Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Citat od: StefZ;146787Omenil sem pospeške, ker me zanima kako je npr. štart z mesta (vključevanje v promet, avtocesto, ...)

A mi lahko razložiš, kako ti štartaš na avtocesto? Z nule?
Še enkrat - v realnih situacijah je ta motor kar zelo dobro prožen in "potegne" zelo dobro.
Ampak, ko že ravno izpostavljaš podatek 13sec 0-100. Se mi zdi pa tudi meni to nekam čudna številka - da ni napaka v tehničnih podatkih. (?)
OK

LP
Primož

dvorjan

Ce je pa avtomatik ... Ni to dvosklopcni menjalnik, da bi menjal hitreje od nas. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

StefZ

Zdravo.

Kako vsi sedaj izpostavljate ta pospešek... Navedel sem takega kot ga je našel stric google (test CIII 2.0 hdi - rezultati za pospesek so npr 10.9, 12.1, za avtomatika pa sem nasel tudi 13 in celo 13.3).
Dobro vem da je pri voznji velikega pomena navor, ki naj bi ga imela ta mašina kar dosti. Vemo pa da meritev prožnosti z avtomatskim menjalnikom (npr. Od 50 - 100 v 6. Prestavi) ni mogoča in teh testov za primerjavo nikjer ni. Tako ti ostane edini tehnični podatek za primerjavo pospešek. Zato sem ga tudi izpostavil. ampak roko na srce - včasih je pa lepo potegnit na kakšnem semaforju (tud s familijo v avtu...)

Ker sem videl da je na forumu kar nekaj takih z 100kw + avtomatik sem povprašal za mnenje. Dejansko me zanima kako se kombinacija obnese v praksi. če bo večina rekla da je to za vsakodnevne potrebe malo premalo to tud nekaj pove.... Isto kot se "ne priporoča" 1.6 hdi za ta avto ker je glede na težo avta konjev pač premalo.

Tako da ne mislim drag race vozit z avtomatikom. Prosil bi samo za mnenja če je ta kombinacija "še sprejemljiva" ali je to prešvoh za to težo...

Francl

Predvsem za vsakodnevne potrebe je 100kW z avtomatom čisto dovolj. Brez skrbi, nihče te ne bo prehiteval ali besno blendal za tabo pri speljevanju v križišču.
Meni je dovolj že 80 kW in prej z avtomatsko Xantio že 66, pa so se mi vseeno limali na sprednji odbijač. In tudi v klanec vleče dovolj, da otroci bruhajo čez Gorjance ali Ljubelj.
:Hammer3:

bobr

Jaz sem imel isti strah pred nakupom karavanua z 100kw + atomatik. Kljub teži se zelo dobro pelje, potegne kot mora in tudi prehitevam lahko :). Edino končna hitrost ni nek biser in tudi rabi nekaj časa. Tja do 150km/h vleče brez težav, več kot to pa itak preveč stane :) ...

StefZ

Hvala za odgovore. Glede na trenutno ponudbo avtomatikov z exclusive opremo imam namen pogledat naslednje:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6638749&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5987433&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6705430&show=1

Je mogoče kdo katerega od teh že videl v živo. Èrni od Avto Grosuplje mislim, da je že kar nekaj časa gor.
Glede Avto Grosuplje je pa za prebrat mešane komentarje - nekateri čez njih pljuvajo, spet drugi so z njimi zadovolji
Bobr kako si bil ti zadovoljen z njimi? Si avto mogoče pred nakupom peljal kam pregledat? Vem da je pri teh uvoženih riziko, da imajo 1x več kilometrov...

Še nekaj mi ne gre v račun:
- ksenonski žarometi: a tole pri exclusive opremi letnik 2008-2009 ni bilo serijsko. Vidim, da imajo pokrovčke za pranje žarometov, v parabolah pa ni leče za ksenon (a to je potem samo pranje žarometov in halogenska žarnica?) ali je bil avto udarjen in niso dali ksenona nazaj?
- pri nekateri piše ogrevanje in masaža vendar na voznikov sedežu ni videti stikal (na novejših letnikih se mi zdi, da sem opazil 2 koleščka).

Še 1x hvala za mnenja glede zgornjih treh.

MSrougeZX

Pokrovček imajo vsi modeli...pranje ima samo model z xenonom.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

bobr

Jaz imam tudi mešane občutke glede Avto Grosuplje. Na ogled vozila sem vzel brata ki dela v avtoelektroniki. Skupaj sva pogledala in avto je imel težave s klimo in radio se je resetiral. Prodajalec je to takoj priznal in rekel da bo uredil. Ko sem avto rezerviral se je začela bitka z radiem. Klima je bila urejena, radio pa je povzročal hude težave še dober mesec. No na koncu se je dobro izšlo in sem dobil zamenjan radio.
Servisna knjižica izgleda legitimna, navodila sem dobil, ključa sta bila oba... Vse je izgledalo OK.

Kot drug problem ki ga še vedno imam je GSV garancija. Obljubili so mi v ceni vozila tudi 1 letno GSV garancijo. Te do danes nisem prejel kljub večkratnim pozivom. Okoli potem slišim marsikaj kako izvajalcem te GSV garancije ne plačujejo prodajalci, tako da bog ve kaj se skriva zadaj. Zaenkrat ni težav z avtom, če pa bo kaj grem takoj nazaj in naj izpolnijo obljubo.

In še to. Prodajalec ni omenil da je bil menjan en ventilček na gumi. Verjetno ga je prejšnji lastnik menjal ker je bila tudi feltna malo kriva. Po nekaj kilometrih vožnje je sistem seveda tulil. Lahko bi vsaj povedal da to manjka in da me čaka tudi to. Uredil sem potem sam z izklopom tega blesavega sistema nadzora tlaka :).

