Moj C5 in problemčki

Začel/a sulicar, April 25, 2013, 08:11:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Imam sledeče probleme:
- kot prvo in največji je ta ki sem gaže opisal v eni drugi temi pred kakšno leto ali dve nazaj in sicer mi avto ne potegne ko stopim na polni gas..npr.  ko pohodim plin mi avto zelo počasi vleče pri približno 3000 obratih pa potegne kot nor...če pa dajem gas postopoma pa avto lepo pospešuje...in to opažam samo pri segretem motorju in ko je zunaj bolj toplo, po zimi je teh problemov zelo malo
-že dvakrat sem menjal napenjalec mikrojermena in mi spet ropota....nima še 20000km...kaj ga kvari?
-stikalo za luči in smerokaze mi samo izklaplja ...a se da to kako popravit tako kot stikalo za potovalni računalnik?Koliko bi naj bila cena novega in koliko rabljenega?
-pokvaril in odlomil se mi je zadnji brisalec in sicer bi kupil rabljenega ...kako se demontira komplet ohišje s stikalom za zadnje steklo in približna cena
-a bi mi lahko kdo od vas popravil sovoznikovo loputo za mrzlo topli zrak in za kolko?najboljše pa bi bilo če bi mi vse to našteto znal kdo popravit za normalno ceno!

Citroenovc

Citat od: sulicar;157795-pokvaril in odlomil se mi je zadnji brisalec in sicer bi kupil rabljenega ...

Emm, a si preveril ceno novega ... Meni je ene dve zime nazaj sneg med vožnjo odnesel zadnjega na berlini ... pa je bil tako poceni, da še sam nisem mogel verjet ...
OK

LP
Primož

sulicar

Samo meni je še os zaribala!

alesz

Citat-že dvakrat sem menjal napenjalec mikrojermena in mi spet ropota....nima še 20000km...kaj ga kvari?
Verjetno blokiran enosmerni lezaj v jermenici alternatorja.....http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=94585&postcount=9
Citatsmerokaze mi samo izklaplja
mehansko izrebljena plastika na delu, ki vrača ročico v izhidiščni položaj....
Citatstikalo za luči
Pri stikalu luči je ponavadi problem v izrabljeni tiskanini na foliji...

bizi

Vakum cevke so krive da avto ne  potegne ,mal so preparele pa to in ne dihtajo.
bizi

sulicar

bizi

Na desni strani pod sprednjim pokrovom pri volanu.

sulicar

Sem menjal tiste prozorne cevke(te misliš ne?) z gumijastimi cevkami in zgornjo debelo cev za turbino pa je isto sranje.....ko je topel avto ne vleče kot mora...zakaj?

Francl

Možno, da so zapacene vbrizgovalne šobe. Tudi meni je avto počel nekaj podobnega. Preden je šel mehanik razkopavat po motorju in denarnici, je predlagal uporabo dodatka gorivu za čiščenje šob oz. sistema dovoda goriva. Po dodatku in porabljenem rezervoarju s tem dodatkom, je bila stvar urejena. Je pa tudi očistil EGR.
:Hammer3:

MAXIMUS

jaz sem imel isti problem pa sem imel zanič merilnik pretoka zraka(luftmeser).dobil sem rabljenega dokaj poceni-60€ po menjavi mi je avto potegnil tako kot mora že is nule potegne..  :BigThumbs:

MAXIMUS

probaj prvo zamenjat ta senzor merilec pretoka zraka predno ga kupiš ga sprobaj.tester ti ne pokaže napake na senzorju dokler čisto ne crkne.

sulicar

Sem nekje prebral,da se ga da očistit z nekim sprejem..katerim?Bi prvo to probal.Ali se še da ERG ventil tudi?

Romzi

Citat od: MAXIMUS;159475jaz sem imel isti problem pa sem imel zanič merilnik pretoka zraka(luftmeser).dobil sem rabljenega dokaj poceni-60€ po menjavi mi je avto potegnil tako kot mora že is nule potegne..  :BigThumbs:
Je velika verjetnost da je to ja. Pri Xantii sem imel isto. Lahko je tudi EGR. Lahko ti tester napiše da je problem v EGR-ju, pa je v resnici MAF. Skratka, probaj z luftmesserjem za začetek pa boš videl.

sulicar

Rešil:BigThumbs:....mehanik mi je še menjal eno vakum cevko,ki je nekje za motorjem,sedaj pa vleče kot mora:emot112:..
zraven pa še mi je menjal jermenico glavne gredi,napenjalec mikrojermena in mikrojermen in sedaj motor prede kot muca zdaj še pa samo klimo napolniminbo mir..UPAM.....

grega1982

:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina