DS3

Začel/a cricket, Junij 07, 2013, 02:55:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cricket

Živijo

Prijatelj se zanima za nakup....in me zanima, če kdo pozna.  Pa kakšno menje o tem motorju.   jaz sem malo skeptičen ker je 2010 letnik

Se 1.6 VTi pa THP motorji kaj razlikujejo?

še link:  http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7122290&show=1

Najlepša hvala

lp

Gox

Moj 1.6 16V Vti je letnik 03/2010 ... trenutno 49.000km, s porabo 7,7L / 100km v zadnjih 38.000km odkar je pri meni ... (vozim zelo mešano, počasi in hitro ... odvisno kdaj :)) pa v večjem delu mestnih voženj)

Ta Ds3 v linku mislim da je malo precenjen, oz. glede na ceno po eurotaxu si prodajalec obeta 2 jurja zaslužka ... Sem gledal eurotax knjigo, in imajo 2010 letnik 1.6 VTI ceno definirano nekje od 8200-8700€ ...

Na Opel servisu sem se pogovarjal po kakšni ceni bi mi vzeli mojega noter ... je reku da več kot 9500€ ne, ima pa moj še navigacijo in usnejene sedeže ...

Glede mašine nimam pripomb ... pelje se lepo ... do 3000/obr "leno" .. če pa hočeš hitro vozit, pa tudi gre .. sam jo mal v obrate zavrtiš ...

Drugih pripomb nimam, z avtom sem zelo zadovoljen ...

Izgubil sem en gumi pokrov kratke luči .. (14€), prvi lastnik je v garanciji menjal daljinski ključ ... počasi pa bo treba menjat še obvolansko ročko od avtoradija ... gumba za glas občasno ne primeta, kot bi mogla ...

(mi je pa rumeno/črn) DS3 še vedno najboljša barvna kombinacija ...

Lp
Goran

ModelJT

Razlikujeta se po tem da ima THP turbino VTi pa ne, pa mogče še kje par malenkosti. Imajo pa te motorji verigo in so že bili primeri kjer se je veriga razrahljala in začela tolči po ohišju.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jogador

DS3
Verigo ima THP, tale je VTi, če se ne motim, al ma vti tudi verigo?
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

ModelJT

Citat od: Jogador;160795Verigo ima THP, tale je VTi, če se ne motim, al ma vti tudi verigo?

Vse teli BMW/PSA motorji imajo verigo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Ce gledas 2010 letnik, potem je navaden, torej 1.6 VTi precej varnejsi nakup. Pa reci kolegu, naj si izposluje vsaj par mesecev garancije. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

cricket

hm...zakaj pa par mesecev garancije.  Jaz sem 1x sedel v njem...in avto se mi zdi fenomenalen.

No jutri ga greva gledat in me zanima na kaj morava biti pazljiva

hvala

Gox

Malo prej sem opazil da se ta prodaja v Kopru ... pa sem skočil malo pogledat.

Avto zgleda v redu ... ohranjen. Notri sedeži so lepi, ni sledov pretirane obrabe (kar se vidi preko šipe).

Brisalci so še ta prvi gor, zgledajo celi. Gume so menjane. Dokaj nove, (konc 2012) ... in pohvalno da so spet gor Bridgestonke, kot original.

Spodaj je avto suh :) Zgleda vse normalno ... ima en prasko na desnem boku in eno pri odprtini za tankanje ... Ni dosti vidno.

Vrata so ohranjena, ni sledov udarcev sosednjih avtov s parkinga ...

Zadnji koloteki so "obešeni" malo dol ... če pogledaš opaziš da so ven iz blatnika... še malo bolj se obesijo ko so napiti z vodo ...

Tukaj probajta še kaj popusta dobit, ker meni je serviser to menjal v garanciji. (novejši koloteki, so malenkost drugače speti in lepše stojijo gor)

Tako na prvi pogled lep avtek ... mogoče mu bolj pašejo črne feltne, samo pri rabljenem je itak to drugega pomena... dobiš kar dobiš ...

Gox

Še malo o opremi in detajlih ... (na podlagi št. šasije iz citroen.service.com)

Garancija je začela veljat, 18.6.2010 ... takrat je bil prvič registriran.

dvorjan

Citat od: cricket;160801hm...zakaj pa par mesecev garancije.  

Ze s tem ti prodajalec pove, koliko zaupa avtomobilu. Minimalno mesec, najraje 6. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

cricket

Gox

Najlepša hvala za tale izletek.  Sedaj pa že mene malo mika.  Èe se bo kupil, prideva enkrat z kopersko tablico na pir :)

res pohvale vredna gesta

lp

Gox

Citat od: cricket;160810Gox

Najlepša hvala za tale izletek.  Sedaj pa že mene malo mika.  Èe se bo kupil, prideva enkrat z kopersko tablico na pir :)

res pohvale vredna gesta

lp

4km je blizu :)

Èe pa bosta šla zjutraj mimo Interspara, bosta vidla mojga DS3 zraven/spredaj IŠpara parkiranega :)

cricket

Evo..nazaj iz ogleda

Avto je lušten,in sploh ni tko majhen kot pa izgleda...ampak notranjost je pa...no sem malo bolj pričakoval za samo 3 leta star avto.  

Strgan sedež, no kr oba...izgleda ko so lezli na zadnji sedež
Naslon za roko je kr na mestu odpadel (na moji c4..je po 7 letih še zmeraj kot nov)
Usnje s katero je ročna zavora oblečena je popolnoma strgan in scufan
Armatura - nekaj je bilo nalepljeno gor in je še vedno ostanel lepila
Ključ od avta izgleda kot bi imel avto 150.000 km ali več

Res nisem pričakoval takšnega avtomobila za letnik 2010

Aja...pa še prodajalec se ne da veliko. max 200 eur dol.

Hvala vsem za komentarje

lp

Gox

Notri pa ima nekaj napak, kar jih od zunaj ni opazit, pa po slikah tudi ne ...

A za koloteke zadaj si kaj vprašal?

Se je avto dalo prižgat? Testirat?

cricket

skeptičen sem predvsem zato,ker sem za 3 leta star avto pričakoval malo bolj ohranjenega.

vem,da avto nemore biti kot iz salona, zato me tudi kakšna praskica ne moti, ampak po notranjosti je opaziti, da se avto ni čuval.

Sva šla kakšen kilometer in avto se pelje odlično...edino kar me je motilo - ko sem ga prižgal, se je motor nenormalno zaletaval - povsem nemiren tek motorja.

Še nekaj me zanima:  Na porsche-ju so zamenjali, sprednje in zadnje zavorne ploščice, ali je to povsem normalno za 51000km, ali je se avta ni šparal.

Servis je bil narejen (edini vpis v servisni knjigi) pri 30.000km, se pravi je sedaj takoj naslednji servis

lp