DS3

Začel/a cricket, Junij 07, 2013, 02:55:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

@dvorjan mislim da ima 16 col zimske gume na feltnah (thp motor), ne vem pa, če so na jeklenih ali alu feltnah...

Mogoče mu kar zs napiši.

Gox pa vem, da ma OZ 16 alu zimske, samo ima vti, tvoj je pa thp, če se ne motim? =)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Gox

Moje so OZ 15-ke :) 185/65-15 Gume

Jogador

Ah, ko tok nahitro tipkam, mislu sm 15 napisat, ko si še govoril, da komaj pašejo zaradi uteži znotraj :)
"Watch this..."

DS3r

Tole mi je pa čudno da nimaš 16" homologiranih. Jaz imam v kartončku vpisano 195/55/16 in pa 205/45/17 sodelavec z istim avtom prav tako (govorim za THP motor). Ti namontiraj gor pa se vozi, nebo noben nič sral ker je to 100% prava dimenzija.

clark

Jaz imam na THP-ju na jeklnih platiščih 195/55-16 ,čeprav mi v kartončku piše
195/65-16 (prepričan sem,da gre za napako)Na Citroenu pravijo da je to prava dimenzija,kalkulator jih pa demantira(odstopanje cca 8%)

MSrougeZX

Prave budale so ti na citroenu...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dvorjan

Kot so ti ze povedali, jaz imam za cez zimo "jeklenke" in copate v merah 195/55/R16.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

cricket

Sem našel na internetu TUV certifikat, poslal na LPP in so rekli da je ok za moj tip vozila,....,tako da še v tem tednu to zrihtam. Èe še kdo rabi pošljem.

Citat od: DS3r;171475Tole mi je pa čudno da nimaš 16" homologiranih. Jaz imam v kartončku vpisano 195/55/16 in pa 205/45/17 sodelavec z istim avtom prav tako (govorim za THP motor). Ti namontiraj gor pa se vozi, nebo noben nič sral ker je to 100% prava dimenzija.

Zaradi policajev nimam skrbi, če se karkoli zgodi, in se zapičijo v gume...,mi ne velja kasko zavarovanje - predvsem zaradi tega hočem imeti vse BP.

lp

MSrougeZX

Kak TUV pa je, za jekelena ali za alu platišča?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dvorjan

Jaz sem kupil jeklena platisca original Citroen/Peugeot na pooblascenem servisu, tako da je, kar se tega tice, vse stimalo bp. Homologacijo pa delas takrat, ko dajes nekaj "drugacnega" na avto ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

cricket

nekje v opombah piše  "Stahlräder"....,jaz to razumem kot jeklena platišča

lp

MaGo5

cricket

Živijo

Imam eno težavo, pa nevem kako naj sploh obrazložim.  

Pri speljevanju se vsake toliko časa sliši neko praskanje, in to precej močno, samo v tistem momentu ko spuščam sklopko.  Sliši se kot bi nekaj drgnilo, prav tako se čuti na pedalu od sklopke.  Avto drugače vleče povsem normalno, nobenega spodrsavanja ni čutit.

In prav tako se občuti ob rahlem bremzanju. Ko se pred semaforjem počasi ustavljam. Nevem če je to ista stvar, ampak praskanje se sliši tudi ob močnem in počasnem zavijanju.

hm...,pojma nimam.  V petek sem zmenjen na servisu.  Ima kdo kakšno idejo

Hvala

lp

Jogador

Mogoče imaš kakšen mini kamenček ujet med diskom in ploščico, pa se vsake toliko zamakne pa drsa po disku... Ideja na hitro.
"Watch this..."

cricket

Živijo

Mene pa zanima, ali bi ta stvar pasala na DS3 1.6 THP

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=8502097

Iščem nekaj za zimo..., zimske gume imam dimenzijo 195/55/16

hvala