Èetrti (hidravlični) amortizer v treh letih !?!

Začel/a Picdriver, Avgust 21, 2013, 02:54:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CEPETKO

Citat od: Picdriver;167151Tako sem prišel skozi lansko leto, ko je kondenzator "zgnil" po naravni poti - Citroen mi je častil novega, jaz sem plačal samo delo in plin. Sedaj pa je spustil zaradi mehanske poškodbe - verjetno izstrelka v obliki kamna. V hladilniku je sorazmerno velika luknja, vidna s prostim očesom => ni garancije, poleg tega je od vgradnje poteklo 2 dni manj, kot 13 mesecev :/

Poglej si mojo zaščito klime. C5 MK3 puščanje klime str. 5 in 6. Mreža na notranji strani pred hladilnikom na rešetki spojlerja.
Citroen - kreative tehnoloži.

Picdriver

Sem bral pred časom - vsaka čast, dobro narejeno, ampak vseeno se mi zdi, da bi morali danes znati izdelati take avte, da brez večjih posegov preživijo 5 let in vsaj 250.000 km, ne pa da imaš pri 3 letih in komaj 125.000 km 4. amortizer, 3. hladilnik, 2. sklopko, ...

dvorjan

Pri C5 mkIII se velja bolj kot za vse popuste ob nakupu izpogajati za 5-letno garancijo ali pa jo preprosto dokupiti. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Citat od: Picdriver;167251Sem bral pred časom - vsaka čast, dobro narejeno, ampak vseeno se mi zdi, da bi morali danes znati izdelati take avte, da brez večjih posegov preživijo 5 let in vsaj 250.000 km, ne pa da imaš pri 3 letih in komaj 125.000 km 4. amortizer, 3. hladilnik, 2. sklopko, ...

Takoh avtov več ne delajo in jih nočejo delat! Saj bi bilo neekonomično in iz poslovnega vidika porazno!

Žal

:BigThumbs:

Picdriver

Takole izgleda 13 mesecev star ORIGINALNI hladilnik (kondenzator) klime! Je to sploh možno? JE! Datum proizvodnje hladilnika je april 2012, vgrajen avgusta 2012, septembra 2013 pa se je sesul v prafaktorje?! Menjal sem ga za neoriginalnega, verjetno kvalitetnejšega (z zaščitnim premazom) pri nepooblaščenem serviserju. Dovolj imam Citroenovih nekvalitetnih ORIGINALNIH nadomestnih delov, servisa in nasploh Citroena Slovenija. Resno razmišljam o dopisu principalu v Francijo. Kakšne ideje, nasveti, komu poslati dopis?

StefZ

Madona. A je tole kakšen, ki je imel serijsko napako? Kar ne morem verjeti, da so rebra ven popadala....

Bom videl kakšen bo moj, ki je bil menjan letos čez eno leto

Picdriver

StefZ, ta je že drugi!
Prva vgradnja je držala 3 leta, drugi, ORIGINALNI, pa 13 mesecev!?

mirchi

Ej zivce pa mas. Jaz bi tak popizdil zraven vsega.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Jogador

Neverjetno, kakšne konce vgrajujejo v avte zdaj, na moji xantiji so še amortizerji in hladilnik original, avto pa star 15 let...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

CEPETKO

Vseeno kakšnega si vgradil original ali ne.
Material obojih je tako tanek kot FOLIJA ZA ŽIVILA O,OO5 MM (BERI PET MIKRONOV). Èe se ti zaleti brencelj med vožnjo v rebra kondenzatorja ti naredi takšno luknjo kot topovski izstrelek. Mreža je zakon.:BigThumbs:
Tvoj zgleda kot da so vnjem bile lego kocke, ki so ven popadale.
Katastofa. To je serijska šlamparija.  
Jaz imam na svojega 12 mesecev garancije tako da so moje oči uprte v njega nonstop.
Citroen - kreative tehnoloži.

garac

če imaš 12 mesecev garancije, mar je potem najbolje vsakih 11 mesecev ga preluknjat?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Citat od: garac;167554če imaš 12 mesecev garancije, mar je potem najbolje vsakih 11 mesecev ga preluknjat?

Tudi v tem primeru bo garancija veljala, še samo en mesec, pa čeprav dobiš nov del...

dvorjan

Bo pa kos zdrzal nadaljnih 12 ... nekaj je pa vendarle. Sicer pa res - tako slabo kot so te stvari narejene je lahko sram in Citroen in Valeo ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Citat od: dvorjan;167559Bo pa kos zdrzal nadaljnih 12 ... nekaj je pa vendarle. Sicer pa res - tako slabo kot so te stvari narejene je lahko sram in Citroen in Valeo ...

Se strinjam, je res žalosno, da to tako hitro doživi svoj konec...:argue1:

oziris1978

Citat od: gule;167558Tudi v tem primeru bo garancija veljala, še samo en mesec, pa čeprav dobiš nov del...

Tole ni res. Ko ti zamenjajo amortizer z novim ti mora garancija veljati 12 mesecev in ne samo 1 mesec kot je bilo do izteka novega.
Po zakonu, ko ti zamenjajo del z novi ti velja garancija 12 mesecev. Oziroma. Garancija začne teči na novo za novi amortizer.
Èe pa ti rečejo, da velja samo še en mesec pa omeni tržni inšpektorat.. Boš videl kaj bo potem...
Tukaj folku prodajajo meglo in lažejo.