Naša mala žaba

Začel/a Čojko, April 15, 2013, 11:25:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

uh, že vidim, da je GS ka dobila enega skrbnega lastnika,
ki jo bo porihtal  "ko iz tovarne"
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

superca13

Citat od: Èojko;157290Kot sem že napisal nam je lahko antasi vsem vzor kako se dela s starim avtom, ravno tako mikijevo delo in žabica je res v zelo dobrem stanju. Res pa je še par malenkosti za uredit ali pogojno za uredit.

V kabino fino smrdi po bencinu, če so prednje šipe odprte, to kar je že preglednik na tehničnem opozoril vendar ni filter. Bolj zasmrdi na ovinkih in samo upam, da ni rezervoar prerjavel. Morda je tudi to krivo, da je bila poraba skoraj 10 litrov po prvem izpraznjenem tanku.

Potem pa so tu še nekatere zadeve, kot je volan za preoblečt, morda tudi prestavna ročica, obratomer ne dela, morda tudi kakšna žarnica za osvetlitev števcev, ali pa ima armaturka samo eno žarnico med števcem in obratomerom?, prednji sedeži za obnovit - klasika, stikalo na sovoznikovih vratih za notranjo lučko, zamenjavo starinskega avtoradija v boljši starinski avtoradio s kasetofonom, zadaj zvočniki (sedaj je samo eden), obleči zadnjo polico v bež blago, morda enako tudi tapete na vratih, ki so sedaj s skajem za moj okus nekoliko presvetlim, na novo za uredit izolacijo poda (sedaj je z več različnih izolacij) - ima morda kdo ali ve za bež notranjost od pallaske?, pa za pobarvat iz črne v bež barvo sprednjo rešetko pod prednjim odbijačem in pod zadnjim odbijačam, ter prebarvat iz črne v bež okvirje šip na vratih, kot je v originalu, ...pa morda bom še kaj našel. Vendar so vse to le detalji, brez katerih se da tudi živet, ter uživat v vsakdanji vožnji. Počasi,...

@antasi, dobrodošel pa si kadarkoli. :BigThumbs:
Pa za en rajd z GS-i sem tudi :BigThumbs:

Glede smrada po bencinu: problem je v cevovodu za nalivanje goriva, povratnih cevkah  ali v samem pokrovčku na odprtini za nalivanje. Èe odstraniš zadnjo luč, si že skoraj zraven. Tam mora vse tesnit, vse cevi morajo biti cele, tudi pokrovček mora biti "diht" saj je odzračevanje speljano po drugi cevki v en manjši zbiralnik hlapov nad desno lučjo in od tega dalje navzdol proti dnu prtljažnika.

Èe je kjerkoli kaj narobe, smrdi obupno in to samo pri odprti okni/šibedahu, ko se ustvarj podtlak in vleče smrad od zadaj nazaj v kabino...

LP
S

GSclub

glede hlapov dodajam še naslednje možnosti:
- tesnilo plovca za merjenje nivoja goriva (pod pokrovom v podu prtljažnika). tesnilo se dobi še novo, mislim, da je enako, kot pri BX
- če ima povratno cev za višek goriva od vplinjača nazaj v rezervoar (tako so imeli urejeno novejši, moj GSA letnik 80 ima tako, ne vem pa, če je enako pri GS 1,3), je zadaj gumijast kos v obliki črke T, na katerega mislim, da so pripete tri cevke za gorivo. lahko je preperel.
pri obeh možnostih lahko pušča gorivo, pri prvi ko je poln tank ali voziš po ovinkih, pri drugi ves čas po malem izteka.

če pa se vonjajo izpušni plini, so lahko vsi spoji izpušnih cevi, grelne cevi vplinjača, počeni izpušni kolektorji...

