pa pregledu avta je bila, da je potrebno menjati amortizer?! Dober mesec dni star amortizer je (SPET) fuč!!! Zdaj pa ne vem, s kom je tu kaj narobe - dopuščam tudi možnost, da z mano.

Aja, pa še to - sem omenil, da mi je klima spet crknila? No, tokrat za spremembo ni šel hladilnik, ampak cev med kompresorjem in hladilnikom. :Hammer3:

Sem povedal, da imam tega avta poln ku....? Verjetno sem. :Paint-Angry:

P.S.: Admina prosim, da spremeni naslov teme v ÈETRTI, da bo naslov bolj ažuren

andraž

Citroenovc

Ti, ampak glede na starost 1 mesec - je menda vsaj amortizer in menjava zastonj?
OK

LP
Primož

Picdriver

Definitivno ne mislim plačati niti centa - vsaj kar se tiče amortizerja, glede popravila klime bom pa še videl, kakšne volje bom takrat. Od menjave hladilnika je ravno dobro leto dni.

Citroenovc

Citat od: Picdriver;166896Od menjave hladilnika je ravno dobro leto dni.

A ni en pred časom ravno na tem forumu pisal, da je pri C5 III zdaj to nekaj zastonj - oz delno zastonj - odvisno od km in starosti.
Aja, klinca ... teb je šla cev zdaj, ne hladilnik ... No poročaj.

Mimogrede - kar se tiče amortizerja - ma to ne more biti nikakor res, da bi v enem mesecu zjebal amortizer do tega, da je fuč. RAZEN - če je nekaj hudo hudo narobe s samo kvaliteto vgrajenega dela (oz če bi bilo nekaj hudo narobe s saim avtomobilom, da bi "žrl" amortizerje ... ampak itak, da mora biti v tem primeru vse zastonj.
Pa edino prav bi bilo, da glede na to, da je četrti - da ti kvečjemu častijo še nekaj za ohranjanje dobrih odnosov.
OK

LP
Primož

Picdriver

Hidravlični cilinder (tretji) je bila zamenjan v sklopu reklamacije. Baje je imel nekaj zračnosti. Novi (četrti) spet poka! Ne vem ali je komentar sploh potreben? V roku enega leta grem pač po petega!

Pri klimi se je izkazalo, da je poleg popolnoma razklane cevi PONOVNO crknil kondenzator (hladilnik) klime. Vzrok je mehanske narave - luknja v hladilniku?! Hladilnik je star 2 dni manj kot 13 mesecev!? Komentar verjetno tudi tukaj ni potreben, ali pač?

Zahteval sem da mi avto sestavijo brez menjave hladilnika in polnjenja klime (480 € hladilnik z montažo + 50 € polnjenje s plinom). Plačal sem samo menjavo cevi (ca. 72 €). Hladilnik bom za manjši denar menjal v lastni režiji.

Citroenovc

Èakaj čakaj - a na že vgrajeni originalni del pa ne velja tisto, ko je nedavno nekdo pisal na ta forum - da zdaj Citroen krije večji del stroškov menjave kondenzatorja klime?

Malo sem pozabil kako - ampak mislim, da je bilo v stilu - če ima avto do 100k km je vse zastonj, če je 100-200k km pa plačaš polnjenje ... al tako nekako. Pogoj? Redno servisiran avto na pooblaščenem servisu
OK

LP
Primož

Picdriver

Tako sem prišel skozi lansko leto, ko je kondenzator "zgnil" po naravni poti - Citroen mi je častil novega, jaz sem plačal samo delo in plin. Sedaj pa je spustil zaradi mehanske poškodbe - verjetno izstrelka v obliki kamna. V hladilniku je sorazmerno velika luknja, vidna s prostim očesom => ni garancije, poleg tega je od vgradnje poteklo 2 dni manj, kot 13 mesecev :/

Ales79

Citat od: Citroenovc;167148Èakaj čakaj - a na že vgrajeni originalni del pa ne velja tisto, ko je nedavno nekdo pisal na ta forum - da zdaj Citroen krije večji del stroškov menjave kondenzatorja klime?

Malo sem pozabil kako - ampak mislim, da je bilo v stilu - če ima avto do 100k km je vse zastonj, če je 100-200k km pa plačaš polnjenje ... al tako nekako. Pogoj? Redno servisiran avto na pooblaščenem servisu

Spomladi sem menjal kondenzator klime, avto je bil star 4,5 let, prevoženih cca. 133.000 km, avto redno servisiran na pooblaščenem servisu, pa sem moral sam plačati vse, kondenzator in polnjenje.
Citroen ne krije ničesar. Vsaj v mojem primeru niso.

Citroenovc

Citat od: Ales79;167167Spomladi sem menjal kondenzator klime, avto je bil star 4,5 let, prevoženih cca. 133.000 km, avto redno servisiran na pooblaščenem servisu, pa sem moral sam plačati vse, kondenzator in polnjenje.
Citroen ne krije ničesar. Vsaj v mojem primeru niso.

V mojem lani tudi ne.

Sem rekel, da je to novička iz kakih 2 mesecev nazaj.
OK

LP
Primož