Moj DS3 ... problemi ...

Začel/a cat, Februar 19, 2013, 09:48:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

north

Citroën - Creative Technology

gule

Jaz na plin vozim že 85.000 km, in uživam. Avo je Xsara 1.6 16 V 110 KM...

Cena bencina 2,30 KM/l, cena plina 1,00 KM/l...poraba skoraj ista, performanse iste...

Aha poraba je cca. 7-8 litrov/100 km...

psihopat100posto

Citat od: north;188165PLIN SMRT ZA MOTOR....

ti se hecaš al kaj? je pa res, da niso vsi motorji primerni za LPG, osebno sem mel 100jurjev prevoženih z XM 24v, z motorjem katerega 99% plinskih monterjev pravi da negre na plin....itd....!
lp

gigo

Citat od: north;188165PLIN SMRT ZA MOTOR....

Ti se moraš it zdravit. Majke mi! Nimaš pojma o plinu. Pejdi raje ovce past.:Hammer3:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Jogador

Citat od: gigo;188192Ti se moraš it zdravit. Majke mi! Nimaš pojma o plinu. Pejdi raje ovce past.:Hammer3:

Veš koliko je šele tam plina...:Hammer3:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

north

Èe bi bil plin super potem nebi pisal da mu prižiga lučko za motor. še vseen je bolše tovarniško vgrajen plin kot pa naknadno.
Citroën - Creative Technology

xpuser

A ni škoda da se kregate, komu je dobro delal motor na plin je bil zadovoljen, komu ni ga noče več v avtu
@north če sveti sveti lučka za motor je napaka shranjena in se pogleda kaj je in kaj naj bi bilo, če javi da je katalizator fuč na bencin pa naredi tehničnega da vgradit "podaljšek" za drugo lambdo.
Mene bolj zanima koliko realno prišparate ko vozite na plin 30-40%?

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

tomaz555

Ma na plin se voziš zastonj. Dejan pa komu ti lažeš? Tako te pač moram, tudi drugje vzeti z rezervo. Nimaš šans na 50 posto, pa si laži kolikor hočeš.
     Plin je super, samo ne računajte na take prihranke.

pubi2cv

Zdaj realno okoli 40% (max), odvisno od nihanja cen obeh goriv. Včasih je bilo tudi bistveno slabše....praktično 0% ene par mesecev ali celo minus (pred leti).

Zgornja ugotovitev na podlagi 230.000 km prevoženih na plin

dvorjan

Ampak pozabljate pa, da predelava na plin ni priporocljiva za vse bencinske motorje, sploh te modernejse zasnove.

Medtem ko stari 1.6 16v ni problematicen, tega ni mogoce trditi za 1.6 VTI in THP.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Citat od: dvorjan;188387Ampak pozabljate pa, da predelava na plin ni priporocljiva za vse bencinske motorje, sploh te modernejse zasnove.

Medtem ko stari 1.6 16v ni problematicen, tega ni mogoce trditi za 1.6 VTI in THP.

Res, je da so nekateri motorji skregani z plinom...

Ampak tudi za takšne se že najdejo adekvatni sistemi...samo dražje je...:BigThumbs:

marcogunn

Zdravo folk. Ubistvu sm nov na forumu in pred kratkim sm kupu DS3 (2012 letnik) belo crna kombinacija ampak po slabem mescu me vedno znova razocara ena napaka. Vedno k pada dez se pod sovoznikovim sedezom nabira voda. Vode je ogromno... naredi se dobesedno luza... na servis sm ga pelu rekl so mi da je bla ena plastika oz guma premaknjena in glejga zlomka spet dez pada in spet je luza pri sovozniku... je imel kdo slucajno iste probleme?

dbostjan

Je bila mogoče sprednja šipa zamenjana? Meni se je to zgodilo na berlingu, le da je bila poplava na voznikovi strani. Je tema na forumu, Berlingo first, poplava v avtu...