Moj C5 in problemčki

Začel/a sulicar, April 25, 2013, 08:11:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

franci

A je to samo tesnilo ali vse skupaj z delom in ostalim materialom vred?

Meni so isti poseg ponudili za 900-1000 EUR, ampak komplet; avto zjeban pustiš in zrihtanega odpelješ...

sulicar

Meni servisira in popravlja eden privat...delo in brušenje glave 170€...deli(tesnilo glave,garnitura tesnil s tefloni,5l olja,oljni filter,semering odmične gredi,antifriz, cev oduška,žarilna svečka) s popustom 140€.Glede na tvojo ponudbo sem prišel skozi zelo poceni....zdaj še pa samo hladilnik klime menjam pa bo....

dvorjan

Jap, res si jo poceni odnesel.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sulicar

Spet problem....med vožnjo mi je ugasnil avto brez kakršnikolih lučk oziroma prikaza napak na displeju računalnika.Avto ne vžge,samo vergla.....Smo malo pregledali in ne da pritiska na gorivo..ali je ventil ali je senzor ali celo bosch pumpa?Kaj mislite?

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sulicar

alesz

Citat od: dvorjan;189295Lahko je tudi kljuc?
V principu ne,koda se preverja pri zagonu,me samim delovanjem pa nima več vpliva,dokler se postopek zagona ne ponovi.Tudi po zaustavitvi je sistem cca 10-15 sekund še "odklenjen"

sulicar

Štrom pride do elektroventila....

sulicar

Danes priklopli na računalnik in bi naj bil senzor obratov motorja...je zaznalo premalo obratov....

sulicar

Je res senzor...samo je zlomljen..nekaj ga je zlomilo,verjetno kak kos od vztrajnika ali sklopke...novega sploh ne more dobiti noter...v glavnem ne bomo popravljali...kupi kdo?

MaGo5

Imam c5 2.2 hdi z avt.menjalnikom. Ima dobrih 340 tisoc, sicer dela dobro samo od vceraj naprej me malce zafrkava menjalnik. Prestavlati noce iz 2 v 3 prestavo. Razen v rocnem programu gre. V vse ostale pa brez problema navzgor in navzdol. Kaj bi lahko bilo? Prosim za pomoc. Hvala!

cikocx

Verjetno je kakšen ventil zamašen, kakšna smetka, zamenjaj olje in filter, mogoče bo potem uredu
Cx za zmeraj:BigThumbs:

MaGo5

Hvala za sugestijo :BigThumbs:. Je kdo osebno že delal servis menjave olja in filtra na avt. menjalniku pri MK1?

lugr78

ja, ampak na 2.0 HDI u AL4- DP0 menjalnikom. Nič težkega. Poglej mojo temo o težavah z menjalnikom.

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4150&page=7
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

MaGo5

Hvala, lugr78! Èisto možno je, da ima isto napako. Da preveriš zračnost tiste palčke moraš dati blok ventilov dol? Kakšna pa je vsaj približna cena kompletnega bloka, morda kdo ve?