Naša mala žaba

Začel/a Čojko, April 15, 2013, 11:25:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

To originalno blago je bilo fantastičen vzorec.

Na Gorenjskem - blizu Begunj - je ena ogromna prodajalna tekstila. Mogoče bi pa oni kaj primernega imeli. Žal nimam več kontakta. Imam v spominu, da so v kraju Moše.
OK

LP
Primož

garac

Mošnje najbrž?
Tudi blizu mene v Ilovki je ena teta, ki sice mislim, da nima nikjer prodajalne ima pa ogromno skladišče in ima veliko teh materialov.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Ej možno. Tam v križišču za Podvin, če se pelješ proti severu, zaviješ desno. Potem je pa kmalu tole naselje.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Agghhh, pa starost :S

Mi je dal Gaši mislit. Itak, da niso Moše. Moše je Mali s.p. - ohišja pa take stvari. In so pri Smledniku.

Zgoša - so pa tile tkaninarji.
Stric gugle pravi, da se imenujejo Gramatex. Je pa tudi res, da ko sem jih jaz rabil - smo iskali tkanine za druge reči. Ne za avto tapecirat.
OK

LP
Primož

andraž

Ali pa če vprašaš kakšnega avtotapetnika. Možno, da ima kje na podstrehi še kakšne "starinske" zaklade, kamor jih je pospravil kakšen ata, ki je razmišljal v stilu "čez 7 let vse prav pride".

Čojko

Kar se tapecerije tiče se bom enkrat ta teden oglasil na Perautu v Izoli (šivajo ni da ni in res kvalitetno - http://www.perauto.si/slo ), pa bomo videli kaj bodo rekli in kakšne $ bi moral pustiti za to.
Pa če ima kdo cifro od Maruleka bi jo prosil na zs.

Čojko

Vprašanje 1. Koliko pumpate gume original dimenzije? V knjigi piše spredaj 1,8 zadaj pa 1,9 pa se mi vsaj za spredaj zdi premalo. Tako po filingu bi dal spredaj 2,1 zadaj pa 1,9
Vprašanje 2. Tam kjer pride vtaknjen avtoradio pride okoli njega še ena zaobljena okrasna plastika. Ima kdo to na razpolago v črni barvi?

Čojko

Lotil sem se obratomera, ki ne dela pa mi je nekaj zelo čudno.
Konektor na obratomer ima 3 vodnike + - in to od obratov. Ko pomerim z voltmetrom ko dam kontakt imam tako med + - in + ter obrati 12 V, isto ko zaženem motor  oz. se dviga proti 14 V. Torej se obnaša enako kot, da bi ta od obratov bila priključena na maso. Ali je to OK? Verjetno ne. Vezje na števcih je OK. Kje in kaj naj še pogledam?

JureA

Citat od: Èojko;158380Vprašanje 1. Koliko pumpate gume original dimenzije? V knjigi piše spredaj 1,8 zadaj pa 1,9 pa se mi vsaj za spredaj zdi premalo. Tako po filingu bi dal spredaj 2,1 zadaj pa 1,9
Vprašanje 2. Tam kjer pride vtaknjen avtoradio pride okoli njega še ena zaobljena okrasna plastika. Ima kdo to na razpolago v črni barvi?

Michelin XZX 145SR15 sem jaz vedno pumpal, kot je bilo predpisano.
Spredaj 1.8, zadaj 1.9.

Čojko

1. to smo želeli
2. to imamo
3. popravljen obratomer, volan scentriran, da ne ruži ob armaturko
4. vse lučke delujejo
5. novi zvočniki v nekih starih škatlah od suround zvožnikov na zadnji polici
6. "nov" avtoardio z RDS na kasete (sem se naveličal na vsakem drugem ovinku iskat postaje)
7 in 8. predpripravljeno za nove zvočnike spredaj (bom izrezal luknje v plastiki), montiral zvočnike z enimi lepimi črnimi mrežicami, ki jih imam še za dobit. Izrezano črno plastiko bom porabil za naredit obrobo okoli avtoradia (slika 6)
9. na sovoznikovih vratih nimam instalacije za stkalo od notranje lučke in kljub raziskovanju še nisem odkril kako naj jo spravim do tja. Èe kdo ve kako pridem z žico tja in kaj vse moram podret bi bil zelo hvaležen za info. Z žico moram nato pridet na stikala pred prestavno ročico, kjer je že na drugem stikalu + od lučke, ki jo lahko že sedaj prižigam tudi s tem stikalom (dodatna oprema, ki jo je naredil antasi)
10. Èep od goriva za katerega sem ugotovil, da je original od Pallaske, podložil tesnilo z dodatno gumo izrezano iz zračnice, malo dokrivil zobke in ne pušča več.

gule

Lepe slike...prav lepo je videti da avto ima nekdo, ki ima veselje do njega...strast! Samo tako naprej...

antasi

Lepo ga rihtaš, še malo pa bo ko nov:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Lovro

Lepo se godi tejle žabici.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Hvala, hvala,... sem kot otrok, ki je dobil novo igračo, ki si jo je dolgo želel.

gule