Moj DS3 ... problemi ...

Začel/a cat, Februar 19, 2013, 09:48:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cat

Da skrajšam zgodbo (kar ne bo ravno lahko), v telegrafskem slogu

Kupil sem pol leta starega DS3 16THP, testno vozilo z 8000 km. Po kakšnem letu se začne cukanje in nemiren tek motorja. Diagnostika seveda ne pokaže nič. Tri mesece pred iztekom garancije so najprej menjali verigo, zobnike in napenjalce, nato pa končno ugotovili, da en cilinder nima kompresije. Motor menjan pod garancijo pri cca 50.000 km.

Cukanje motorja nikakor ne preneha, nato dva meseca po izteku garancije končno ECU vrne napako premajhen pritisk v skupnem vodu. Namesto 120 je imela črpalka samo 8 atm. Odkartam 465€ in zamenjamo visokotlačno bencinsko črpalko, priznali so mi 250€ popusta za naslednji redni servis. Se nekako pomirim, čeprav motor v prostem teku ne teče ravno tako kot bi pričakoval.

In potem se zgodi zima. Na poledeneli cesti me zanese in s sprednjim desnim kolesom zadenem v robnik. Nekako se vseeno privlečem do doma, na pol poti (po cca 5 km) me na displayu pozdravi sporočilo "ESP/ASR system faulty". Drugo jutro na servis, zvita roka oz. vilica. Ni problem, naročim zamenjavo, ampak zloglasne rumene lučke se nikakor ne da izklopiti, javlja napako na senzorju položaja volana. Vse vrednosti senzorjev so sicer v pričakovanih mejah, vse "kao" deluje, ampak po dveh urah zajebancije računalnik izpljune diagnozo "zamenjajte računalnik ESP"

Zdaj pa mi naj nekdo pove : ali se vam zdi normalno, da je zaradi bližnjega srečanja z robnikom odpove kup elektronike ? Naj me nekdo na nek način prosim prepriča, da kljub vsem prigodam in stroškom ni ta moj avto en velik kup dreka.

Imam v planu, da se ga v najkrajšem času rešim za kakršnokoli ceno in da grem nazaj na najbolj osovraženo nemško znamko, ki mi je v zadnjih 15 letih služila 100000000000x bolje kot ta moja francoska štirikolesna nepremičnina.

Kakšen konstruktiven predlog ?

gule

Prodaj in se ne muči več, ali pa kupi spačeka...

dvorjan

Lahko pa za zacetek zamenjas servis, ce bo kaj bolj sposoben pri odpravljanju napak ... A avtomobil je prvi letnik 2010? Tisti THPji so bili se najbolj problematicni ... za 2011 in 2012 pa kaj takega ne bi pricakoval ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

cat

Citat od: gule;152649Prodaj in se ne muči več, ali pa kupi spačeka...

Hecno da omenjaš avto, ki si ga želim že od študentskih časov :-) In v tem trenutku sem prepričan, da bi mi služil bolje kot sedanji.

cat

Citat od: dvorjan;152650Lahko pa za zacetek zamenjas servis, ce bo kaj bolj sposoben pri odpravljanju napak ... A avtomobil je prvi letnik 2010? Tisti THPji so bili se najbolj problematicni ... za 2011 in 2012 pa kaj takega ne bi pricakoval ...

Ja, je ravno letnik 2010. Ampak OK, motor je zamenjan in bi naj bil zdaj OK - v tem trenutku ima 18.000 km. Ampak da zaradi enega manjšega crasha odpove en kup elektronike... to pa je že kaplja čez rob.

MSrougeZX

Verjetno so ti povedali kolko stane esp računalnik...za C2 VTS je okoli 1100€.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

isarajli

na tvojem mestu bi prodal , prišel si do spoznanja in predlog si podal že sam. Tudi če ti bi avto relativno dobro služil naprej, bi te po moje ža vsaka mala napaka znervirala.
To kar citroen paca skupaj zadnjih nekaj let, ni več podobnu ničimer, razen krizi.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

cat

Citat od: MSrougeZX;152654Verjetno so ti povedali kolko stane esp računalnik...za C2 VTS je okoli 1100€.

Ne, niso mi povedali, sem ugotavljal kar sam. In kar sem našel na netu, me ni najbolj navdušilo. Ne me jebat, da en f.cking mikrokontroler stane 10% vrednosti avta. Prodam raje v takem stanju kot je. En G-senzor v GSM aparatu stane 5€ ali manj. Ne bom se pustil prepričat, da pa zdaj en "automotive-G-sensor" stane 500€. Naj nategujejo koga drugega.

Opisano velja seveda tudi za ostale znamke.

north

Prej bi rekel da je ABS senzor zanič verjetno so ti menjal tudi ležaj morda so pri menjavi ležaja poškodovali snezor samo gleda nato da je avto nov naj bi se senzor zlahka demontiral z aksšenkla ali pa ne znajo postavit prave diagnoze...
Citroën - Creative Technology

cat

Citat od: north;152659Prej bi rekel da je ABS senzor zanič verjetno so ti menjal tudi ležaj morda so pri menjavi ležaja poškodovali snezor samo gleda nato da je avto nov naj bi se senzor zlahka demontiral z aksšenkla ali pa ne znajo postavit prave diagnoze...

Glede na poledenelo cesto nekaj dni nazaj bi si upal trditi, da ABS deluje tako kot mora. Ležaj ni bil zamenjan, le roka. Poleg tega je to napako javilo že pred servisom.

MSrougeZX

Tudi pri C2 je ABS deloval normalno, le ESP ja ni bilo...napis je pa bil ABS/ESP faulty.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

cat

Citat od: MSrougeZX;152661Tudi pri C2 je ABS deloval normalno, le ESP ja ni bilo...napis je pa bil ABS/ESP faulty.

Prva uporabna informacija. Bom jutri zatežil na servisu. Hvala zaenkrat

DejanO

Èe imaš  kasko (zelo verjetno na vrednost avta) rešuj zadeve preko zavarovalnice. Potrdilo servisa, da je tudi poškodovan modul ob trku.

THP (BMW) je zanič motor, kar se tiče zanesljivosti (cukanje, proti tek,...). Še danes mi je Jerovšek rekel, kaj vse nagaja - nič niso pri BMW rešili. Èez vikend je nonspot enega šraufal.

V Miniju tudi noben ne zdrži več kot 60.000 km (vir Autobild).

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

cat

Jasno da je kasko, sploh glede na to, da je leasing. Draga šola za v bodoče. Glede na to, da bi naj to bil BMW-jev motor, je pa sploh katastrofa. Ne morem si sploh predstavljati, da je BMW, ki bi naj bil nek pojem nemške kvalitete, sproduciral tako sranje od motorja. V najslabšem primeru bom še štiri leta plačeval za ekstremno drage in kratke užitke, ko je avto delal tako kot mora. Za premostitev pa grem nazaj na Y22DTH, ki mi je zvesto služil več kot 250 kkm.