Naša mala žaba

Začel/a Čojko, April 15, 2013, 11:25:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

Citat od: Èojko;182483Najbrž si samo to zamenjal http://www.franzoesische-klassiker-shop.de/epages/63117739.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/63117739/Products/12013
in nastavil plovec na 6 mm.

V kolikor pa bi še zamenjal dizici...

nekaj takega sem zamenjal in nastavil plovec na malo višji nivo. dize sem pustil kot so..enkrat sem nekaj eksperimentiral z njimi, pa je bila predvsem poraba višja. leti pa itak že ful, malo se spozabim, pa je takoj na 180.

Čojko

1. slika

Kako veš, da si kupil prave gume za tvoj avto?
Morajo it lepo v prtljažnik, pa da še vedno ostane kaj prostora za drugo prtljago.:emot112: Citroeovi inžinirji iz sedemdesetih, ki so zasnovali GS me vedno znova in znova presenečajo.

2. slika

To pa peljem jutri k vulkanizerju, da zloži skupaj. Preko kuponka za 13,99 EUR za vse štiri. :BigThumbs:

gule

Samo se kuæi sine...:BigThumbs:

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Citroenovc

@1. slika - se človek vpraša, kje se je 40 let kasneje to znanje njihovim naslednikom tako bogato izgubilo ...
OK

LP
Primož

gule

Citat od: Citroenovc;182568@1. slika - se človek vpraša, kje se je 40 let kasneje to znanje njihovim naslednikom tako bogato izgubilo ...

Izgubilo se v 22 inčnih kolesih, ter v displejih klime in radija na touch...:argue1:

Čojko

Rešil smrad po bencinu. Z dvokomponentnim lepilom-plastiko zapolnil razpoko na plastičnem nalivku za gorivo (standardno poči pri stari plastiki) in zamenjal cevko od plovca pa do filtra za gorivo , ki je bila že čisto preperela, pa še filter sem dal nov. Natočil zvrhano in tesni 100%.
Potem pa sem še nastavil prednjo višino, ki je bila cca 2 cm previsoka, ter fino prezračil sistem.

Pa se mi zopet samo še smeje,...

Jogador

Mah jajca francoska, da moraš po 30 letih menjat gumjaste cevke, kje si še to videl... =)

Malo heca, super žabica:BigThumbs:

Skoraj ne moreš verjet, kaj vse je takrat že imel GS, da samega udobja sploh ne omenjamo.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

gule

Kdor ni menjal filtera klime na DS 5, ne zna ceniti stare avte. Èojko čuvaj to blago.

garac

no tisti, ki pa je menjal filter klime na GS pa je car.
Ne vem, kdaj vam bo jasno, zakaj je golf2 dober avto!? Kar nimaš se ne pokvari
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Citat od: garac;182812no tisti, ki pa je menjal filter klime na GS pa je car.
Ne vem, kdaj vam bo jasno, zakaj je golf2 dober avto!? Kar nimaš se ne pokvari

Delna resnica. Namreč so tudi golfi 2, ki imajo klimo, servo in abs. Gre pač za to da en zadnji disk za golf 4 stane 10 eur. Za Xsaro, ga za ta gnar ne dobiš...

To je samo en primer, deli(alternativa seveda) so mnogo dobavljivejši in ugodnejši za golfa, kot za druge kompakte...:BigThumbs:

Čojko

Citat od: garac;182812no tisti, ki pa je menjal filter klime na GS pa je car.

Ne vem če ravno car, prej bi rekel samuraj.
Namreč GSA za Japonski trg je leta 1982 dobil na 1300 motor tudi klimo. Èe je imela filter za prašne delce serijsko pa ne vem. :Hammer3:

gule

Težko, da je bil filter...namreč mnogi avti, še v devedesetih, ga niso imeli...recimo volvo s/v40...prvi modeli...

Citroenovc

Ma kakšen filter za prašne delce ... Ne ga s..t.
Še zelo prestižni avtomobili sredi 90ih ga niso imeli.
OK

LP
Primož

Čojko

Mah, po moje bi se dalo v tisto cev tudi kakšen filc napet,...