Moj 23 avto - C6 2.7 hdi

Začel/a lugr78, April 17, 2013, 08:34:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Tiki

Citat od: Zeko124;176708razen polivanja extremnih količin vrele vode po avtu

Ne ga srat z vrelo vodo, da nebojo kje šajbe pokale!

Ima dvorjan kar prav... nekako osvobodit ena vrata pa užgat avto, itd... Pri nas na srečo ni tako hudo, je bilo samo kakih 5mm ledu na avtu... Sedaj se pa itak extremno topi, tako da sem osvobodil vse avtomobile pri hiši.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

ggorenc

Jaz sem na svojem plebejskem fiatu danes zjutraj, ki je bil momogrede oblit z ledom! reze med vrati z vratom navadne zlice osvobodil ledu, odprl vrata brez problema.
Zalaufal star 1.9 dizel in se sel gor stusirati, pojesti zajtrk, cez tricetrt ure je bil avto pripravljen, da pozenem krozenje toplega zraka, ogrevanje zadnje sipe in ogledal in v 2 minutah je bil vozen.

Ne vem no, ce imas za C6 je najbrz bilo v mislih inzenirjev, da imas tudi za garazo :D

Zeko124

Citat od: ggorenc;176719Jaz sem na svojem plebejskem fiatu danes zjutraj, ki je bil momogrede oblit z ledom! reze med vrati z vratom navadne zlice osvobodil ledu, odprl vrata brez problema.
Zalaufal star 1.9 dizel in se sel gor stusirati, pojesti zajtrk, cez tricetrt ure je bil avto pripravljen, da pozenem krozenje toplega zraka, ogrevanje zadnje sipe in ogledal in v 2 minutah je bil vozen.

Ne vem no, ce imas za C6 je najbrz bilo v mislih inzenirjev, da imas tudi za garazo :D

Dec, jaz vseeno mislim da si ti malo falil forum, poglej za ziher v orodni vrstici, če piše Fiatowner.si ali citroenar.eu., sicer pa je vsaka tolažba bolje kot nič, tudi jaz bi z lopato čistil sneg, če bi vozil fiata :emot112:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

Jah, zeko, glej, tudi moj avto ima zlozljiva zunanja ogledala in vse, pa se niso polomila.

Ce motorcek vidi, da ne more, odneha. Ali pa se bolje - izklopis funkcijo preden ga vzges.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Zeko124

Dobro, da si me spomnil, sem pozabil da se da to funkcijo ročno vgasnit. Motorček za odpiranje šip je dokaj močan, če bi bila nuja bi ga že poskušal očistit, tako sem pa raje ostrgal Volvota, pa je mir :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Najprej se malo naslonis na vrata da led okoli poci. Za ogledala se ne sekiraj se nebojo mogli se odpret se nebojo. Gres avto zalaufat in najbolje pocakat da se vseskup malo zagreje. Potem gre led dol na izy. Nic bat. Res so extremne razmere ampak snovalci avtov tudi na to malo postudirajo. Zdaj me ne za besedo drzat ampak meni se zdi da ima spoiler gret. Bos videl ko bo avto laufal na mestu pa se hitro stali tam okoli. Jaz sicer avto imam v garazi pa sva vceraj na obisku pa je fiat cist zmrznil... Postopek je enak. Malo sem vrata noter potisnil pa je slo bp.

Čojko

Priporočam mlačno zelo slano vodo, da osvobodiš vitalne dele. Nato pa zalaufat in od znotraj odtalit.

zlikovski

Ah kaj komplicirate, en kres naredite okrog avta pa bo.

Citroenovc

Zeko - mene je danes pričakal emako zamrznjen C5 - zato lahko z zagotovostojo trdim, da je trditev o 2cm malo pretirana ;) Realno pa je tam med 0,5 in 1cm bil ledeni oklep.

Kako sem prišel v avto - s strgalom za led sem zarezal po spojih posameznih vrat. OK, ti moraš na C6 zaradi šip brez okvira malo bolj pazit. Potem pa sem enako "obrezal" še kljuke - in vsa 4 vrata so se odprla brez težav.

Nato pa zakurblat avto in pustit, da se ogreje ... potem je pa počasi šlo vse dol z nekaj potrpežljivosti in načrtnega "pokanja" ledenih plošč.
 LAr ser ogledal tiče - edina stvar kjer sem po nekaj časa obupal in zlil malo 100% vitrexa da je raztopio led, nato pa sem jih kar nekajkrat odprl/zaprl.

Glede na dež pa že vidim, da me zjutraj spet čaka "ponovi vajo" pristop. "Jeeej"
OK

LP
Primož

Zeko124

Hvala za napotke :). Sem v končni fazi vzel kar lopato v roke in očistil Volvota, če bo jutri nujno bom očistil tudi C6, če ne, pa bo počakal na toplejše vreme :).

Ponekod ga je bilo dejansko tudi do 2cm - tam kjer se zadržuje voda =).

www.keramika-genorio.si

MSrougeZX

Tisti ki imate pod milim nebom avto, zakaj si pa ne vržete nekaj čez avto...bo manj dela zjutraj...jaz sem to reševal tak pred leti, da sem avto obrisal kolko se je le dalo, nato sem ruknil gor cerado za avto.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Zeko124

Citat od: MSrougeZX;176746Tisti ki imate pod milim nebom avto, zakaj si pa ne vržete nekaj čez avto...bo manj dela zjutraj...jaz sem to reševal tak pred leti, da sem avto obrisal kolko se je le dalo, nato sem ruknil gor cerado za avto.

Je v planu nabava ene večje cerade, vendar je v primeru ledu mnogokrat še slabše (lani jo je "zalimalo" na avto in jo je mama scefrala ko jo je na silo vlekla dol :argue1:).

Danes je mraz malo popustil in sem očistil C6, že kruza okoli :). Spojler JE ogrevan, vendar je bil pod več kot 3cm debelo plastjo ledu in snega, sem potem v treh kosih odlomil dol celo ploščo :BigThumbs:

www.keramika-genorio.si

rsm23

Za odmrznit precej pomaga tudi zimska tekočina za pranje stekel. Poliješ malo po ledu. Pustiš stat minuto ali dve in potem gre led lepo po kosih dol.

Xantia Marko

Citat od: Zeko124;176758Je v planu nabava ene večje cerade, vendar je v primeru ledu mnogokrat še slabše (lani jo je "zalimalo" na avto in jo je mama scefrala ko jo je na silo vlekla dol :argue1:).

Sploh pa tyvek, rajši ne kupuj...