Menjava oljne pumpe

Začel/a BoSKeC, Februar 26, 2013, 10:27:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frodo1

Citat od: garac;153991ma kje pa, vprašaj xandreja, pa to je najboljši servis v sloveniji, to si ziher sam odlomil :)

Me res zanima kaj bo povedal,....
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

BoSKeC

@frodo1
Točno tak kot si rekel...noben ni kriv...glavno da znajo vsi kasirat...no me še pokličejo po pogovoru v delavnici...tako da čakam na klic..jeeejj..

LP, Boštjan

jumper1

Citat od: BoSKeC;153982Zadeva se je urejala pri avto cityu oz. zdaj avto FLAMIN. Pa dobro saj jih nočem kritizirat...ampak če zaje*** nekaj, daj to tudi popravit pa stranki povej kaj si zaje***.

Jutri zjutraj grem ponovno tja se malo pomenit, priznal mi itak nobeden nebo... no bomo vidli...olja pa trenutno ne morem čekirat...zlomjen je celoten rebrasti del..tam ko piše min. in max in še malo više...vglavnem šalapajzeri..

LP, Boštjan

Ja ampak oni se bodo za 13€ koliko stane ta šibka za kontrolo olja rajši skregali s tabo kot pa da bi jo zamenjali in priznali napako.Se pač zgodi saj smo samo ljudje!

frodo1

Citat od: jumper1;154011Ja ampak oni se bodo za 13€ koliko stane ta šibka za kontrolo olja rajši skregali s tabo kot pa da bi jo zamenjali in priznali napako.Se pač zgodi saj smo samo ljudje!

Lahko se zgodi, samo se tudi ve, kaj v tem primeru.  Èe je odlomljen del(predvidevam da se je zataknilo) padel v oljno korito bi morali le tega snet in popravit vse brezplačno, menjat merilno šibko, krivda je nedvomno njihova. Že to da so mu zamenjali nekaj kar ni bilo naročeno je preveč. Boskec ti pa poglej, če so ti v resnici zamenjali zavorne čeljusti.

alesz

Oziroma ,če jaz gledam s strogo nevtralnega stališča......zakaj bi enemu ali drugemu verjel,da je ni polomil..........?

Xandrej

Citat od: garac;153991ma kje pa, vprašaj xandreja, pa to je najboljši servis v sloveniji, to si ziher sam odlomil :)

Brezveze komentirat take zadeve...

Citroenovc

@frodo1, od kje tebi ideja, da so mu na lastno pest naredili kar še nekaj dodatnega?

Jaz zastopim, da so pač obenem naredili še redni servis (kar je po razbranem iz teme se BoSKeC odločil sam, da naj dodatno naredijo)- in če so obenem ugotovili, da so ploščice fuč - ja valjda da jih menjaš, ne pa da pustiš zadevo gor.
Je pa res, da jih pa kar hitro požrlo ... Verjetno odvisno od sloga vožnje, ane ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Res je prišlo do menjav ljudi na servisu. Načeloma sam vedno zaupam samo enemu mehaniku pa dokler se to da vedno svetim zraven, da sem na koncu bolj vsran od njega... Kaj želim povedat, da upam, da bo zadeva se rešla, da bo vse OK!

frodo1

Citat od: Citroenovc;154018@frodo1, od kje tebi ideja, da so mu na lastno pest naredili kar še nekaj dodatnega?

Jaz zastopim, da so pač obenem naredili še redni servis (kar je po razbranem iz teme se BoSKeC odločil sam, da naj dodatno naredijo)- in če so obenem ugotovili, da so ploščice fuč - ja valjda da jih menjaš, ne pa da pustiš zadevo gor.
Je pa res, da jih pa kar hitro požrlo ... Verjetno odvisno od sloga vožnje, ane ...

Ja Boskec je govoril  o tem, da bi mu ob menjavi oljne črpalke zamenjali še  filtre, nikakor pa ne o menjavi zavornih čeljusti.  Za to stvar bi ga morali poklicati in povprašati, serviserji si velikokrat tudi kar sami nekaj izmislijo, saj na koncu bi se on tudi verjetno odločil za menjavo le teh.
Pač moje mnenje.

Citroenovc

Zavorne čeljusti?

Zamenjali so mu ploščice. In ja, tako je s tem danes - za C5 so precej drage. Ampak brez njih ne gre.
Sicer pa - kdo pa pravi, da ni bil zraven oz da ga niso poklicali?

On besni zaradi zlomljene (in zamolčane) šipke za preveverjanje nivoja olja.
OK

LP
Primož

BoSKeC

ja ja...se je uredilo...oz. gospod ki sprejema na servisu je nejevoljno rekel, da mi to plača sam..ok, da nebo kdo mislil, da mi je problem kupit tole zadevico, mi ni...gre se samo za princip...zadeve ki so potrebne so naročili (fuč je bluetooth in pa tole palčko še dobim)..

rekli so, da naj nebi bil problem za motor tudi če je ostala noter..in da je bila včeraj ob menjavi oljne pumpe še cela..upam da res ni problem za motor... čudi me to da se to sploh lahko zlomi, ker ko samo pomislim kako ima renault megane speljano to po raznih ovinkih pa ni problema..

vse kaj sem naredil je to, da sem doma odpr pokrov motorja izvlekel palčko da vidim nivo ...in to je to...videl nisem ničesar, ker palčka ne seže niti do olja...

kar se pa tiče servisa pa niso nič naredili na svojo pest...zavore morejo bit to je dejstvo...mogoče bi jih lahko sam menjal, ampak glede na to da je še vse v garanciji naj bodo originalne..(mogoče res ne pazim vedno kako zaviram, ampak vsak ima svoj stil)

aja rekli so mi še, da je to pogost pojav da se te palčke lomijo...hm, to res?

no vglavnem zadeva je rešena

hvala vsem ...

lp, boštjan

BoSKeC

točno tako kot je citroenovc zapisal...ploščice spredaj in zadaj so bile zamenjane...potrebne definitivno..sem sam opazil ko sem menjaval kolesa da nebodo več dolgo...

xpuser

Koliko stane ta šipka? 10E ?

BoSKeC

ma ni fora v ceni...cemo kolko stanjejo c5 in da servisi niso poceni...raz..... pa te ko nekaj ni vredu kljub pošteni ceni...to je vse...

LP

xpuser

Citat od: BoSKeC;154027ma ni fora v ceni...cemo kolko stanjejo c5 in da servisi niso poceni...raz..... pa te ko nekaj ni vredu kljub pošteni ceni...to je vse...

LP

Jaz bi jum že hebal vse če bi bil servis 400€.
Ostane ti sam menjat servis ali pa poiskat znamko ki ima dober servis.