Menjava oljne pumpe

Začel/a BoSKeC, Februar 26, 2013, 10:27:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BoSKeC

Najprej lep pozdrav vsem skupaj...

Klicali so me iz servisa citroen natančneje AVTO CITY maribor, da so iz tovarne poslali za moj avto, da je potrebna menjava oljne pumpe...predvidevam da neka serijska napaka...(so še koga drugega klicali?)...Zanima me, če se pri menjavi pumpe zamenja tudi olje itd? oz. če sem upravičen do novega olja v avtu ali so to moji stroški?

LP, Boštjan

ramiz

Ja tudi jaz imam vpoklic za oljno pumpo ki jo dobijo jutri tako da ne vem točno kar pa sem spraševal pa je bilo rečeno da gre vse na njihove stroške

jeso

BoSKeC

Moj je 2.0 HDI 164 KM letnik 2010...ja menjava vem da je vse na njihove stroške ...jaz bi pa zraven še kr oljni pa zračni filter zamenjal pa imam rešen servis..aja prevoženih 50.000

zanima me edino če pri menjavi oljne pumpe izteče vso olje, oz. če slučajno ve kdo kje se sploh nahaja...zako informativno samo...da vidim kakšno bo stanje...

LP, Boštjan

ramiz

Tudi moj je 2.0 hdi 164km l 2010
Kar jaz vem je pumpa zaprta v karterju tko da mora olje ven,jaz pa sem ravno pred enim mesecem delal servis tko da bo bolj novo za novo.

BoSKeC

No super...če je tako potem imam načeloma olje za "ðabe". No bomo vidli kaj bojo rekli strici na servisu...

Hvala..

Javim kako bo...menjavo imam v torek 5.3

Lp, Boštjan

xpuser

Jaz bi jih vprašal kaj je z oljno da se menjava, brigalo bi me za olje rajši ojnične čekirat.

BoSKeC

ta vprašanja pridejo na vrsto ko bom direktno pri njih...tudi mene zanima zakaj je prišlo do tega...glede olja je bilo bolj informativno...sicer pa dandanes se vsak evro pozna...

LP

ramiz

No danes sem izvedel da kar se tiče olja ne zamenjajo ampak starega ulovijo in ga vrnejo nazaj v motor,ker citroen menja samo oljno pumpo zaradi vpoklica.

Prosurfer

BoSKeC

Ufff...no saj kaj druga od citroen slovenja ni blo za pričakovat...ja nič potem pa grem v nabavo olja tako kot imam v običaju...mogoče tut filtre..

hvala za info..

LP, Boštjan

BoSKeC

OK...zadeva sledeča...razjarjen sem kot pes:Red-Irate:

danes so mi zamenjali to oljno pumpo in naredili servis pa zamenjali še zavorne ploščice in me olajšali za 465€ (aja pa mimogrede olje je bilo zastonj...je bilo vključeno v garancijo)...no ok, kar se mora se pač mora...

zdaj pa k razjarjenemu delu. pridem veselo domau razveselim ženko z računom za servis..pa grem pač preverit nivo tekočin, med katerimi je tudi olje...ampak glej ga zlomka...potegnem ven šipko za olje in ne vidim nivoja olja ker je celoten rebrasti del odlomljen...mislim šalapajzeri od servisa da te ubije :argue1:

ker pa so za danes že zaključili pa me čaka jutri spet klicarjenje...pa dokazovanje da tega nisem naredil jaz...akcija..res...

LP, Boštjan

frodo1

Težko boš kaj dokazal, ker si pač ti to ugotovil, upam da se motim, vprašanje pa je kje je odlomljen del, verjetno v oljnem koritu.
Da pa ti delajo nekaj kar ni naročeno je pa absurd, ne vem kaj bi sam storil. Vsekakor bi te morali poklicat in vprašat, ne pa kar tako.
In na katerem servisu si to bil, naj bo to opozorilo za druge,...
:emot59:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

BoSKeC

Zadeva se je urejala pri avto cityu oz. zdaj avto FLAMIN. Pa dobro saj jih nočem kritizirat...ampak če zaje*** nekaj, daj to tudi popravit pa stranki povej kaj si zaje***.

Jutri zjutraj grem ponovno tja se malo pomenit, priznal mi itak nobeden nebo... no bomo vidli...olja pa trenutno ne morem čekirat...zlomjen je celoten rebrasti del..tam ko piše min. in max in še malo više...vglavnem šalapajzeri..

LP, Boštjan

garac

ma kje pa, vprašaj xandreja, pa to je najboljši servis v sloveniji, to si ziher sam odlomil :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/