Naša mala žaba

Začel/a Čojko, April 15, 2013, 11:25:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MunoGS

Prekrasan, zdrav, očuvan i lijepo održavani

StefZ

Madona...

Kot da je ravno prišel iz tovarne :) :)

Lovro

Tale pa očitno ni videl ne snega, ne dežja, sploh po kilometrini sodeč.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Ja, čudovit. Vendar če ga hočeš vozit po tolikih letih rabi še najmanj jurja ali dva,....
Zanimivo je tudi to, da so imeli naši pallasi serijsko strešno okno, kar je bilo v tujini doplačilo oz.imajo to le redki. Ta ga nima, pa tudi vzglavnikov ne,...

Xandrej

Samo je predrag, premalo kilomertov, ni lepa barva pa brezvezn je ker ni rjast pa... brezveze vglavnem!

Čojko

Je prodan,... tisti, ki ga je kupil in verjetno odštel kar lepe denarce zanj je že vedel zakaj, kaj ga še čaka za postorit in kako bo delal z njim.

mickolino27

Cojko,

malo pa ze pretiravas, jurja ali dva v vrhunskega GS vlozit?

Zakaj ze? Najdrazje kar bi po mojem bilo pri tem avtu so gume ce so slucajno slabe oz. stare in bi hotel imet "original" Michelin XZX, te lahko stane kakih 400-450 EUR, ostalega pa mislim razen finih nastavitev nimas na tem avtu kaj delat.....sam sem pred precej leti kupil vrhunskega GS Pallas z takrat 52tkm, zdaj ga imam ze mislim da 12 let in ima 95tkm, razen rednega vzdrzevanja nisem imel enega problema, oz. kolikor se spomnim je en sprednji lager zacel tulit pa sem ga menjal, zadnja desna krogla je spustila in je bilo treba k Nemcu....drugace pa redno vzdrzevanje in je to to...pali i vozi...najvecji problem ki ga trenutno imam je da je nekje pri sibedahu zacelo pri dolocenih vrtljajih ropotat oz. ruzit in zlepa ne morem ugotovit kaj bi to bilo....

LP - Mitja

gule

Citat od: Xandrej;177231Samo je predrag, premalo kilomertov, ni lepa barva pa brezvezn je ker ni rjast pa... brezveze vglavnem!

He-he...:Hammer3:

Čojko

Avto je star 38 let,  nevožen in še vse originalno na njem, kar pomeni menjava vseh gumijastih delov, cevi, buč, jermenov, tesnil, tekočin,.... praktično pol avta za zamenjat. Že samo michelinke so 550e. Pa če so bila vsa vrata stalno zaprta so vsa tesnila deformirana,...
2000e je lahko še malo,...  če ga hočeš vozit in da je tak kot iz tovarne. Za ga gledat v salonu je pa lahko tudi tak kot je.
Me prav zanima če tudi pri temu ni šla pena pod oblazinjenjem v prah. Tapetniki s katerimi sem govoril so mi zagotavljali, da je tudi original blago zavito v roli po tolikšnem času samo še za v smeti.

Čojko

Počasi se bližam enemu letu lastništva, v tem času prevozil 8000 km.
Od zadnjega servisa oz temeljite obnove je minilo 9 mesecev oz slabih 7000km. Naredil redni servis z menjavo olja, vse pregledamo, nastavljeno, dolit LHM,... Imel sem še nek kovinski zvok, pred časom ugotovljeno, da tolče motor po zaščiti pod odbijačem. Motor podložen in sedaj je tako kultivirano tih, da ga pod minimumom niti ne slišim ali dela. Pojavilo se je še eno puščanje olja, diagnoza semering desne odlične, ki je bil pred kratkim menjan, ko pa smo razdrli smo ugotovili, da je semerig ok. Pušæa med vojakom zobnika jermena in zunanjim delom ojnice ventilov. Noben mojster česa takega še ni videl.
Hitra rešitev je bila tesnilna masa, ki ji nismo pustili, da bi se v miru posušila in strdila. Vsak dan malo manj pušča.  Še ne vem ali bo ok.
čaka me še boljše popravilo nalivne cevi (79e za novo mi je bilo veliko denarja), ki je zaradi starosti plastike ločena v zgornjem delu in zaradi tega smrdi po bencinu ko je polno naročen ali pa ko greš hitreje v ovinke in imaš odprto okno.
Potem pa na tehnični. Me prav zanima če bodo odkrili kakšno pomanjkljivost.

Lovro

Ja, GS-i so res elegantni avti za vozit. V kabini skoraj neslišni, še tisto, kar pa se sliši pa je en tak plemenit zvok :BigThumbs:

Èe ne bi bil mahnjen na Žabe, je dosti šans, da bi še jaz po tistem srečanju gledal za kakšno... pa resnici na ljubo, ne zaradi izgleda, temveč predvsem zaradi same vožnje, ki je res nekaj posebnega.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Evo, danes naredil še tehnični z rumenimi žarnicami za katere me ni nihče nič vprašal, čeprav sem izrecno zahteval naj bodo zelo strogi. Pripomba je bila le na ročno zavoro na levem kolesu, ki je prijela premalo glede na desno, čeprav je bila na novo nastavljena. Razlog so najbrž stare ploščice, ali pa morda zapeka ene od njih.
So me olajšali za 244 eur za all inclusive.
Sveže olje po 300 km je še vedno čisto svetlo, pa tudi minimalno puščanje ob semeringu je očitno ostalo.
Važno, da ne bo dolgčas.

Aja, pa co2 je bil 0.042 pri 930 obratih minimuma.

andraž

Zakaj 244? Ni starodobnik?

Čojko

Ne, to je avto za vsak dan.
Èe še razdelim je:
136 EUR zavarovanje (50% popust, pa varen voznik pa kaj vem kaj še).
62 EUR cestna taksa
46 pa tehnični pregled z administrativnimi stroški.