DS3

Začel/a cricket, Junij 07, 2013, 02:55:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cricket

aja še to...gox...kupim tvojega :)

Jogador

A ni servisni interval na 20.000 km?
Za primer, jaz vem za DS3 (sicer je thp), starega leto in pol, notranjost je praktično kot nova (črno-belo usnje, ma pa že skoraj 50 k km), tako da ni kvaliteta slaba, al je biu avto zlorabljan in zanemarjan, al so pa kilometri fouš...
Pa taisti thp ima še prve ploščice, pa se ga ne špara, motor je pa močnejši, pa po ovinkih vsak dan. (ni naprodaj avto, samo za primerjavo =))

Ne vem no, če boš že kupil, se zmeni za vsaj pol leta garancije, jaz bi na tvojem mestu počakal drugega...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

dvorjan

Servisni interval bi res moral biti na 20.000 km. Jaz na THP delam servise celo prej, 15.000 km ali manj.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

cricket

Neven no...v kilometre nisem nikoli dvomil - predvsem zaradi tega ker se prodaja v znani avtohiši.  Je pa vse skupaj malo sumljivo.  Prodajalec je nataknil nove gume, zamenjal vse zavorne ploščice...po papirjih ki mi jih je pokazal je porsche na njega vložil 800eur (gume,ploščice,ena letvica,pa še nekaj drobnarij), zato se pa tudi glede cene ne pogaja kaj dosti.

Sem čisto na temu, da počakam še malo.  No če kdo ve za kakšnega prosim na zs :)

Hvala

lp

Jogador

Citat od: cricket;160912Neven no...v kilometre nisem nikoli dvomil - predvsem zaradi tega ker se prodaja v znani avtohiši.  Je pa vse skupaj malo sumljivo.  

lp

Dejstvo, da se prodaja v znani avtohiši meni ne pomeni nič drugega, kot to, da bolje obvladajo svoj posel, sem spada tudi "prirejanje" kilometrine, kakšen račun napisat pa pokazat kupcu tudi ni težko, obenem se pa zavedajo, da imajo ugled, ki naj bi takšne dvome razblinil.
Moje mnenje, lahko da se popolnoma motim v tem primeru, samo tale je res sumljiv.
Ali pa riskiraj tistih 50€ in ga pelješ na en citro servis, kjer se spoznajo, pa preverijo točno kako in kaj. Izogibaj se Avtomerkurja na Samovi, čeprav je daleč najbližji citroen "pooblaščenec":BigThumbs:
"Watch this..."

cricket

no danes sem šel pogledat tega   http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6460993&show=1

in ne z namenom da ga kupim, ker je že v štartu za vsaj 3000 eur precenjen...ampak samo za primerjavo z koperskim.

Gume tudi za po parkplacu niso, manjka mu letvica pri bočnen steklu, noter je pa resnično oguljen...mi je žal ker nisem poslikal.  Volan je oguljen in nacufan...na prestavni ročki pa komaj še vidiš številke in črtice...Prodajalec mi je pa rekel, da imajo samo do petka akcijo z to ceno :)

in sem šel v btc - pralnico...ves zadovoljen z opranim avtom, se odpeljem na avtomerkur v BTC-ju...malo gledam ( DS3 cabrio...v protljažnik tud mačka ne stlačiš), prosim če lahko malo pogledam testnega Ds3 - črnega z belo streho.  Avto ima 3850 km, star naj bi bil 3 mesece, in volan že malo oguljen (pri moji 7 let stari C4-ki, ni skoraj nič oguljen), prav tako prestavna ročka...,in naslon za roko pošteno škripa.

pa sem vprašal prodajalca ( sem mu tudi malo obrazložil kaj iščem in kaj sem že videl), če je to res 3 mesece star avto - glede na posledice na volanu prestavni ročki,...

In kaj mi odgovori...,ja da je citroen vgradil neke takšne materile, ki so baje ful občutljivi na potenje - švicanje po domače - naj bi bilo to neko mehko usnje.

In me res zanima lastniki DS3...ali je to res.  Opazite da se vam volanski obroč in prestavna ročka "izrablja"

lp

Gox

Citat od: cricket;160985In me res zanima lastniki DS3...ali je to res.  Opazite da se vam volanski obroč in prestavna ročka "izrablja"

lp

To bo verjetno kar res ...

Moj ima 49.000km, če pogledaš volan, se opazi kje se drži roke ... tudi vrh prestavne ročke, kjer je usnjena "številčnica" se že manj vidi ... Èe se ne motim imajo THP-ji plastiko na vrhu menjalnika?

(bom slikal kasneje, če se bo videlo)

Jogador

DS3
Citat od: Gox;160988To bo verjetno kar res ...

Moj ima 49.000km, če pogledaš volan, se opazi kje se drži roke ... tudi vrh prestavne ročke, kjer je usnjena "številčnica" se že manj vidi ... Èe se ne motim imajo THP-ji plastiko na vrhu menjalnika?

(bom slikal kasneje, če se bo videlo)

Neka poceni plastika je na vrhu ja, kvaliteta v k, se zelo hitro začne luščit...
"Watch this..."

cricket

bom že počasi diplomiral iz teh DS-jev :)

Spet me malo mika...moram še po vin številki preverit...pa če se bom odločil gre avto prej na amzs pregled.

Jogador

Priporočam raje dobrega citro pooblaščenca, vedo, kaj pogledat in iskat.
Amzs bo pogledal izpuh, bremze, končnike/roke in pline...

Je pa tale thp super motor za ds3, leti ko šus, poraba pa kar zmerna.
"Watch this..."

Gox

Tako zgleda volan po 49.000km ...

sicer avta od zime še nisem noter čistil, pa je malo umazan in zaprašen ... mogoče je tudi volan kaj umazan :) Èakam sončen vikend, da vse spucam, pa sedeže namažem.

Je pa res na volanu neko čudno usnje ... zgleda ko plastika ... in verjetno če se ti dosti roke potijo, ga hitro zdela.

dvorjan

Pri mojem, ki se ni dopolnil 35.000 km, je volan ok, malce, ampak res malce se pozna obraba, prestavna rocica je pa taka kot pri goxu (stevilke ze zacenjajo pocasi bledeti). Je pa res, da jaz ne nosim prstana ipd., sicer verjamem, da se stvari obrabijo se dosti prej.

dvorjan

Aja, pa zaslon za roke nic ne skripa. =) Ceprav me je en drug uporabnik z novim DS3 to spraseval (in za plastiko nad stevci). Mogoce so imeli v tovarni slab dan ali pa tezave z dobaviteljem. =)

andraž

Kako je možno, da ima tak avto ki sploh ni poceni take poceni materiale. Kaj bo pri 200000 km? Samo še kovina na volanu????

cricket

Sam izgled sploh ni tako cenen...,izgleda da pa je občutljiv na uporabo

jah,bo treba imeti bele rokavičke gor,ko se bo avto vozil.   Kot nekateri v VW :)

Ampak je pa lepo