Moj DS3 ... problemi ...

Začel/a cat, Februar 19, 2013, 09:48:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Citat od: cat;153395Epilog : zavarovalnica je zavrnila kritje ESP/ASR modula. Po njihovih besedah - s katerimi moram priznati, da se strinjam - je nemogoče, da je tako majhna poškodba povzročila odpoved modula.

Med diagnostiko pa me je zmotila še ena zadeva : za vrednosti G senzorja je bil rezultat "ni podatka".

Koga priporočate, da se bi malo poglobil v to docela čudno zadevo ?

To je isto ko odpove modul za vklop televizorja... Pa kak te to lahko crkne madona! Nekaj se je zgodlo in je dobil esp stran in ga je speklo... Nimaš kaj!

No vidiš se je zadeva rešila edino zamenjaj servis.

Citroenovc

Modul za vklop TVja - enostavno. Dejansko je to en bolj obremenjenih sklopov.

Poglej eno obično žarnico - najvčekrat jo bo odpi..lo pri vklopu/izklopi. Zakaj? Prehodni pojav. Ko se iz enega stanja preklopi v drugo - je element mnogokrat bolj obremenjen kot med konstantnim delovanjem.
OK

LP
Primož

cat

Citat od: Xandrej;153406To je isto ko odpove modul za vklop televizorja... Pa kak te to lahko crkne madona! Nekaj se je zgodlo in je dobil esp stran in ga je speklo... Nimaš kaj!

No vidiš se je zadeva rešila edino zamenjaj servis.

Hja, rešila se ravno ni. Avto ima še vedno nefunkcionalen ESP/ASR modul. Ampak zamenjava celega modula je zadnja stvar, prej bom poskušal vse ostalo.

Xandrej

Še eno vprašanje. A si reskiral pa se peljal k jerovšku ali pa vsaj v celje ali pa na vrhniko????

cat

Ne še, sem ga včeraj komaj dobil nazaj. Moram vzeti najprej en dan dopusta, kar pa je v tem tednu mission impossible. Zadnja informacija iz servisa je, da se "ni pomoču trikova" ne da kalibrirati senzorja položaja volana. Ker kalibracija tega vključuje tudi G senzor, ki po mojih laičnih opazovanjih ne daje podatkov, mislim da v tem grmu tiči zajec.

Mike666

Problem je ker današnji "serviserji" vedo šraufat prek računalnika. Ko pa mu pokažeš šrauf pa gleda ko tele nova vrata. Malo pa je  takih ko res vedo si roke umazat in kaj naredit.

dami

Se strinjam, stari majstri znajo samo šraufat, mladi bi pa samo tipkali, zelo malo je takšnih, ki obvladajo oboje. Na sodobnih vozilih, kjer je že praktično vsak vijak priklopljen na kak kabel, so potrebni mojstri, ki obvladajo oboje, elektroniko in mehaniko, tu ni več meje...

alesz

Problem je to,da tukaj z rokami nimaš kaj narediti,tester ti pa napiše ,kar ti pač napiše.Dejansko rabiš ta kos da ga za test vsaj samo električno priključiš in na testerju vidiš če je razlika.Vedno je možnost da to ni to.Kaj je g senzor ne vem,niti nimam neke pametno dokumentacije za DS ,ampak normalno ti sistemi koristijo ,senzor bočnega in vzdolžnega pospeška ,vendar te podatke pridobijo iz računalnika varnostnih vreč po skupnem vodu.Enako  tudi kot volana ki je v podvolanskih stikalih ,ki imajo isto status računalnika......

cat

Senzor za kot volana vem, da je vgrajen v volanski elektro servo mehanizem (in ne v volanu kot normalno), za senzorje pospeškov pa res ne vem zakaj bi napisalo "ni podatka". Zanimivo je to, da se v diagnostiki brez problema da prebrati kot zasuka volana, kalibracija pa ni mogoča... vedno bolj čudno v glavnem.

rumeni

Sicer se že dolgo časa ni nihče javil, ampak vseeno poskusim - A ima kdo avto predelan na plin? Meni že nekaj časa javlja anti-pollution system faulty. Vozim ga od pooblaščenega serviserja do mehanika, kjer so mi ga predelali. Na servisu pravii, da je katalizator (restartajo računalnik) - mehanik pravi, da nastavitve plina (restarta računalnik, uredi nastavitve). Rezultat? Avto deluje kot nov nekaj 100 km, potem spet lučka - anti-pollution...  Ne vem h komu, naj se grem skregat? Plina ne dam (ker pridno nabirava kilometrčke), vsak mesec na servis je pa tud mal bolano. Avto cuka, če dam preveč gasa, če ga je premalo, skoraj ne speljeva v hrib.

dvorjan

Po moje bos moral vztrajati kar pri mojstru, ki je montiral plinsko napeljavo ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

Te nove plinske naprave so tako razvite, da sploh ne čutiš razlike, ko voziš na plin. Kolega ima Subaru Tribeco V6, in s plinom deluje vrhunsko. Naj ti nastavijo kot mora biti. Saj si plačal...

DS3r

Citat od: rumeni;187594Sicer se že dolgo časa ni nihče javil, ampak vseeno poskusim - A ima kdo avto predelan na plin? Meni že nekaj časa javlja anti-pollution system faulty. Vozim ga od pooblaščenega serviserja do mehanika, kjer so mi ga predelali. Na servisu pravii, da je katalizator (restartajo računalnik) - mehanik pravi, da nastavitve plina (restarta računalnik, uredi nastavitve). Rezultat? Avto deluje kot nov nekaj 100 km, potem spet lučka - anti-pollution...  Ne vem h komu, naj se grem skregat? Plina ne dam (ker pridno nabirava kilometrčke), vsak mesec na servis je pa tud mal bolano. Avto cuka, če dam preveč gasa, če ga je premalo, skoraj ne speljeva v hrib.

To maš THP motor ali VTI? Nekateri pravijo da teh dveh motorjev ni najbolje predelati na plin. Sicer pa če te katalizator zajebava ga ven vržeš nabaviš univerzalnega in čao miki

ModelJT

Ja sem videl v živo kako izgleda, če imaš plin v 1.6 VTi. Montiran pri zelo priznanem Prinsu baje, avto imel okoli 100k prevoženih pa je kuril več kot liter olja na 1000 km.  Batne obročke in ventile čisto skurilo, pa eno ojnico zvilo. Pa je imel tudi mazanje ventilov. Je tudi tema nekje na forumu. Je bil pa avto C4 fejsliftana prva serija.
[SIGPIC][/SIGPIC]