DS3

Začel/a cricket, Junij 07, 2013, 02:55:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cricket

No...bil na servisu pri detru v mengšu.   V pol urce zamenjali senzor v okviru garancije in sedaj stvar dela normalno

Odkar je avto v moji lasti sem z njim naredil že cca. 5000km in vse deluje brez problemov

lp

cricket

Živijo

Po 8000 km v moji lasti, poraba cca. 6,8L.   najvišja hitrost ki sem jo dosegel ( samo za trenutek seveda), je bila 215 km/h - po garminu - jaz nisem imel časa na števec gledat :)

Drugače sem bil pa letos poleti na dopustu v sarajevu - mostar- budva - kotor in ob hrvaški obali nazaj.  Popolnoma nobenih težav.  malo me je bilo strah, glede kraje, ampak popolnoma neupravičeno.  Na meji med BIH in Èrno Goro, smo se še z cariniki skupaj slikal ob avtu :)

Zdaj pa na lov za zimskimi gumami. Nevem ali naj obujem 17 col ( 205/45/17), ali naj dam gor 16 col - imam še navadne feltne, ki sem jih imel za zimo od citroen c4.

MSrougeZX

Poči gor 195/55 16 in roka. Razen če misliš kupovat še ene 17-ke za zimski komplet...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

cricket

Živ

še eno vprašanje.  Dvomim da je to mogoče, ampak vseeno.

Od prejšnjega c4, mi je ostal zimski komplet; 16 col jeklena platišča in zimske gume 205/55/16.   feltne vem da pašejo na DS3, nisem pa 100%, da tudi z temi gumami.  

Drugače pa v nabavo za 195/55/16

Hvala

lp

Jogador

Ja če nimaš v homologaciji, potem ne pašejo, zelo preprosto.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

cricket

Živijo

V homologaciji imam samo 205/45/17

ta guma se mi ne zdi primerna za zimo....kot bi imel sandale obute.....sploh ker sem malo bolj v hribu doma:)

Gox

A samo eno dimenzijo so ti vpisali?

Mogoče vprašaš na servisu če lahko kako pomagajo ... Dvorjan mislim, da ima vpisano 17-ke in 16-ke (za 1.6 THP) ...

Jaz imam 17-ke in 15-ke (za 1.6 VTi)

Jogador

Kolega ima na THP tudi samo 17ke v kartončku, samo gotovo se da kaj zrihtat, Dvorjan ima mislim da 16-ke za zimo.
15-ke dvomim, da bi sploh pasale na THP, zaradi ogromnih zavor spredaj :)
"Watch this..."

dvorjan

Jap, moj DS3 se je pozimi kotalil na 16'', gume pa so, kot si pravilno ugotovil 195-55-R16.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Citat od: Jogador;16860115-ke dvomim, da bi sploh pasale na THP, zaradi ogromnih zavor spredaj :)

Tako ogromne pa niso :) Pri THP-ju je odvisno od točnega modela ... eni imajo enake kolute kot Vti 120, (če so boschevi) ... Edino če je montiran Brembo komplet je kolut večji ... kakor sem gledal po citroen service.

Verjetno pa na THP ne homologirajo 15-k, zaradi same moči avta in večje končne hitrosti ... (v citroen service, je še ena zanimiva opcija pri THP modelu, še manjši zavorni kolut :))

Jogador

Dobro, malo pretiravam, ampak vseeno mislim, da bi šlo precej na tesno...
"Watch this..."

Gox

Citat od: Jogador;168662Dobro, malo pretiravam, ampak vseeno mislim, da bi šlo precej na tesno...

Gre zelooo na tesno (Vti in 15-ka) ... med utežjo, ki je glih na notranji strani alu feltne in čeljustjo imam 0,5 mm placa :)

cricket

Živijo

Včeraj naročil nove gume 195/55/16....,Nokian WR D3. sedaj pa še ene original črne pokrove gor, pa mislim da bo super.

zanima pa me, če ima kdo izkušnje z homologacijo.  Citroen mi noče izdat izjave, da te gume ustzrezajo za moje vozilo.  rad bi pa homologiral, ker ÈE je kaj narobe, mi kasko ne velja.  

Hvala

Gox

Èe se ne motim, lahko homologiraš z novimi platišči.

Kupiš platišča s to dimenzijo gum gor, zraven moreš dobit potrdilo da platišča pašejo na tvoj avto in potem greš s papirji na homologacijo.

ena tema na avtomobilizem com >>

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=41413&highlight=

cricket

Živijo

Ja samo, jaz imam  16 col jeklena, še od prejšnjega C4.  TUV za jeklena pa nikjer ne dobim.

Èakam še odgovor iz francije, če bodo oni kaj poslal, ali pa če ma kdo od vas kakšno potrdilo, da jeklena 16 col pašejo na DS3

Hvala

lp