Menjava oljne pumpe

Začel/a BoSKeC, Februar 26, 2013, 10:27:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Skeniraj račun pa zalimaj gor, pa da nekateri pač vidijo koliko stanjeo ploščice sprednje in zadnje...

No vglavnem so porihtali!

frodo1

Citat od: Citroenovc;154022Zavorne čeljusti?

Zamenjali so mu ploščice. In ja, tako je s tem danes - za C5 so precej drage. Ampak brez njih ne gre.
Sicer pa - kdo pa pravi, da ni bil zraven oz da ga niso poklicali?

On besni zaradi zlomljene (in zamolčane) šipke za preveverjanje nivoja olja.

Pač pomotoma sem napisal čeljusti namesto ploščice. nihče pa ne pravi da je bil zraven ali ne; pač gre za odnos servisa do uporabnika; v tem je problem če ne razumeš.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Citroenovc

Citat od: Xandrej;154029Skeniraj račun pa zalimaj gor, pa da nekateri pač vidijo koliko stanjeo ploščice sprednje in zadnje...

No vglavnem so porihtali!

Točno to.

Drage so ko ... In kaj češ? Plačaš in greš.
Potem so pa eni užaljeni, ko tu in tam kdo napiše, da nije žvaka za seljaka oz konkretno, da C5 ni poceni za vzdrževanje.

Je lepo BoSKeC napisal, da NI problem v ceni in da mu ni problem plačati, problem je v odnosu oz zanikanju "ne, to pa že nismo bili mi".

In @frodo1 - jaz že razumem. Nekateri drugi ste začeli kar nekaj pametovat in sploh ne videli v startu kaj je sploh bil point, ki ga je BoSKeC hotel povedati.
OK

LP
Primož

Xandrej

Citroenovc pa midva bova ša najboljša prijatla ratala!

;)

Se popolnoma strinjam. Dandanes pač vsi čakajo da ne neka pizdarija nredi ki se naredi vsepovod in kje češ da je le neka iskrica pa je potem zadeva hudič po dolgem in počez!

Èe je bila lepa beseda pa napaka priznana je to to.

Citroenovc

S tem da - mene bi tudi malo črvičil dvom, a je res fajn, da tisti košček plastike plava v mojem karterju ... OK, po logiki fizike - gre na najnižji del karterja - se pravi nekje blizu čepa za izpust - in tam "čaka".

Pred leti se mi je na BX odtrgal (no, razpadel) tisti del na palčkiza nivo olja - ko je kot neko rebrasto tesnilo - in jasno so koščki popadali direkt v olje ...

Jaz sem bil skeptik - ampak sem dobil pojasnilo, da ÈE že bi kaj potegnilo - se bo ustavilo na nekem cedilcu oz v najslabšem primeru v oljnem filtru ... (tudi) Zato pa je tam.

Samo vseeno so bili tisto koščki. Tole je pa verjetno cel manjkajoči kos?

@Andrej - hehe :-)
OK

LP
Primož

BoSKeC

Točno tako...vidim da ste se lepo razpisali...matra me tisti košček notri...pač občutek ni dober..do zdaj je avto res tipi-topi laufal in upam da bo še naprej...res sem z njim zelo zadovoljen

bom videl zdaj ko dobijo še tisto kar morajo zamenjat kako stanje bo...če bo držal ta besedni sporazum..heheh

Lp, Boštjan

BoSKeC

Aja tisti košček spodaj mislim da je dolg cca. 5cm...tu nekje...vglavnem ves rebrasti del ni še malo..tisti ki preverjate olje pri C5 veste kolk je...hehehe

tako da plava 5 cm plastike, če je ni že raztrgalo kje, not po karterju...

LP

Citroenovc

Ma saj pravim - po moje ne plava -  ker je težje od olja - in je po vsej logiki potonilo na dno ... Zdej kaj se pa dejansko dogaja v karterju zaradi pretoka olja pa ... Pitaj boga ... Sej mogoč bo pa po kakem neverjetnem ključu ob menjavi olja prišla ravno na iztok ... pa jo bodo nekako ven zbezali ...

Ampak kaj naj bi pa pravzaprav botrovalo temu, da je zlomila se? Oz kako so to pojasnili?

Ker tele plastične šipke so meni tudi svetske ... kaj hudiča je bilo narobe z dobro klasično kovinsko (no, razen, da je verjetno za proizvajalca predraga) ...
OK

LP
Primož

miklavz

No ja, moja mnenje je, da če nekaj plava v karterju - kar naj ne bi plavalo tam - kar kliče po nečemu, kar si nihče ne želi videti ali dožibeti. Ni pomembno, ali je to plastika, pluta ali kovina. Tam to nima kaj za početi. Torej, naj gre to ven - sicer bo to šlo ven čez kakih 200 kkm skupaj z nekimi stroški, ki si jih nihče ne želi imeti.
Sicer pa tudi meni ni problem reči: Oh, oprostite, ne bo se ponovilo, zelo nam je žal... - če je to namesto 3 ur dela in bekaj stroškov. Minili so časi poptenih avtomehanikov, ostajajo samo nategovalci... pa bedaki, ki to požirajo...
LPM

ggrega

Citat od: Citroenovc;154022Zavorne čeljusti?

