Moj C5 in problemčki

Začel/a sulicar, April 25, 2013, 08:11:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Pozdravljeni....spet jaz...moja C5ka pri 353500km še vedno prede kot mucka.Imam pa en problemček,če temu lahko tako rečem...avto mi namreč kadar pohodim gas ali prestavim iz višje v nižjo mi zakadi črni dim.Kaj bi lahko to bil kakšen znak za kaj hujšega?

ModelJT

Citat od: sulicar;181884Pozdravljeni....spet jaz...moja C5ka pri 353500km še vedno prede kot mucka.Imam pa en problemček,če temu lahko tako rečem...avto mi namreč kadar pohodim gas ali prestavim iz višje v nižjo mi zakadi črni dim.Kaj bi lahko to bil kakšen znak za kaj hujšega?

Dizel je....
[SIGPIC][/SIGPIC]

sulicar

Eh res?.....samo prej mi ni  tak :argue1:kadil

MaGo5

Domnevam...šobe, preslabo izgorevanje nafte?

dvorjan

Tudi sam bi rekel, da so sobe ze malo "svoh".
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sulicar

Jaz tudi sumim šobe....kakšna rešitev?mogoče z aditivom za čiščenje šob ali kaj?Ali pa bom kar vozil kako dolgo bo:BigThumbs:

Jogador

Lahko probaš aditiv, lahko čiščenje šob, ali pa menjava...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

alesz

Citat od: garac;181912dovod zraka?
.....

sulicar

Ok sem ga malo naturiral po avtocesti in je že bolje,bom še z aditivom probal.Zdaj pa še imam en drug problem...na raztezni posodi mi pri čepu spušča antifriz in mi vsake toliko časa javlja prenizek nivo.Sem ga že zamenjal od saxoja in je bilo isto mogoče malo boljše.Sem tudi probal zatesniti pa tudi ne pomaga enostavnose čep obrača v prazno pa so vsi navoji vredu.Ko je avto vroč se prav sliši kako uhsja pri čepu ven.

dvorjan

Kaj pa ce bi iskal razlog zakaj tisci antifriz iz posode? Mogoce prebito tesnilo glave pa je prevec pritiska v sistemu ...

sulicar

MATEJ2

Poskusi dobiti pravi čep, nimajo vsi enakega spuščanja pritiska. Lahko je bil original slab in je spuščal, od saxoja ima lahko nižji izpustni tlak. Preveri po kakih katalogih. Možno je tudi, da je navoj na ekspanziji uničen. Èe se temperatura močno dvigne nad povprečjem je lahko termostat. Najslabša je pa ta, kot je omenil "dvorjan". Preveri pri hladnem oz mlačnem motorju!!, brez čepa vžgi motor in ga malo našponaj na obrate in poglej kaj se dogaja v ekspanziji, če se močno spusti gladina nivoja hladilne tekočine ali pa če vrne nazaj obilo mehurčkov je tesnilo ali pa v najslabšem slučaju počena glava. :(

dvorjan

Ce imas 2.0 HDi, imam jaz doma nekje se original cep. Ampak ga lahko do Lj spravim sele tam okoli 18. maja ...

sulicar

Temperatura je vedno normalna,se ne pregreva.Èepa ne morem do konca zategnit se samo suče.Ko pa nor. hladnega odprem gre ven zrak pa mislim da se včasih tudi nivo tekočine dvigne.Upam da ni tesnilo ali glava...