Xenon, kolikor jaz vem, je del exclusive opreme.
Masaža in gretje sedežev jaz imam in so stikala ob strani. Èe ni videti na sliki potem je napaka pri vnosu oglasa.

Kakorkoli, na ogled vozila vzami strokovnjaka in zahtevaj testno vožnjo.

Flukturr

Citat od: Lovro;143837Pa lužo olja pod avtom... Jaz bi ga raje preventivno odpeljal prej. Sedaj si lahko še določiš termin, kdaj imaš čas peljat avto na servis.
Ko bo pa svetila lučka, pa boš moral na vrat na nos tja...
Bolje preventiva kot kurativa, pravjo dohterji.

No, preventiva je pokazala, da bo treba kaj kmalu zdravit. Je že naročen nov.

Zanima me če je tole hidravlično olje kaj agresivno, ker mi orenk kaplja kot se vidi...

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

surfy977

Delam na tem, da bi postal novopečeni citroenar.  :-) Iščem namreč Citroen C5 III, tourer, exclusive 2.0 hdi z do 100k kilometri.

Tale zgleda primeren: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6671783&show=1

Jaz sem z Gorenjske in mi je do Ajdovščine malo daleč, da bi potem ugotovil, da je avto v slabem stanju. Ga je mogoče že kdo gledal ali se vozi tam mimo, da bi ga lahko pogledal?

Kaj pa izkušnje s prodajalcem? Na forumih sem našel nekaj slabih mnenj, vendar še od takrat, ko ni bil pooblaščen Citroen servis.

Hvala.

yamaha20252025

Vsi trije v Avtogrosuplju in Domžalah nimajo gretja sedežev, kar se vidi iz sedežev..ni stikala.

Nakup rabljenega vozila pri prodajalcih, ki uvažajo vozila, zna biti vedno "riziko", ni pa nujno.
Sam osebno sem imel ŽE nekaj vozil, ne samo Citroena iz uvoza, pa prav nikoli nisem imele niti ene same težave.
Bolj problem je pri teh prodajalcih dejstvo, da zelo Neradi izpolnijo tisto, kar na začetku obljubljajo.

Za vsakodnevno vožnjo, družinski proračun, omejitve hitrosti...je 100kw več kot dovolj, tudi za C5. Še vedno bo lepo vlekel, tako da tu ni skrbi.
Sam imam rad dinamičen avto, zato bi morda pogledal še močnejšo različico (160konjev).
Odločil bi se pa zagotovo glede na ohranjenost vozila, opreme, ki jo premore in seveda cena je tudi pomemben dejavnik.
Pa C5 zelo zelo paše avtomatik, je pač limuzina (moje mnenje).
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

superca13

Jaz sem imel včeraj priliko testirat hdi160, za primerjavo z mojim hdi 140. Oba ročni menjalnik. Očitne razlike v moči napram hdi140 nisem opazil oz. razlika je res minimalna.

StefZ

Včeraj sem šel pogledat oba tourerja v Avto Grosuplje. Evo nekaj opažanj - mogoče komu prihranim pot.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6638749&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5987433&show=1

Oba sta iz Italije in sicer od neke lizing hiše za fizične osebe (najverjetneje jih je vozilo več ljudi). Pohvalno se mi zdi, da bi dovolili, da ga pred nakupom peljem na pooblaščen servis na pregled...

Èrni: gor je imel 2 letni in 2 zimski gumi (3 različne znamke gum :) - popolnoma lizane). To so rekli da bi zamenjali... Notrji je smrdel po cigaretih (kot da se jim je pepelnik raztresel po avtu...) na oblogi vrat (naslon) je bila luknja od ogorka. Sedalni del sedeža  (tista opora) popolnoma zmatran - kot da se v njem zlomila pena, opora,... Rolo na panorami popolnoma zlomljen  (3. ločeni deli). voznikov pas se je komaj navil nazaj... Pri obeh prvih sedežih je zgornji del hrbtišča štrlel stran... Motor je lepo vžgal in tekel, zunaj pa je bil videti OK :)

Srebrni na zunaj tudi ok. Na 18col so bile letne gume (mogoče še za sezono) ampak brez senzorskih ventilčkov. Na havbi ena praska drugače pa ok. Znotraj malo boljši kot črn (čeprav leto starjši) ampak vseeno bogi - sedežni del sedeža (opora) uničen, zgornji del hrbitča sedeža štrlel stran. Akumulator je bil preslab in niti ni vžgal - je bil pa jezik še v italjanščini in stalno je izpisovalo nek service....

Skratka totalno boga avta. Niti ne vem če jih komu privoščim...

Sedaj pa naslednja zadeva. Očitno 2.0 hdi avtomatik odpate in se sedaj išče 2.2 hdi ročni menjalnik (drugih v rangu do 14k € trenutno ni). Kaj menite o motorju 2.2 hdi 16v (125 kw)???

Zanima me naslednje:
- kateri tip (oznaka motorja) je to?
- kako je s porabo goriva? Koliko se pričakuje (predvidevam, da podobno kot 100 kw + avtomatik)
- glede na to da je tole biturbo me zanima koliko je dražje vzdrževanje? Predvidevam, da so dražji servisi, deli,...
- so kakšne znane napake teh motorjev?

Hvala za zgornje informacije. Èe grem pogledat še katerega pa poročam...

MSrougeZX

Ko take berem in pogledam cene...pa pogledam svojega in si mislim, 14k € bi pa moral dobiti za svojega še.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

ne prijatelj ker bo vsak raje kupil razjebanega za 10 000 ker to je čista praksa!!!