Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Mah, saj pise, zakaj ni imel velikih avtov - ker ne gredo v garazo, se C4 ni sel noter. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xhantos

Pozdravljeni Citroenarji!

Sem nov na forumu .. morda bodoči lastnik Citroena C5. S tem v zvezi se tudi obračam na vas. Sam sem sicer že pregledal to kar 80 strani dolgo temo, ampak nisem prepričan, če je bilo kaj govora o tem avtomobilu (nekaj govora je bilo o tej avtohiši - Real Diskont). Glede na ceno in opremljenost me zanima, kaj bi lahko bil razlog, da se v nasprotju z ostalimi C5-kami, ki se na netu pojavijo, ta ne proda že več kot eno leto?

Za vsak odgovor o avtu bom vam hvaležen.

Lp. Jan

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7821026&show=1&avto=Citroen%20C5%202.2HDI.EXCL.XSENON.USNJE.NAVI...

Lovro

Mogoče cena... Glede na to, da sem jaz kupil 2,5 leti starega za 13.000 EUR (sicer 2.0 HDI), je tale cena za (po letniku) skoraj 5 let star avto malo pretitana.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jogador

Pa cena registracije in zavarovanja tudi ni zanemarljiva...

No pa dam skoraj roko v ogenj, da kilometri niso realni.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Xandrej

Lovro jaz sicer ne vem ampak jaz gledam tako : 19 col, navi, usnje, xenon...itd itd... Pa nekaj vsaj od sebe da... Recimo, da je meni tak avto več vreden kot neko olupleno povprečje... Samo na glas razmišljam.

Lovro

Že res... samo trg pa laufa po svoje in glede na to, da C5 ni med najbolj zaželenimi avti, je to kar visoka cena za praktično 5 let star avto.
Marsikdo, ki kupuje avte, stare okoli 5 let, tudi pomisli: 19 col feltne = zelo drage gume, in tega ne bo hotel vzeti oz. upoštevati v ceni avtomobila.

To se da sklepati tudi po tem, da ga že 1 leto prodajajo. Razen če je kaj s samim avtom narobe oz. je v sumljivem stanju.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

StefZ

Zdravo!

To, da ga prodaja že eno leto je res malo čudno - glede na to, da se tudi tisti 3.0 hdi, ki pridejo gor na a.net relativno hitro prodajo. Na strani 66 te teme je nekaj pisano glede prodajalca....

Pojdi pogledat, pelji ga nekam pregledat in boš videl pri čem si.

Xandrej

Citat od: Lovro;172639Že res... samo trg pa laufa po svoje in glede na to, da C5 ni med najbolj zaželenimi avti, je to kar visoka cena za praktično 5 let star avto.
Marsikdo, ki kupuje avte, stare okoli 5 let, tudi pomisli: 19 col feltne = zelo drage gume, in tega ne bo hotel vzeti oz. upoštevati v ceni avtomobila.

To se da sklepati tudi po tem, da ga že 1 leto prodajajo. Razen če je kaj s samim avtom narobe oz. je v sumljivem stanju.

Glej kot smo že rekli neštetokrat in ni moč posploševat. Nekomu pa prav 19 col felne pritegnejo da pride kupit tak avto oz vsaj gledat pa prečekirat, kje je še ostala oprema, da da pri takem avtu tudi kuplonga ne crkuje kot pri 2.0 Hdi... 100 ljudi 100 čudi in prav je tako. Seveda pa je druga pesem če je avto sumljiv pa kaj ne štima... Lahko ima na sebi zlate felne... pa 500 konjev s porabo 3 litre pa nebo šel...

Matteo.

Zdravo,
Pri tem prodajalcu LM---, je stric od moje kupil BMW 3serijo, sicer je z avtom zadovoljen, čeprav se meni osebno zdi da je bilo nekaj km prevrtenih, problem pa je, da je dobil samo en original ključ, drugega pa mu obljublja že več kot pol leta. Mislil je zamenjati prav za tega C5, ki ga je objavil Xantos, vendar se nekako prodajalec noče pogovarjati o tem. Tako da odsvetujem tega prodajalca.

LPM   :Hammer3:
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

Xhantos

Res je..mene je pritegnila dobra oprema.. in glede na to, da so se s podobno opremo (tudi 19kami) C5tke dobro prodajale  .. mi je bilo sumljivo zakaj pri temu ni tako. Hvala vam za različna mnenja .. imate prav, da se ne sme posploševat .. bom šel zadevo pogledat, najprej laično, po potrebi pa še na pooblaščenega .. če pridem tako daleč.. :) Èe kaj vrednega ugotovim, tudi delim! :)

CEPETKO

Èe se odločaš za nakup temeljito vse presnifaj.
Sklopka če je ali ni original ugotovim po 500 metrih prav tako če je enomasni ali dvomasni vztrajnik vgrajen ali če morebiti že klopota sliši že napolgluh človek.
Hladilnik klime od spredaj vse temeljito pregledati poškodbe, ali če lego kocke iz njega izpadajo ali je morebiti na pol že gnil.
Kakšen je nivo fap tekočine, tesnost sprednjih hidravličnih valjev.
Škripanje preme zadaj.
Citroen - kreative tehnoloži.

Xhantos

Dober nasvet! Sam sem sicer tehnični laik, ampak zdaj vsaj vem na kaj je treba bit pozoren pri teh avtih..nekaj sem sprva razmišljal o pregledu na Amzs - ampak bom verjetno (če se prvotni površinski pregled obnese) dal pregledat na pooblaščenem.. Lp.

StefZ

Zdravo!

Na strani 66 je nekod napisal, kaj vse so preverili na AMZS...

Pred nakupom sem ga peljal na pregled na AMZS. Vredno svojega denarja. Pregled trajal 3 ure, dobil cel kup papirja (izpisi testov zavor, avortizerjev, optike, ipd.). Ugotovitve:
- avto barvan po obeh bokih in po havbi
- menjano vetrobransko steklo + voznikovo steklo
- podvozje slabo ohranjeno (npr. plastika potrgana, polomljena, ipd)
- prednji amortizerji zanič
- vse zavorne obloge zanič
- vsi avtomatski ventilčki zanič
- oljni madež pod turbinskim polnilnikom.

Jaz sem dal svojega pred nakupom preverit na pooblaščenega (Avtoehna Vis) in pol toliko in niso bili tako detaljni:Hammer3:
Prednost je edino ta, da ga priklopijo na original tester, ki lahko kaj pokaže...

jumper1

Škripanje preme zadaj.[/QUOTE]

Pri c5 MK III niso zadnje roke na ležajih tako da tu ni škripanja!

LionRock

Kaj menite na tale avto? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7619957&show=1&avto=Citroen%20C5%202.0HDi%20Dynamique%20%20BARVNA%20NAVI...

Zanima me tudi zakaj je naprodaj največ avtov takega tipa letnik 2011? Je z temi avti kaj narobe ali v čem je fora? Kako vem, da ima avto hidravliko?

Kaj je najpogostejši vzrok za servis pri teh avtih? Vem ja, lahko bi šel brati cleotno temo samo ni časa pa še preveč je tega skakanja iz ene teme na drugo temo in se vmes enostavno izgubiš :/

Najlepša hvala.