Moj 23 avto - C6 2.7 hdi

Začel/a lugr78, April 17, 2013, 08:34:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Tako, C6 se je danes uspešno vrnil s 4000 kilometrov ter 14 dni dolgega roadtripa po Belgiji, Nizozemski in severni Franciji. Razen težav z navigacijo prav nobenih problemov, povprečna poraba odličnih 8.4L.

Foter je na poti naredil nekaj zanimivih slikic (med drugim so se na cesti pozdravljali s spačkom ki je vozil poroko a tega žal ni uspel ovekovečit), v oči pa mi je padla tale, ki je na žalost slabe kvalitete - C6 v družbi res velikega števila Cactusov ki so v parkirni hiši menda čakali snemanje videospota (slikano v Amsterdamu).

:take_picture:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

boklavdi

Krasno,

lepa turca...bogato,..predvidevam, da je kar nekaj vrgel za ceste in tunele?
Tudi sam imam v planu Paris in potiho si želim tja z avtom,...samo ne vem, kje bi ga parknil,...pa potem seveda metro.
Z enim postankom na poti....

Resda je z letaom udobneje,...ampak menim, da bi veliko več videli z avtom na poti.

lpB

dvorjan

Citat od: boklavdi;186462...samo ne vem, kje bi ga parknil,...

Kolikor vem ima vecina hotelov lastna parkirisca. Bos pa dal tistih par evrov - glede na ostale cene v Parizu se ti bo parking vsekakor zdel poceni. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

Ja to je res nelogična logika - parkirnina je pač del stroška na taki poti, če si odločen iti z avtom. Plačaš in je.
OK

LP
Primož

Zeko124

Udobneje z letalom... Pa saj imaš letalo :Hammer3:!

Hja naši so večinoma spali pri žlahti v Bruslju in potem od tam hodili na izlete v radiju 300km v eno stran, edino v Franciji so dvakrat prespali. Parkirnina je bila v Amsterdamu sakramensko draga (menda so dali čez 30€), drugje ni sile. Cestnino pa je foter skritiziral predvsem v Franciji (za dobrih 200km dolg odsek kar 40€). Videli so z avtom sigurno več, pa tudi malo bolj svoboden si, kot če si tam z letalom (razen če vzameš ren a car ali pa javni prevoz ki te pa tudi ne pripelje do vseh želenih kotičkov).

Je pa cel čas vozil samo foter in je rekel da je čisto sproščeno vdrušje, sediš kot v fotelju, v primeru gneče ne rabiš konstantno drmat menjalnika (v daljših presledkih samo iz N v D in obratno), ko je prazna cesta zapališ tempomat in te avto itak pelje sam... pa tudi utrujen nisi od vožnje s tem avtom. Malo manj je primeren za po mestu ker je za parkiranje relativno neokreten ampak se tudi to pokompenzira na koncu.

Skratka roadtrip se je do zdaj še vedno pokazal kot najboljša izbira dopusta :BigThumbs:!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

jumper1

Citat od: Vlado333;176689Andrej, ni govora o "roki" ampak o spodnji pusi, ki se nahaja v aluminijastem nosilcu  (delu podvozja).
Original, dobis samo komplet nosilec, ki stane cca 300€.
Tukaj pa dobis puso, katero prepresas in prisparas ogromno denarja.
Mi smo si naredili orodje, da puso prepresas brez demontaze celotnega nosilca.

pozdravljeni zanima me če ni prevelika skrivnost tale puša,kje se jo da dobit hvala?!

Vlado333

AUTONOVA v Ljubljani.  Drugače Ebay, samo jih že dolgo nisem tam jemal tako, da ne vem če jih imajo še. So pa originalne.

Zeko124

Se že nekaj časa ni apdejtala tema... Pred časom se je en pijan mojster z vlečno kljuko pribil v gobec od parkiranega C6 :argue1:. Tako da so mu kakih 10 dni nazaj pri Tonyju montirali nov odbijač in en parksenzor. So se tudi tokrat zeloo potrudili, zadeva je pobarvana v nulo, s korekturno barvo so na "svojo roko" popravili tudi pikice od kamenčkov na havbi (da razlika ni preveč opazna) ter poštimali še nekaj drobnarij. Avto so, kot se za tako renomiran servis spodobi predali tudi popolnoma čist.

Še enkrat :BigThumbs: za Citroen Jerovšek, šibamo dalje!

www.keramika-genorio.si

Lovro

Lepo, da ste zadovoljni z makino in da vam lepo služi. :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Ma daj ta C6 to je eno veliko sranje to skoz crkuje pa če se kdo noter zaleti je vse poškodovano pravo sranje od avta.

:BigThumbs:

Čojko

hladilnik

Koliko casa ga sedaj ze imas, koliko prevozenih in kaksni so kaj stroski?

Xandrej

Citat od: Èojko;190417A se ti že kaj kolca po njem?

Ja samo ko pridem na cesto sama jama drugače pa ne zaenkrat. Nisem se mogel navadit dizla da se ubiješ...

lugr78

dobro da sem si kupil c5, drugače bi umrl od kolcanja po njem ;)
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

Zeko124

Teče prvo leto... zdaj zdaj. Stroški... normalni za ta rang avta. Edino navigacije še nisem rešil.

@Lugr, a bi mi hotel posredovat številko od mojstra ki je menjal olje v menjalniku? Imam vprašanje zanj.

:BigThumbs:

www.keramika-genorio.si