Nakup Xantie

Začel/a amixdriver, Marec 04, 2013, 12:37:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xantos

@Romzi Jaz si upam popravit :)
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Romzi

Ja vem ja ...
No danes sem se zmenil s servisom da mi odmontirajo cilinder in ga bom saniral po navodilih, nazaj ga bom pa že sam spravil na avto. Problem je predvsem (baje) v demontaži hidravličnih cevi.
No, če ne bo šlo, se javim pri tebi hehe.

helmut

Ej Romzi, kako pa kaj druge stvari na avtu? Motor, notranjost, karoserija...
Jaz sem trenutno v fazi menjave avta pa me tud zanimajo xantije ker se mi gre za udobje.

Romzi

Ostalo je OK.
Motor (HDI 2.0) vleče kot za šalo, poraba je malo nad 6 litrov mešano (večina poti je v službo in nazaj skupaj cca. 2x25 km) - če pogledaš enih 14 dni nazaj po mojih sporočilih sem šlepal kamp prikolico (900kg) do Pule in nazaj za keks (vse AC klance najmanj s 4. prestavo).

Notranjost je perfektno ohranjena, dela vse: centralno, el. šipe, ventilacija, gretje, klima, špegli (miganje in ogrevanje), električna nastavitev voznikovega zica, osvetlitev....

Karoserija je OK, na "klasičnem" zadnjem spoju blatnika in praga je malenkost rjasto. Èe dobro pogledaš slike, so pragi črni (napacani z neko zaščito), vendar kaže da se bi to dalo tudi spucat dol s kakšnim ne preveč agresivnim razredčilom.

Zadnje roke so bp (kolesa ne visijo postrani).

Hidravlika špila (se vidi tudi po slikah v različnih pozicijah na Avto-netu), po večih urah, recimo zjutraj se "napumpa" v cca. pol minute (kar je čisto OK za Activo). Tipka "sport" deluje in avto v hipu otrdi in postane "sportska kola". Po izklopu rata spet mehak tako kot je treba.

Še malo zgodovine, menjal sem:
- izpuh
- zadnji Activa cilinder (menjal še Novak, recimo da pod "garancijo, ker je puščalo zelo kmalu po nakupu)
- akumulator
- MAF senzor (avto ni vlekel tako kot je treba, zdaj je OK)
- gume
- plastiko za dvig voznikove šipe (dokumentirano na forumu :BigThumbs:)

Èe hočeš da je res vse "pici-mici u nulo", je za zamenjat sprednje zglobe rok oz. kar cele roke (zamenjaš z obnovljenimi ali rabljenimi), zadnje diske in ploščice (dobiš zraven), sprednjim tudi ne bi škodila menjava ali vsaj struženje (so še več kot dovolj debeli cca 27 mm, novi naj bi bili 28, minimalno pa so lahko 26mm), pa se mi enostavno ne da kaj preveč. Nekako sem stalno v pomanjkanju časa .....

pehorunkl

Citat od: helmut;159112Ej Romzi, kako pa kaj druge stvari na avtu? Motor, notranjost, karoserija...
Jaz sem trenutno v fazi menjave avta pa me tud zanimajo xantije ker se mi gre za udobje.

Ne da ti ne bi priporočal nakupa, ker avto je dober, in definitivno za kupit, a ker se ti gre za udobje, raje kupi navadno hidropnevmatsko xantio brez sport tipke!
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Romzi

To pa drži. Activa je udobna (v primerjavi z drugimi - "fedrastimi"- avti), vendar je navadna še opazno bolj.

helmut

Maš kak kontakt, da bi ga prišel malo pogledat?

Romzi

051600795 ali kontakt na avtonetu (mail) ali tukaj na forumu oz. na ZS.
Danes sicer težko ker me ne bo doma, čez vikend pa bom ...

Romzi

Citat od: xantos;158961@Romzi Jaz si upam popravit :)

Si prepričan?
Jebemti Citroen!!! Ne morem druzga napisat!!
Noben si ne upa odmontirat sprednje Active, ker je vse zarustano in bi 99% polomil lajtunge. Rezervne pa niso dobavljive - niti original! WTF ?!?!?!? :argue1:
Obstaja kakšna alternativa ali pa mogoče da bi tiste lajtunge pasale od kakega drugega Citroena?

Romzi

@Pehorunkl: a ti lahko tole izdelaš na novo če bi bilo treba?
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=8802

xantos

@Romzi To je bilo tudi mene strah, zato sem 14 dni vsak 2-3 dan šprical lajtnge z odvijačem. Potem je šlo narazen ko puter...

Romzi

Z  WD-jem ali kakšnim prav namenskim?

xantos

Z namenskim. Pomoje bi tudi z WD-jem dosegel želeni učinek. Pa če se da, je fajn malo potolčit po vijakih.

pehorunkl

Jaz lahko samo navadne 3.5mm in 4.5mm izdelam..... te pa so neke kombinirane, če se ne motim (guma pa to???)
Mislim, da je prava pot to, kar je xantos napisal....

Drugače pa najbrž kakšni stručkoti za hidravliko (bager & co.) najbrž lahko izdelajo podobne cevi, če le imajo priključke.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Romzi

No, če tole zagato rešim, avto ostane pri bajti. Razen če ga bo kdo kupil, načeloma imam ogledano eno Xsaro HDI 110 konjsko. Sam mater ko se tale Xantia tako fajn pele ......Mahhhhhh, bomo že. Še dobro da se lahko z busom vozim na šiht in avto lahko tudi kak teden stoji na mestu.