Zamenjali so mu ploščice. In ja, tako je s tem danes - za C5 so precej drage. Ampak brez njih ne gre.
Sicer pa - kdo pa pravi, da ni bil zraven oz da ga niso poklicali?

he he brez njih gre, pa  še kako:funny34d:

Citat od: BoSKeC;154037Aja tisti košček spodaj mislim da je dolg cca. 5cm...tu nekje...vglavnem ves rebrasti del ni še malo..tisti ki preverjate olje pri C5 veste kolk je...hehehe

tako da plava 5 cm plastike, če je ni že raztrgalo kje, not po karterju...

LP

Citat od: miklavz;154073No ja, moja mnenje je, da če nekaj plava v karterju - kar naj ne bi plavalo tam - kar kliče po nečemu, kar si nihče ne želi videti ali dožibeti. Ni pomembno, ali je to plastika, pluta ali kovina. Tam to nima kaj za početi. Torej, naj gre to ven - sicer bo to šlo ven čez kakih 200 kkm skupaj z nekimi stroški, ki si jih nihče ne želi imeti.
Sicer pa tudi meni ni problem reči: Oh, oprostite, ne bo se ponovilo, zelo nam je žal... - če je to namesto 3 ur dela in bekaj stroškov. Minili so časi poptenih avtomehanikov, ostajajo samo nategovalci... pa bedaki, ki to požirajo...
LPM

moli da je ni res raztrgalo,v najboljšem primeru bi končala v filtru,v najslabšem bi pa ovirala oljno črpalko oz. pretok olja
med servisom jo je pa nemogoče ven dobiti skozi tisto majhno luknjico (saj ne plava pokonci)

jaz za sebe vem da bi zahteval  odstranitev karterja in oljnega filtra,da vidimo kje se nahaja tista plastika

BoSKeC

To sem tudi jaz hotel...ampak se izgovarjajo, da je bilo ob pregledu vse ok...sepravi nič odlomjeno..zgleda sem še vedno premalo vztrajna oseba kaj se tiče reklamiranja...

moje predvidevanje je pa sledeče, mislim da se je mehaniku odlomila take plastika ko je odstranjeval oljno pumpo...upam da je niso ven s pajserjem vlekli ((hehe malo šale))...in jo je pač zamolčal ali pa sloh opazil ni...nevem sicer kako je preveril nivo olja ki ga je potem natočil noter..

to je moje predvidevanje in upam da je pravilno...

nobeden drugi se še ni javil, ki je imel vpoklic...zgleda da je bilo res malo nas z defekt oljno pumpo

LP, Boštjan

frodo1

Seveda po moje stvar ni tako preprosta, karkoli se bo-ne bo zgodilo, pač oni ne bojo krivi, ker pač oni niso odlomili tega koščka. Odgovornost bo torej tvoja. Èe bi se vedli odgovorno, bi te lepo poklicali, dali avto na dvigalo, sneli korito, polovili olje, zamenjali tesnilo in stvar privili nazaj in stvar bi bila urejena, ne pa da se bo kar čakalo kaj bo, to ni odnos servisa do stranke, očitno si ti res premalo vztrajen. To me spominja na nekdanjo bivšo Jugo, kjer je bil vsakdo neki mojster in je delal kakor se mu je zazdelo, če se ne motim smo pa mi v Evropi in tam se tako ne dela.
:emot84:

Citroenovc

"A veš kje se začne Evropa?

Kjer se končajo gajbice na parkiriščih."

Mislim, da to pove vse :S
OK

LP
Primož

frodo1

Citat od: Citroenovc;154097"A veš kje se začne Evropa?

Kjer se končajo gajbice na parkiriščih."

Mislim, da to pove vse :S

Gajbice na parkiriščih me ne zanimajo in te tam puščajo ljudje, ki imajo pač drugačno miselnost. Jaz tega ne počnem- nikoli!

Ljudje s takšno miselnostjo kot ti, mogoče res ne spadajo v Evropo,....sigurno se pa Evropa ne začne nekje v Ljubljani, Štajerci smo pa že malo bližje.

Bistvo vsega je pač da ravnanje servisa ni odgovorno. Jaz že mojega avta ne bi kar tako prepustil, sploh pa ker je še ta skoraj nov in tudi poceni ne, ter samo čakal kaj se bo zgodilo-ali ne. Tako se to pač ne dela. Tukaj končujem in ne mislim s tabo več razpravljat, očitno vsak razmišlja po svoje, pa lep dan ti želim, ker pri nas imamo sonček
:emot96:

Citroenovc

Res si zabaven primerek. Vedno probaš nekako tako obrnit, da sem jaz trdil nekaj nasprotnega od tega, kar v resnici sem. Ne vem od kje si izpeljal, da bodisi ti bodisi jaz puščava gajbice. S to alegorijo sem (ti) hotel povedati, zakaj pri nas na splošno pač žal nisi deležen evropskega tretmaja.
Dopovedat si pa ne daš, da jaz v resnici že ves čas ne navijam za odnos servisa, ampak da se popolnoma strinjam s BoSKeCem o tem, da pri vsej stvari nekaj ni bilo v redu.
In goniš svojo. Zato je pa verjetno res najbolje, da ne nadaljuješ razprave, ker enostavno res ne gre.
OK

LP
Primož