Jogador

No jaz pa ne vem nič o GS-ih, samo to, da izgleda super nakup, še zraven hiške (ta je tudi zelo lepa) super paše:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

antasi

aha, ste me spomnili, kaj je delal mojster iz konjic na gsu.
Preventivno je bila zamenjana tudi tista cev za dolivanje,
hvala superca-sem se spomnil ko si že takrat to omenil
in je mojster to porihtal
superca sem bil celo pri tebi ko si še imel belo gsko
sem od tebe kupil za vrata tapete in predale od palaske:BigThumbs:

lp in veliko srečnih km
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

superca13

Citat od: antasi;157337aha, ste me spomnili, kaj je delal mojster iz konjic na gsu.
Preventivno je bila zamenjana tudi tista cev za dolivanje,
hvala superca-sem se spomnil ko si že takrat to omenil
in je mojster to porihtal
superca sem bil celo pri tebi ko si še imel belo gsko
sem od tebe kupil za vrata tapete in predale od palaske:BigThumbs:

lp in veliko srečnih km

Ja res je. Aja...imam še zadnjo šipo za GS, če kdo rabi.
Vse ostale dele je dobil novi lastnik.

Čojko

Sicer pa mi je tale španec en velik vzor uporabnik gsdel79 Ful zanimivi vsi njegovi filmčki. En zelo lep za uredit tapetena vrtaih  http://www.youtube.com/user/gsdel78?feature=watch

Čojko

Citat od: superca13;157321Glede smrada po bencinu: problem je v cevovodu za nalivanje goriva, povratnih cevkah  ali v samem pokrovčku na odprtini za nalivanje. Èe odstraniš zadnjo luč, si že skoraj zraven. Tam mora vse tesnit, vse cevi morajo biti cele, tudi pokrovček mora biti "diht" saj je odzračevanje speljano po drugi cevki v en manjši zbiralnik hlapov nad desno lučjo in od tega dalje navzdol proti dnu prtljažnika.

Evo, danes skoraj rešil. Odtrgal se je tisti "lulček" kamor pride povratek čisto zgoraj pri cevovodu. Sem vtaknil noter eno platično cevko (malenkost zožal premer), zalepil, pa še en košček gumice čez in sedaj je tam ok. Vse dokler nisem fino zapeljal v levi ovinek in ugotovil, da pušča še pri čepu. Èep ni original, zgleda, da niti od Citroena in ne tesni kot bi moral. Ne vem zadaj, ali bom gumico podložil, ali morda tiste zavihke še bolj ukrivil. Ima morda kdo original čep z dvojnimi ključi viška?

rok.si

Jaz bi moral imeti enga z vsaj enim ključem (drugega lahko daš narediti), bom pogledal, ko bom šel do "skladišča".

lp,R.

andraž

A je pokrov tanka enak kot za 2cv in DS?

garac

Ne, gs ima z zgornje strani povsem raven pokrov, ki se lepo prilega karoseriji
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Ami 8 in Gs imata enake pokrove...vsaj naš Gsx ima pokrov kot moj ami...

krka964

Mislim, da imam pokrov za gorivo, žal pa je narejen za pošteno sosesko, brez ključa. Èe rabiš, povej!

Čojko

Rok, hvala ti. Si bom vzel na znanje (morda enkrat ko bom šel kaj mimo). Sedaj bom kar na starem inproviziral, ali pa morda celo dobim kaj pri mojem sosedu. V skrajni sili pa je kot pravi Janez - Daniel. Sem tam gor že marikaj zacahnal, pa potem ko sem pogledal pod skupni znesek vse skupaj začasno zamrznil. Imam pa malo težav ker je že precej predelana Superca v Pallasko, kar ne bo nikoli in sedaj kombiniram nekaj po svoje,... počasi. Par malenkosti sem že včeraj uredil. Samo kaj ko je dnevov tako malo,..
Aha, naslednja s katero se bom spopadel je obratomer, ki ne dela. Je tam kaj tipičnega kar gre k rakom žvižgat?

Danes pa sva si z mojo drago vzela prost popoldan in sva z GS-ko naredila skoraj 200 km večinoma po lepih lokalnih kraških cestah. Hudič, tako mehko se pelješ, da se ti skoraj ne da več prestavljat in volana obračat,.... lahko rata nevarno! Kaj bo šele ko sedeže zrihtam tako kot morajo bit,...:Hammer3:  
Ta kraj poznate?