Naša mala žaba

Začel/a Čojko, April 15, 2013, 11:25:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Poznamo, torej si bil prav na Krasu. V Štorjah je ena GS za dele, si se kaj ustavil, ko si že šel mimo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Citat od: Èojko;157458... je obratomer, ki ne dela...

Imam nov obratomer za GS..., če te zanima...

Čojko

Ustavljal se nisem - sva se samo zapeljala skozi "center" in ker ni bilo nobenega znanega zunaj sva šla naprej.
Janez, vzamem na znanje če bo potrebno.
Kar se obratomera tiče naj bi "obrati" prihajali od motorja (moram še 100% preverit), obrtaomer pa ne dela. Mi je pa Antasi dal zraven še ene števce z obratomerjem za katere tudi ne vem kako je z njimi. Zanima me samo če veste ali je kaj tipičnega kar gre.

Čojko

Danes pa sem dobil zanimive obiske,...

Lovro

Je imel GS družbo (no, pa ti seveda tudi).:emot112:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Rad bi uredil notranjost tako kot se spodobi in trajnostno pa me zanima vaše mišljenje kako?
Sprednja sedeža sta z original tapecerijo, vendar za porihtat, nova pena, gumice,... tapete na vratih bi najraje dal original v bež barvi - če kdo ve kje za kakšne je zelo dobrodošlo, drugače pa verjetno v preoblačenje z bolj temno bež iz blaga, kot so sedeži ali pa zadnja klop. Ravno tako je zadnja klop v neki svoji barvi že preoblečena,... če bi imel kdo celo notranjost bež palaske bi bilo sploh super in bi bilo dilem konec. Ker pa tega najbrž ne bom dobil ne vem kaj naj.

rok.si

Hja, kot si napisal - celotna notranjost bež pallasa (ki ima za nameček še rjavo armaturko namesto črne in bež naslonjala za roke namesto temno rjavih oz črnih) ali pa vse pretapecirat, da bo notranjost skladna, ne pa vsak del iz drugačnih materialov. Tapete so nekateri Super 1.3 imeli prav lepe, skaj v kombinaciji z vzorčasto tkanino, če bi take kje dobil bi bilo mnogo lepše.

Citroenovc

a Marulekov oče še dela?

A ni on kar nekaj starejših Citroenov pretapeciral precej v stilu original tapecirunge ...
OK

LP
Primož

gigo

Res je naredu nekaj čudovitih tapeciranj ampak ne vem če mu foter več dela.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

antasi

Da mal pomagam

Marulekov oče je preoblačil te zice-zadnje
mislim da zelo kvalitetno
sprednji so pa original kupljeni od sašota iz MB
bili so res lepo ohranjeni še miki je samo debelo gledal ko nima tako lepih zicev na svojih toliko gsih

vidim da bi rad čojko zrihtal gsa u nulo
bo verjetno treba res vso original tapecirungo razkopat pa na novo nardit
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

andraž

Da bi pa dobil prav originalno blago je pa nemogoče? V tujini vsaj za ostale Citroenene 2cv, DS, CX najdeš takšne zadeve.

garac

Kolikor sem gledal zadnjič v MCDA se celo dobi spet tisti skaj z luknjicami, ki so ga imeli na sedežih naši spački, pa tiste sedežne prevleke za diane, spake s črtami tudi, ne vem pa če ni to rjavo blago s podloženo peno kje pri nas bilo izdelano?
Po moje bi ti tudi samo blago prodali morda je Noir lisse pravi?
Gumice itak lahko nabaviš, peno ti najbrž tudi vsak boljši tapetnik odreže, le blago je probem, tak vzorec, kot ga imaš je morda na CX, zdaj sem pogledal slike, sem mislil, da so sedeži temno rjavi ala GSX
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rok.si

Tega gs/cx 'pallas' blaga, tkanega na ribjo kost se, kolikor je meni znano, ne dobi novega. Je pa za ds/2cv fajn ponudba.

Če je bila zadnja klop pred kratkim pretapecirana pa ti mogoče lahko iz istega materiala naredijo še prevleke za spr. sedeže, ki se jih da po potrebi tudi sneti.

Čojko

Ja, saj to je dilema. Sam vedno in najprej prisegam na originalnost. Èe ne gre, pa na neko fouš zadevo, ki je zelo lepa ali pa celo še lepša od originala.

Sprednji sedeži so original na ribjo kost, ki zelo lepo paše in blago je čisto celo, nič strgano - prava rariteta. Zato mi jih je tudi škoda slačit.
Zadnja klop je bila preoblečena in to zelo lepo. Zelo lepo bež blago pravega odtenka, ki paše v ta avto, ter rjava skaj stranica klopi, ki se lepo ujame z ročajem na vratih.

@ Antasi, ali mora veš kje si to blago in skaj dobil oz. če veš ali še dobi ravno takega?

Èe ne dobim nikjer original notranjosti razmišljam v smeri, da bi prednja sedeža slekel, zamenjal peno z novo in nekoliko debelejšo, ter oblekel enako kot zadnjo klop, vključno z gubicami.

Na zadnji klopi bi pustil vse pri miru oz. le podložil obstoječo peno z dodatno 3 centimetersko, da so še bolj mehki.

Tapete na vratih naredil na novo iz blaga kot so sedeži in naredil nek vzorec - po možnosti kot je bilo original za palasko - video kako naredit je na youtube.

Kar pa se tiče ostalega, zadnja polica, poden (ni nujno, da se bom odločil tudi zanj), tapeciranje pod tapeto na vratih pa lahko naročim original bež tapecerijo http://www.franzoesische-klassiker-shop.de/epages/63117739.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/63117739/Products/11004-02 ali pa dobim kje podobno pri nas - verjetno bistveno ceneje.

Kaj pravite? Morda še kakšen predlog, ideja,... Sedeži iz alkantare? hahaha

Avto mislim imet za dolgo časa. Ko se bom nekaj lotil se bom tega lotil enkrat, tako kot se šika in "za zmeraj",... kar pomeni, da je cena zaenkrat drugotnega pomena (ni pa nepomembna).

antasi

@ Antasi, ali mora veš kje si to blago in skaj dobil oz. če veš ali še dobi ravno takega?

Materijal peno in ostalo je dobil ate od maruleka
tel št. nimam več ker je bilo to že kar nekaj časa nazaj
se pa spomnim da je to bilo v Gorenji vasi proti škofji loki
verjetno ima še kdo telefon

fajn zrihtaj
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB