Nakup Xantie

Začel/a amixdriver, Marec 04, 2013, 12:37:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zupi13

Torej, avto sem videl, korozija na stiku zadnjega blatnika in pragu je kar precejšnja, luknje sicer ni ampak bi bilo nujno treba popraviti. Nosilca amortizerjev spredaj nista zarjavena a sta gumici zelo razpokani. Najbolj me je pa zmotila mastnost motorja in sicer na servo črpalki in pokrovu ventilov pa tudi sam spodnji del motorja je zelo zaoljen. Vem da avto ni nov, ampak glefe na opis da je odlično ohranjen sem pričakoval vsaj suh motor. Karoserija je pa tudisrednje ohranjena kot lahko pričakujemo od 13 let starega avta.  Aja pa v kabini se vonja hladilna tekočina tako da mislim da tudi pečka gretja pušča..
Še enkrat hvala vsem za pomoč in namige, ko pa kaj najdem, vas pa spet povprašam za nasvet...
LpJanez

Jogador

Huh, menjava pečke pri tem avtu je precej zaj*, je treba razdret praktično kar celo armaturko...:breaking_pc:
Pa sanacija rje, kvalitetna, tudi pomeni, da moraš prag odpret, pa veš, kako je s cenami kleparjev in ličarjev...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

dexterboy

Edina dobra stvar teh posegov je ta, da, ko jih sedaj saniraš, nimaš več težav z njimi, dokler boš imel avto :) Ako je tista guma že zelo "prepereli", bo treba to narediti, že zaradi živcev, da se ne treseš vsakič, ko se vsedeš v avto. Motor pa NE BI SMEL biti masten, moja bjonda je zadnji letnik izdelave in pri 210k km je okoli suho, pa jo ne smatram za referenčno. Mogoče se je šparalo na servisih, vrag si ga vedi...
Za koliko bi ti pa spustili ceno? Že 20% nižja, ba bi imel vseh 6 novih kugel in zamenjano hidravlično olje...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Tiki

Glede na našteto je realna vrednost te Xantie 250€...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

zupi13

Za 750 bi jo vzel.... Hoče pa 850.  Baje jo je pa oče lastnika sam servisiral, tako da ne vem, zakaj ni odpravil mastenja...  Verjetno se mu ni dalo zaradi prodaje...  Pa tudi zunaj bi lahko bila lepše ohranjena.... Mi pa tudi ni do tega, da kupim avto, pa ga mam že takoj 10 dni pri mehaniku in ličarju....

Tiki

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7351242&show=1 Kaj pa tale recimo? Na tistem spoju za zadnjimi vrati bo vsaka prej ali slej pregnila... Glede na videno, Xantie za jurja mehansko niso kaj dosti boljše od tistih za 400-500€... Probaj najti kako ki je res bila redno serviserana in ima vse hibe kot so pečka gretja, itd... Že porihtane.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

dexterboy

Èe je ne da za 750 in hoče 850, je moron in kreten in mu lahko samo izrečeš najglobje sožalje... Že to, da najdeš danes kupca za blondinko, ki je pripravljen odšteti več kot 500 ojrov, je novoletni praznik in božič v enem dnevu.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

gregor

Kakorkoli že, v xantio je treba vsaj jurja vložit kmalu po nakupu, če hočeš zanesljiv avto.
Nosilci amortizerjev, pečka, bunke nafilat, kakšen hladilnik spusti, morda so diski na koncu, kaka malenkost na podvozju, veliki servis?
Oringe menjat na hidravlični pumpi ni problem, je Jože-tct objavil navodila s slikami.
V zadnjih nekaj letih pa praktično nisem videl xantie, ki nebi bila mastna na pumpi.
Tesnila pokrova ventilov tudi ni takšen problem menjat za nekoga z nekaj mehaničnega znanja.
Xantie so stare 13-15 let, pri takšnjih letih je pa normalno, da bo treba kaj naredit na avtu.
Pojdite pogledat kakšnega 7, 8 let starega C5. Ista zgodba.

Glede DAS Auto je pa tako.
Pred 20 leti so krožili vici o tem, zakaj na jugotu piše gor zadaj Zastava Avto. In zakaj na ladah Lada Avto. Ja, zato da sploh veš, da je to avto.
No, zakaj že pri vw tako poudarjajo ta DAS Auto?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Jogador

Joj malo OT, gregor, imaš slučajno na lagerju sovoznikovo kljuko in ključavnico za mk2 bjondo?
Rabim, pa danes grem v Celje, bi lahko spotoma vzel...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

gregor

Imam, samo je treba odmontirat, jaz pa v časovni stiski danes. Javi na zs, kdaj greš v celje.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Romzi

Citat od: gregor;161932Kakorkoli že, v xantio je treba vsaj jurja vložit kmalu po nakupu, če hočeš zanesljiv avto.
Nosilci amortizerjev, pečka, bunke nafilat, kakšen hladilnik spusti, morda so diski na koncu, kaka malenkost na podvozju, veliki servis?
Oringe menjat na hidravlični pumpi ni problem, je Jože-tct objavil navodila s slikami.
V zadnjih nekaj letih pa praktično nisem videl xantie, ki nebi bila mastna na pumpi.
Tesnila pokrova ventilov tudi ni takšen problem menjat za nekoga z nekaj mehaničnega znanja.
Xantie so stare 13-15 let, pri takšnjih letih je pa normalno, da bo treba kaj naredit na avtu.
Pojdite pogledat kakšnega 7, 8 let starega C5. Ista zgodba.

Glede DAS Auto je pa tako.
Pred 20 leti so krožili vici o tem, zakaj na jugotu piše gor zadaj Zastava Avto. In zakaj na ladah Lada Avto. Ja, zato da sploh veš, da je to avto.
No, zakaj že pri vw tako poudarjajo ta DAS Auto?
:BigThumbs:
Vse štima (pozabil si še na zadnje roke), zato jo tudi prodajam ker se mi ne vlaga preveč v avto in grem nazaj na Xsaro. Ni sicer "pravi" Citroen, je pa po mojih dozdajšnjih izkušnjah zelo zanesljiva s precej manjšimi vložki kot v Xantio.

xantos

Se popolnoma strinjam... Sem že kar precej vložil. Znoja in ojrov.

Ampak ko pa enkrat vštimaš je pa fantastičen avto!
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Romzi

Xantia je prodana. Cena: sitnica
Se že vozim s Xsaro 2.0 HDI (80kw) kupljeno pri Merlaku. Je sicer navadna šajtrga proti Xantii, samo se mi vseeno zdi vzdrževanje malo bolj obvladljivo, še posebej ker mam Boštjana z avtoodpadom 2 km od doma. Verjetno bi brez večjih težav pri njemu nabral za ene 2 ali 3 Xsare robe :BigThumbs:
P.S. tisti ki so ponujali aro bi se pa lahko pa vsaj na ZS javili in sporočili da avta ne bodo vzeli :Hammer3:

Romzi

Prodam še ostanke od Xantie - komplet diski + ploščice za zadnji konec:
http://www.citroenar.eu/showthread.php?p=162758#post162758

AgitatoR

Moja je naprodaj. Pa še eno dam za dele zravn.
Pečka nova, nosilci amortizerjev novi.  Na notranji strani prednjega levega diska je rjast flek, ki ob zaviranju ruži. Zavorni učinek je kljub temu dober in enakomeren.
Nova sta zunanja volanska končnika. Prednji lonec je usut, zato ima avto lep zvok, plini na tehničnem so ok. Na avtu vse deluje kot mora. Notranjost je lepo ohranjena, zunaj pa malo manj - ponekod ošlajsana. Mehurji nad zadnjim desnim blatnikom, bo treba sanirat.. luknja v prednjem odbijaču. Pozimi sem zadel napluženo kepo snega. Košček plastike imam doma in se poplnoma prilega. Potrebno varjenja s spodnje strani. Potem bo stvar nevidna. Dva kompleta litih felten. Zimske gume bo rabil nove. Za naslednjo sezono tudi dve letni.
Cena je v znanih okvirjih, o njej se pogovarjam ob ogledu .
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.