Moj 23 avto - C6 2.7 hdi

Začel/a lugr78, April 17, 2013, 08:34:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dr. MadMan

predvidevam da si preveril varovalke. Glede na napisano bi rekel da ne štima nekaj z napeljavo. Kaj navigacija se sploh ne zbudi?
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Zeko124

Žal nisem poleg avta, me je foter danes klical in razložil situacijo. Sem mu rekel naj najprej preveri varovalke in me pokliče nazaj (in me še ni). Ne zbudi se Display nasploh.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

sušo

Kaj pa daješ fotru avto. Sej veš kaki so teli ehm teli senijorji.

boklavdi

Upam, da je čim manj in da boste hitro ter poceni uredili.

lpB

Zeko124

Vse skupaj naslednji dan zaceli delat kot da se ni nic zgodilo?? Svasta... Bo treba dat kakemu poznavalcu malo pocekirat :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Matteo.

Zdravo,

Da še jaz opišem mojo čudno situacijo pri C5..
Zadnjič sem se odpravil na pot in po nekaj prevoženih kilometrih opazim da radio ne igra.... in povišam jakost - nič, ga ugasnem in prižgem - nič, zamenjam source cd, radio... - nič...
potem ko sem parkiral mi tudi park senzorji niso delali.
Po ponovnem štartu motorja pa je vse delalo kot da ni nič.
Nekaj dni za tem enaka zgodba le da se potem tudi po ponovnem štartu ni zagnal.
Napaka je bila v zvočnikih in sicer zadaj sem jih menjal za druge kvalitetne in glej ga zlomka radijo jih ne sprejme in se očitno ojačevalec sploh ne zažene.
Tako da sem moral na žalost dati tisto originalno sranje nazaj..:(

Èe bom kdaj menjal Citroena ga bom samo zaradi ozvočenja pa sem drugače zelo zadovoljen z njim...:) sem pa pač glasbenik kaj čmo..:)
Nemški koncern v takem rangu ima to zadevo pošlihtano kot pušlc..:)

Pa lep dan še naprej..

Zeko ne sekiraj se...važno da sedaj dela..:)
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

alesz

Drugi zvočniki imajo priključke na drugem mesti in tudi globlje,zadeva se nasloni na tisto penasto folijo,po določenem času pa folija popusti in zvočnik je v kratkem stiku na šasijo.Včasih se pri loputanju z vrati stvar spremeni in je spet nekaj časa vredu.Vsakič ko pa je zadeva v kratkem stiku se ti ojačevalec preventivno izključi.......

andraž

Potem to ni nek zahteven postopek za popravilo...

Matteo.

Citat od: alesz;184745Drugi zvočniki imajo priključke na drugem mesti in tudi globlje,zadeva se nasloni na tisto penasto folijo,po določenem času pa folija popusti in zvočnik je v kratkem stiku na šasijo.Včasih se pri loputanju z vrati stvar spremeni in je spet nekaj časa vredu.Vsakič ko pa je zadeva v kratkem stiku se ti ojačevalec preventivno izključi.......

Alesz točno. Prav imaš... joj sem pa trotl da tega nisem porajtal...:)
Hvala za nasvet!
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

Zeko124

No, display je proradil, danes pa spet nova veselica. Ko se. Se vozil po Sloveniji je navigacija delovala BP, danes pa... se vstavi CD in ga ne prepozna. Se vstavi drug CD, vnesem drugo mesto (ki ga je bilo mozno zbrat!!) potrdim in... mapa nima pokritosti??

Seveda me spet ni zraven, foter je vklopil rezervno navigacijo ki je sicer bila misljena za hodit pes, vklopi v uticnico in... ne mrdne.

Ah, ta zabavna francoska tehnologija...:breaking_pc:

www.keramika-genorio.si

boklavdi

Mi je zadnjič en kolega obljubil kljuko,...ima  prvo vgradnjo in bova najverjetneje zdilala,..nima veze,.....ampak,...
....njemu tudi ni delovalo oz. prepoznavalo CD-ja,...pa sem mu dal mojega, na novo zapečenega in je začelalo delati,....preizkusi najprej nov svež CD.

lpB

garac

mogoče pa ni problem v francoski tehnologiji, ampak v fotru?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Foter je resda malo ostario, ampak sem vceraj tudi sam driblal navigacijo in ni zelela sodelovat. Hvala za nasvet, so videt cisto lepi Verbatimovi CDji ampak bom prepekel in poskusil se enkrat.

Sem pa pravkar dobil informacijo, da je zacela delat in C6 veselo pelje v Belgijo.

www.keramika-genorio.si

lugr78

probaj CD zapečt na počasnejši brzini. Sem imel sam tud težave s CD-ji , potem pa sem jih zapekel pri 2 ali 4 kratni brzini in je bilo ok.
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

Zeko124

Hvala za nasvet, bom probal ko avto pride nazaj v rodne kraje... :).

Drugače pa foter še vedno navdušen, po 14h vožnje stopil iz avta kot nov, en velik kos poti dela na cesti (30-40 km/h) in je avt zelo prav prišel... Bomba. Bo povedal kaj več ko pride domov pa upam da bo tudi kako :take_picture: naredil :).

www.keramika-genorio.si