Naša mala žaba

Začel/a Čojko, April 15, 2013, 11:25:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rok.si

Srečno vožnjo pa veliko veselja !

Gox

Za tako ceno več kot super avto ... zdej ga bom pa še kaj srečal na cesti ...

Veselo vožnjo

Zeko124

Èojko, čestitke!!

Lepo in udobno vožnjo želim :)! Veselje pa vidim da maš.

Hiška je pa res čudovita!!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Zadnjo sliko sem dal zanalašč, da me boste razumeli zakaj smo tako dolgo iskali moder avto. Lani maja, ko je šel moder Ami od hiše (do soseda spačkarja, ki zna ogromno sam naredit in ima pol garaže kosov) smo iskali za drugi avto, ki ga rabimo morda 2-3x na teden za po 10 km, nekaj starega in poceni v smislu 10 let in dobro ohranjenega, z malim vzdrževanjem in da je nekaj posebnega. Najprej smo iskali modrega Pluriela, nato modrega Twingota s platneno streho, pa potem prišel v igro moder GS - pallas, "iz obupa" nato kupili rdečo Xsaro (na sliki), pa mi modri pallasi niso dali mira, že imel "kupljeno" bivšo mezyevo modro pallasko, ki mi jo nekdo drug odpelje na predvečer nakupa,.....popizdim do kraja, se mi meša, da ne omenjam moledovanja mezy-u in JureA za njuni modri Pallaski,....
In potem zopet skoraj "iz obupa" kupim tole GS-ko, v zelo dobrem stanju, vendar ne izpolnjuje ničesar kar smo si zadali. Ampak sem vseeno ful zadovoljen, da smo jo vzeli. Gre tudi ta barva zelo lepo v kontekst z vsem ostalim - hišo, vespo.
Tiskan beton pa je delal Refik oz. firma TIS-BET

antasi

Ha, ha  lepo napisano
Saj pravim-citroenarji smo res en čuden narod.
Eni hočejo 30 let star citroen določene barve,
drugi pa uživajo ko obnovijo starega citroena
in so iskreno veseli, ko se potem drug vozi z njim:BigThumbs:
ampak poleti ga pa pridem pogledat-mogoče mi ga bo novi lastnik posodil za en krog, da greva na kavo s pogledom na morje
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gigo

Aha zdej vidim da si Antasijevega kupil. To je mikijevo maslo ane. Èudovit gs, res čestitke.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Lovro

Ja, hiška pa je res lepa - pa GS čisto lepo paše zraven.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Citroenovc

Hehe Èojko - če ti bo kaj v tolažbo - GS se v bistvu praktično zlije s fasado - tako, da ni daleč od želenega efekta modrega Pallasa ...

Odličen nakup in res lepa hiša. Takih bi moralo biti več!
OK

LP
Primož

zlikovski

Odlično.
Srečno, veselo vožnjo in naj ti dolgo služi.

Francl

:emot112:
Lepo, da si se skorajžil in kupil res lepo GSko, čeprav ni čisto po tvojih željah. Tudi jaz že nekaj časa razmišljam o kakšni. Tehnične rešitve kot so že omenjene pa še zračno hlajeni bokser in seveda hidravlika so res edinstvene.
Ko pa boš našel kakšno čisto po svojih željah, se priporočam :-)
:Hammer3:

JureA

Tudi jaz čestitam za nakup.
Ko smo zadnjič imeli XM raid, sem razmišljal, da bi se spet prilegel tudi GS raid.

Z GS-i so včasih zanimive prigode - včeraj zvečer sem ravno odhajal iz službe in videl, da se okoli avta smuka ena družina na rolerjih. Mulc, smrklja, mama, fotr. In so mi rekli, ko sem odklepal vrata, če se lahko slikajo zraven avta:

- "Naš tamau ima tako rad stare avte!"

Lovro

Tamau že ve, kaj je dobro.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Lep avto...čestitke in naj ti služi, ter čim manj plinov v kabini...

antasi

Saj je zgoraj napisano, da je avto rihtan z ljubeznijo do starodobnikov
in odprto denarnico:Hammer3:
med drugim je čisto novo tudi tesnilo v prtljažniku
ki naj bi bil eden od vzrokov vonja po auspuhu v kabini
jaz ga nisem zaznal v 800 km kolikor sem vozil z njim je pa tudi ostalo bilo porihtano(auspuh itd)
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Kot sem že napisal nam je lahko antasi vsem vzor kako se dela s starim avtom, ravno tako mikijevo delo in žabica je res v zelo dobrem stanju. Res pa je še par malenkosti za uredit ali pogojno za uredit.

V kabino fino smrdi po bencinu, če so prednje šipe odprte, to kar je že preglednik na tehničnem opozoril vendar ni filter. Bolj zasmrdi na ovinkih in samo upam, da ni rezervoar prerjavel. Morda je tudi to krivo, da je bila poraba skoraj 10 litrov po prvem izpraznjenem tanku.

Potem pa so tu še nekatere zadeve, kot je volan za preoblečt, morda tudi prestavna ročica, obratomer ne dela, morda tudi kakšna žarnica za osvetlitev števcev, ali pa ima armaturka samo eno žarnico med števcem in obratomerom?, prednji sedeži za obnovit - klasika, stikalo na sovoznikovih vratih za notranjo lučko, zamenjavo starinskega avtoradija v boljši starinski avtoradio s kasetofonom, zadaj zvočniki (sedaj je samo eden), obleči zadnjo polico v bež blago, morda enako tudi tapete na vratih, ki so sedaj s skajem za moj okus nekoliko presvetlim, na novo za uredit izolacijo poda (sedaj je z več različnih izolacij) - ima morda kdo ali ve za bež notranjost od pallaske?, pa za pobarvat iz črne v bež barvo sprednjo rešetko pod prednjim odbijačem in pod zadnjim odbijačam, ter prebarvat iz črne v bež okvirje šip na vratih, kot je v originalu, ...pa morda bom še kaj našel. Vendar so vse to le detalji, brez katerih se da tudi živet, ter uživat v vsakdanji vožnji. Počasi,...

@antasi, dobrodošel pa si kadarkoli. :BigThumbs:
Pa za en rajd z GS-i sem tudi :BigThumbs: