Naša mala žaba

Začel/a Čojko, April 15, 2013, 11:25:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sušo

Citat od: Èojko;181509...čeprav sem izrecno zahteval naj bodo zelo strogi...

Ha ha pa ti nisi normaln.
Po moje si bil prvi in po vsej verjetnosti zadnji (do naslednjega leta) k je to prjavu na tehničnem.

Čojko

.... pa kljub temu so vse skupaj bolj površno opravili. :Hammer3:
Glej, tehnični pošteno plačam, imajo vse moderne naprave, znanje in naj naredijo svoje delo v nulo oz. tako kot je treba. Želim, da mi povejo za vsa odstopanja od idealnega - pomembno diagnosticiranje za v naprej in v kolikor so odstopanja v mejah grem skozi (če je kakšna manj pomembna stvar, kot je bila recimo ta ročna prosim, da me spustijo in to uredim ob priliki), sicer se vrnem ko porihtam oz. popravim,... Že itak se vozim v krsti na kolesih glede na čas v katerem živimo, potem pa da je še tehnično neizpraven,...

Sem pa s temi pogledi v prostoru in času v katerem živim res en čudak.  Se zavedam,...

gule

Citat od: Èojko;181541.... pa kljub temu so vse skupaj bolj površno opravili. :Hammer3:
Glej, tehnični pošteno plačam, imajo vse moderne naprave, znanje in naj naredijo svoje delo v nulo oz. tako kot je treba. Želim, da mi povejo za vsa odstopanja od idealnega - pomembno diagnosticiranje za v naprej in v kolikor so odstopanja v mejah grem skozi (če je kakšna manj pomembna stvar, kot je bila recimo ta ročna prosim, da me spustijo in to uredim ob priliki), sicer se vrnem ko porihtam oz. popravim,... Že itak se vozim v krsti na kolesih glede na čas v katerem živimo, potem pa da je še tehnično neizpraven,...

Sem pa s temi pogledi v prostoru in času v katerem živim res en čudak.  Se zavedam,...

Vsepovsod je isto...ker delam tehnični v Slo in BiH lahko rečem,da je temu tako...

In kot si rekel, naprave imajo, a jih ne uporabljajo...gre sem im samo za denar vzeti...

Aha, pa pomebno je, da imaš frišno PP...:Hammer3:

sušo

Ok čudak gor al pa dol sam a ni to samoumevno da "u nulo" pogledajo avto, ki ga pripelješ tja? Haloo. Valda so tm zato, da preverijo tehnično izpravnost avta. Kaj se pol sploh gremo oz. grejo če je mal tko mal tko. Sicer zdaj pluvam v svoj krožnik sam tko bi mogl bit.
Res pa je da nikoli izrecno ne težim naj mi pregledajo avto "u nulo". Vem kaj vozim in da mi tm teži zarad nekega izpuha al pa k mi ročna ne prime v zrcalnem vzorcu... ma te prosim.
Ja maš po eni strani prav - to s trugo glede na vozila današnice. Ampak kaj ti pomaga avto "u nulo" k maš nasproti vozeče projektile k jihpa recimo take zadeve niti pod razno ne zanimajo.
Jah treba je bit skoz v pozoru in nič ležerne vožnje na mehkem, udobnem  Citro podvozju...
Eto mal sm se razpisu na temo tehničnih. Grrrr
Èojko samo ti pedenaj GS-e pa bo to super.

Čojko

Danes je točno eno leto od kar ga imam.
Stroškovnik:
nakup 900 Eur
vsa opisana obnova (material in plačano delo) 3000 Eur
2x tehnični 550 Eur
gorivo za 8000 km 1000 Eur

Skupaj: 5450 Eur

Naprodaj če kdo želi za 3500 Eur

Le takemu, ki bo lepo skrbel zanj še naprej in ga ne bo imel za vsak dan ampak za guštirat.

če dobim kupca zanj po navedeni ceni si za vsak dan kupim nekaj drugega, za gušt pa imam za dokončat pallasa, ki mi bo služil za izlete.

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Citat od: Lovro;181859Si se je naveličal?
Ne, niti približno. Ko pomislim, da mi jo res pride sedaj kdo iskat me kar zmrazi.

Gre se za to, da obstaja neka možnost verižnega nakupa - če najdem kupca za žabico si za vsak dan kupim C5 II od boklavdi, ki je preverjen avto z zmernimi kilometri. Poleg Vivarota, ki ga zaradi potreb pač moramo imet bi za drugi avto in za delat 8.000 km/letno imeli C5, ki bi ga lahko nato vozila tudi žena, pa ko bi šli kam ne ravno z vsemi otroci bi se tudi z C5 peljali in ne s tisto kišto od kombija,...

Za veliko odvisnost od GS-ov pa imam itak še Pallasa v garaži, ki je samo še za sestavit do konca.

Se pravi žabica za nekoga, ki bi jo užival na občasnih vožnjah oz. v lepem vremenu. Porihtana je praktično v nulo, dnevno vožena, zanesljiva (se lahko zapelješ komor si želiš z njo),... Je za tistega, ki nima volje, znanja ali časa sam skupaj avto spravljat. Pa tudi za tistega, ki zna je lahko še vedno odlična in cenovno ugodna izbira.

GSclub

bom v tvojo temo napisal opažanja po menjavi tesnil vplinjača (ker je tu na kupu zbranega največ o GS): po več kot enodnevnem stanju takoj vžge - prej je bilo treba poskusiti 2 do 3krat. po menjavi pospeševalne membrane je tudi pospeševanje opazno boljše..

Čojko

Najbrž si samo to zamenjal http://www.franzoesische-klassiker-shop.de/epages/63117739.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/63117739/Products/12013
in nastavil plovec na 6 mm.

V kolikor pa bi še zamenjal dizici na loputah med seboj  pa bi še lepše pospeševal, vendar nekoliko več porabil. Sem imel prej 1,8 na prvi loputi in 1,5 na drugi pa mi jih je Miki zamenjal tako kot morajo bit. Sedaj moraš pri mrzlem motorju bolj nežno pospeševat da ne zalivaš motorja, in bolj opazno čutiš prehod ko odpreš še drugo loputo. Po pravici povedano mi je bilo prej za vozit bolj všeč, vendar je liter na 100 km tudi nekaj vreden,... in na koncu je itak vse stvar navade.

Bi pa še to dodal, da v kolikor kupujete stare GS-e, ki so nekje stali in so še vedno v izjemno dobrem stanju - zelo malo kilometrov, nič zarjaveli, ali celo prerjaveli si je potrebno pripravit še ene 2 KEUR ravno za te gumjasto servisne zadeve, da je avto 100% tehnično brezhiben in zanesljiv in da se lahko z njim brez skrbi odpelješ tudi na Nordkap če je treba.

Ravno danes sem dobil tudi komplet 4 novih Michelink 145 15SR iz Nizozemske - DOT 4909po ugodni ceni, ki gredo po višini ravno še v prtljažnik (ostane le še 1 cm lufta).  Èe koga zanima lahko na PM sporočim kontakt in ceno. Baje da obstajata še dva kompleta.

Lovro

A tale DOT pomeni, da so bile gume narejene leta 2009?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

ModelJT

Citat od: Lovro;182489A tale DOT pomeni, da so bile gume narejene leta 2009?

49. teden, leto 2009
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Ja, decembra 2009. Michelin garantira, da je 10 let stara nova guma še vedno enaka kot nova,.... Imam tudi zelo dobre izkušnje z 10 let starimi zimskimi Michelinkami, o čemur sem tukaj že pisal.
Glede na to, da je tako stara guma sem jih dobil po nabavni ceni dobavitelja. Kako se bodo obnašala v praksi pa bom še napisal čez čas. Trenutno se vozim s preko 20 let starimi Michelinkami xzx, pa tudi ni neke panike. Ko je mokra cesta pa bolj po jajcih oz. oldajmerju primerni vožnji.

mickolino27

Cojko,

kaj pa cena? Mene bi mogoce zanimale gume....

LP - Mitja

Citroenovc

Citat od: Èojko;182495Ja, decembra 2009. Michelin garantira, da je 10 let stara nova guma še vedno enaka kot nova,....

A to govoriš o nikoli zmontirani gumi v tem času?

Ker ena sedanja novodobna vožena mišelinka na enem povprečnem avtu srednjega razreda je 3. sezono na meji od oprijema. 4. pa za vržt stran ne glede na profil.
OK

LP
Primož

Čojko

Eno je nova guma starejše proizvodnje, drugo pa je rabljena guma in za to se strinjam, da po 3-5 letih dnevne uporabe v vseh vremenskih pogojih noi več za na avto.
Preberite kaj strokovnega o tem piše AMZS, ki je pri nas zadolžen za varnost in osveščenost avtomobilistov http://amzs.si/starost-pnevmatik/default.aspx