Pred nakupom

Začel/a MAMAMA, November 11, 2010, 08:12:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mika

Pozdrav.

Panika me je malo minila, hvala za pomiritev. Do zdaj sva s punco z avtom zelo zadovoljna, vendar...

...imam spet en problem. Še komu slučajno v zadnjih vratih poka med vožnjo? Pokci so kar pogosti, bolj tihi, vendar vedno glasnejši in postajajo prav nadležni. Pojavijo se tudi pri odpiranju vrat. Sem že vse "prešlatal" med vožnjo in stoje, da bi ugotovil vzrok, vendar še nisem našel. Kakšne ideje? Sumim na stičišče med krom letvico in okrasno črno plastiko ob B stebričku, vendar ne vem kako popravit...

Hvala.

lp

ModelJT

Ali pa panti vrat. Je o tem že kar nekaj napisanega na forumu, če je to vzrok pokanja.

Naprimer tukaj: http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=2812&page=22
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

panti pokajo le pri odpiranju in zapiranju, med vožnjo pa najbrž ne?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Kaj pa veš. Pri citroenu je vse možno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MSrougeZX

Če med vožnjo poka v vratih oz. tam okoli lahko probaš s silikonskim sprejem našpricat gumo okoli vrat in malo z mastjo namazat pante...pri C2 to pomaga...pa če je med vrati svinjarija recimo....spucat in namazat in je en čas mir.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Jerry69

he he he

Sem se kar nasmejal, ko prebiram tele poste. Dejstvo je, da so dones vsi avti bolj ali manj "šrot".
To pa je zato, ker je povdarek na "sodobnih" pripomočkih, pozablja se pa na osnovne stvari, ki bi morale delovati brez da pomisliš na njih. Lepo vas prosim - sklopka pri 30kkm (še pri zastavi je dlje zdržala), omejilci vrat pokajo po enem letu :Hammer3:
Mislim, da omejilci vrat niso tako hitro zamenjani če menjaš vse štiri. Potrebno jih je tudi pobarvati, sneti vrata in jih potem nastaviti. Èe je kdo že menjal, me zanima kakšen je strošek omejilca in če se da kje dobiti neoriginalnega?
To pa zato, ker se frajer peljem v super avtu in ful šminkiram, vsi gledajo za mano. Ko pa se pripeljem na parkirišče in odprem vrata pa frajerstvo hitro izgine, ko se ljudje obračajo proti avtu, vendar ne zaradi lepote le tega, ampak zardi zvokov, ki jih spuščajo odpirajoča se vrata. :emot4:

PS: Ne glejte majstrom preveč pod roke in jim ne pametujte kako naj kako stvar popravljajo. Postavite se v njihovo kožo in si predstavljajte, da vam v službi nek laik stoji za hrbtom, vas nadzira in vam pametuje kako opravljajte svoje delo.

LPJ

superca13

Zastava je bila dober avto :) Sploh 101 special :):)
Omejilce so meni zamenjali v dnevih, ko je še bila garancija veljavna, če se ne motim(pa ne me zdaj za besedo držat) pride eden sprednji z vključenim barvanjem nekje med 50 in 100 ojro. So mi povedali cifro ampak ker je bilo to garancijsko popravilo se niti nisem ubadal s tem in sem na točno cifro gladko pozabil.
Neoriginalnih pantov ni oz vsaj takrat jih ni bilo.
Sklopke se zgleda obrabljajo samo HDIjem. Moj bencinar je imel recimo tudi težavo na sklopki ampak v tem, da je bila kao že nova valeotova defektna-excentrična in je treslo. In to zelo hitro, pri prvih nekaj prevoženih kilometrih. Zamenjano v garanciji.

Jebiga, so pa vse čričke iz C5 I in II pobili in podobne fore sterih cepetk izboljšali, pri pantih so  pa ga pač malo mimo pihnili ;)
Se pa včasih vprašam, ali Citroen sploh testira svoje izdelke preden jih na tržnico vrže ali nekaj zasnujejo in dajo narodu...kao "na tu imate"! :)

Bulwark

Pozdravljeni.
Pred slabega pol leta sem kupil C5 2.0 HDI 140KM 6ročni excl. in so se tut men začele pojavljati težave, kakršne opisujete tukaj, glede na to da je bil avto proizveden letos marca, je sklopka začela zgubljat oprijem, pri samo 34000 km, tako da je zdaj na servisu, in sem kr malo skeptičen glede vzdržljivosti, upam d ne bo treba spet čez pol leta na servis zarad tega :-S
Sicer pa avto suprca, udobje na nivoju. z panti pa nimam problemov še zaenkrat.

BT-C5

..leto marca?Zanimivo,da še vedno vgrajujejo iste-zanič sklopke,no saj je že nekdo omenil,da se je pri MKII tudi to pojavljalo!
Pol smo res upravičeno skeptični!
Lp.

meni že pri 24.000!!

alesz

Zadeva se je pričela pojavljati z vgradnjo hidravličnih potisnih ležajev,ki puščajo,je pa več ali manj "pravično"razdeljena med vse avtomobilske znamke.....oziroma proizvajelec dela enako" kvalitetne" ležaje tudi za druge znamke.....

Xandrej

Citat od: alesz;110778Zadeva se je pričela pojavljati z vgradnjo hidravličnih potisnih ležajev,ki puščajo,je pa več ali manj "pravično"razdeljena med vse avtomobilske znamke.....oziroma proizvajelec dela enako" kvalitetne" ležaje tudi za druge znamke.....

''kaj ga te ti serješ pa je ja samo citroen za qurac''

''drugim pa ja se to nemore zgodit''

:Hammer3:

BT-C5

..meni je  že pri cca.10.000 zdrsela !!
Na APN-ki,tako da ne govorit,da se to samo Citroenu dogaja:)
..malo za šalo:)

Lp.

Bulwark

Kaj pa vem če se to pojavla pri vseh znamkah....kolega ima Opel Insignio 2.0CDTI 161KM, ter z njo prevozu že skoraj pol Evrope v 2 letih 12000km in nima nobenih problemov, sklopka še vedno takšna kot d bi bila pravkar narejena.
Sm ni pa tok udobn avto kot C5 bol trdi za vozt :)

Bulwark

No za omembo...sklopka je spet kot nova...zdaj pa gas pa čez vas :) pa še nek čip so mi menjal k jim ni vžgal sicer men se to ni zgodil....

MSrougeZX

Jaz sem se odločil...če na moje tresenje vpliva zanič šoba in če jo menjajo, dam avtu še 1 zadnjo šanso pol pa leti od hiše. Ker da ti pa pri 35000km morajo menjat sklopko in šobo je pa too much...da ne govorim o stroških če ne bi bil še pod garancijo...bi si že lahko eno solidno xsaro kupil za ta keš.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil