Moj 23 avto - C6 2.7 hdi

Začel/a lugr78, April 17, 2013, 08:34:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Tako, ladja je po enotedenski "sagi" spet na domačem dvorišču :). Spet ugotovljeno, da je Toni CAR!

Menjana v končni fazi ena hidro lajtunga, puša na levi zavorni čeljusti, 2 anti leak cevki, tesnilo pokrova ventilov, oba končnika in narejena optika.

Zdaj nič več ne smrdi po olju v kabino, avto pa se pelje popolnoma naravnost, tako kot se mora.

Na mojo željo je Toni počekiral in stestiral kompleten avto (zaradi menjave tesnila ventilov so itak morali odmontirat celoten gobec avta). Razen pokvarjenega pepelnika (odlomljen nek jeziček, že naročen nov) sem dobil edino opozorilo, da bo spomladi potrebno menjat tadrugi ventilator, ker je le-ta odpovedal.

Razen ventilatorja in pepelnika (ki bosta sanirana v najkrajšem možnem času) je avto zdaj končno v tip-top stanju in je bomba za vozit :BigThumbs:!

Èe si kdo želi dober C6 ima pa itak zdaj dobro priložnost (Andrejev rdeči naprodaj).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

zeko, ne skrbi, saj bo do pomladi kaj novega prišlo vmes, če ne drugega sprednje roke, da boš imel kaj počet in kam denar dajat
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Citat od: garac;176646zeko, ne skrbi, saj bo do pomladi kaj novega prišlo vmes, če ne drugega sprednje roke, da boš imel kaj počet in kam denar dajat

Garač, slabo bereš, ravno to smo pravkar porihtal :BigThumbs:. Ko kupiš Citroena se itak sprijazniš, da nikoli, ampak res NIKOLI ne bo vse delovalo v nulo, ali pa zelo kratek čas. C'est la vie, važno da plava :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

@zeko, saj to ti pravim, za koliko časa ste porihtali? Kolikor vem niso ravno trpežne, avto je pač pretežak za svoje podvozje, vemo tudi kolikšna je nosilnost vozila...
Èe imaš solde, te pač boli K, važno, da plava
Èe jih nimaš, pa najbrž nisi tako munjen, da kupiš tak avto?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

...takrat pa greš raje na bazen. Plavat!

Zeko124

Smo iznašli novo rešitev, tako da ni potrebno menjat cele roke ampak menjaš zgolj tisti del, ki je problematičen, torej bolcn. Se ga pa po novem dobi od iste firme, ki jih proizvaja za Citroen in sicer za 1/10 cene cele roke. Da se ve, če bo še kdo to menjaval.

Preden kdo vpraša, ne niso tisti od Vargal**ta, ki na C6 zdržijo dober teden dni.

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Katero roko vi to menavate? Ono trikotno? Tista je enaka od c5 407, 407 coupe pa še kaki avto imajo identično... Tista zadeva s tremi zglobi spodaj se dobi na bikokaterem nachbau dobavitelju. Glede na to da sem tam kupil obe roki in za vsako dal 120€, vržeš staro v smeti daš novo gor pa srečno novo leto. Vzel pa sem od ameriškega proizvajalca moog... tak, da tukaj nimaš kaj zgrešit. Tisto menjvat pa prešat pa nevemkaj to nebi delal nikoli če mene vprašaš. Pa na levi strani se mora cela polos ven dat... in ja je noter semering, da ne steče olje iz menjalnika ven tak, da brezskrbi.

ModelJT

Citat od: Xandrej;176681Katero roko vi to menavate? Ono trikotno? Tista je enaka od c5 407, 407 coupe pa še kaki avto imajo identično... Tista zadeva s tremi zglobi spodaj se dobi na bikokaterem nachbau dobavitelju. Glede na to da sem tam kupil obe roki in za vsako dal 120€, vržeš staro v smeti daš novo gor pa srečno novo leto. Vzel pa sem od ameriškega proizvajalca moog... tak, da tukaj nimaš kaj zgrešit. Tisto menjvat pa prešat pa nevemkaj to nebi delal nikoli če mene vprašaš. Pa na levi strani se mora cela polos ven dat... in ja je noter semering, da ne steče olje iz menjalnika ven tak, da brezskrbi.

Zakaj pa ne bi prešal? Saj je tako narejeno, da se izpreša in nazaj vpreša. Škoda stran metat denar za nove roke, če lahko dobiš del posebaj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Kakor kdo hoče. Na koncu je minimalna razlika. Pa potem od 2 zglobov še drugi crkne pa si za oba dal 80 evrov pa 2x si dol jemal pa tako je s tem... Menjaš celo novo pa je mir.

:BigThumbs:

Vlado333

Andrej, ni govora o "roki" ampak o spodnji pusi, ki se nahaja v aluminijastem nosilcu  (delu podvozja).
Original, dobis samo komplet nosilec, ki stane cca 300€.
Tukaj pa dobis puso, katero prepresas in prisparas ogromno denarja.
Mi smo si naredili orodje, da puso prepresas brez demontaze celotnega nosilca.

Zeko124

Je že Vlado napisal bolje, kot bi jaz, torej problematična je edino ta puša oz. bolcn.

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Danes smo se zbudili v popolnoma ledeno jutro... in ugotovili, da smo poleg izpada elektrike tudi nemobilni :Hammer3:.

Vsa tri prevozna sredstva pod 2 centimetra debelim ledenim oklepom, foter je sicer poskušal pri Volvu odpret vrata, vendar neuspešno. C6 smo pustili kar pri miru, zadnji spojler je preprosto zafugiralo, da o ostalem niti ne govorimo.

No, je pa zanimivo za videt :take_picture:.

www.keramika-genorio.si

StefZ

Zdravo.

Mene podobna situacija čaka danes zvečer oz. jutri zjutraj...

Kako se zadeve sploh lotit? Kakšna mnenja ali napotki?

A spreji za odmrzovanje in nerazredčen vitrex naredijo kaj?

Thx in lp

dvorjan

Odpres vrata (pac jih osvobodis ledu) in zalaufas avto za nekaj minut. Ko se malo ogreje, vzges odrosevanje sip, gretje stekel, itd. in pocasi ocistis cel avtomobil ledu. Mene je takole oblecen v led pricakal v cetrtek.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Zeko124

Citat od: dvorjan;176707Odpres vrata (pac jih osvobodis ledu) in zalaufas avto za nekaj minut. Ko se malo ogreje, vzges odrosevanje sip, gretje stekel, itd. in pocasi ocistis cel avtomobil ledu. Mene je takole oblecen v led pricakal v cetrtek.

Look at dat genious plan, sam sicer nisem pomislil na to opcijo :Hammer3:. Le izvedba se mi zdi malo vprašljiva, poleg tega pa ima C6 še Coupe vrata, zložljiva ogledala ob odklepu in samonastavljiv spojler in ja, vse to je treba pazit. razen polivanja extremnih količin vrele vode po avtu in hitro brisanje le-te dol z njega zaenkrat ne vidim nobene pametne rešitve.

www.keramika-genorio.si