Moj DS3 ... problemi ...

Začel/a cat, Februar 19, 2013, 09:48:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frodo1

Imaš pa res smolo, največje sranje je pa to, ko si nekaj res želiš, potem pa to ni to kar si pričakoval. Sramota za Citroen.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Xandrej

Kateri je tvoj DS3? Èrno z belo streho? Kje servisiral?

Èe je ESP svetil po nesreči morajo to porihtat!

cat

Citat od: Xandrej;152696Kateri je tvoj DS3? Èrno z belo streho? Kje servisiral?

Èe je ESP svetil po nesreči morajo to porihtat!

Ja, črno/beli. Servisiran v PA v Mariboru. Problem je v tem, da nisem uveljavljal kaska, ker me menjava roke na svoje stroške na koncu stane precej manj. Ampak očitno bom moral vseeno v akcijo do zavarovalnice

Xandrej

Ja kako odbitno franšizo te imaš? Jaz ti predlagam, da se enkrat pelješ v Celje k selmarju ali pa v grosuplje pa v vrhniko pa da ti avto porihtajo kot se reče pa fertik! Saj to moa it in bit vredu!

Jaz na PA nebi niti picika pelal!

One butaste izjave prodaj pa da je to drek pa nevemkaj pa probaj spregledat ker to govorijo nekateri ki v takih avtih niti sedeli noso kaj šele da bi se z njimi peljali!

Èe pa imaš nov motor pa nimaš kaj to zrihtaj pa srečno!

LP:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

CitroX

Sedaj pa res več ne razumem. Na citroen forumu predlogi tipa "prodaj in naj se nekdo drug zajebava s tem".
In po tem me naj nekdo prepričuje, kakšni ljubitelji citroenov smo in sploh, kakšna famozna skupnost, ko pa pravimo naj nekdo nategne nekega potencialnega člana skupnosti ... citroenovca tako rekoč. Prej ko slej se bo pojavil pri nas pa nas bo več nategnjenih nategovalcev ali kaj?
Da ne pozabim - Citroen je najboljši avto.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

garac

citrox, popravi in prodaj, tu je razlika. Nima smisla vozit avto v katerega ne zaupaš zaradi predznaka - francoz. Že sam nakup je nesmiselen, češ ima pa nemško mašino...
Fantje ena slika iz tovarne... pa saj v VW vam tudi turk sestavlja, pa romun, saj ni nemcev v proizvodnji
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dami

Ja, res ne vem, če je pametno težave, ki smo si jih nakopali, enostavno podtikati drugim. Take zadeve običajno
letijo kot bumerang, slej kot prej se gnilo jajce vrne pod tvojo rit... Razen tega, bi bilo bolje, če bi kot prvi kupec
pošteno "stisnil" prodajalca ter seveda proizvajalca in serviserja , da stvari uredijo, kot je treba, ne pa, da jim
dajemo potuho in njihove packarije podtikamo drugim. Naslednji krog bo večina krivde za napake že letela na
prejšnjega lastnika, proizvajalec in tudi serviser pa bosta počasi imela čiste roke...
Citroen zelo verjetno ni najboljši avto, vendar sem s svojimi zadovoljen. Niti približno ne razmišljam
o nakupu drugega, tudi če bi bil iste znamke, mojega modela pa ne delajo več... Sicer tudi, ko so ga, ni bil najboljši,
mi je pa najljubši.

dami

Seveda so tudi nemci v proizvodnji ... s fotoaparatom, na njem pa piše Made in P.R.C.

cat

Da ne bo kdo zdaj razumel narobe, da vse povprek pljuvam po Citroenu. Za ženo sva pred dobrimi tremi leti kupila novo Xsaro 1.6 in s tem avtom sva (razen malo prevelike porabe) izredno zadovoljna. Niti ene izredne situacije. Prijatelj ima 3 leta C5 (tudi kupljen nov) in zaenkrat ni ene pripombe.

Ampak takih problemov, kot jih imam s mojim DS3, pa si niti v sanjah nisem mogel predstavljati. Meni se ne zdi niti približno normalno, da zadenem robnik pri 20 kmh in bom imel za 1000€+ škode, ker je crknil en f.....g senzor. Ki je očitno vgrajen v sam ESP računalnik, drugače si ne znam razlagati. Največja veselica bo pa takrat, ko se z zamenjavo računalnika napaka sploh ne bo odpravila. In bodo zamenjali še elektro servo (v katerem je spet en kup senzorjev), volansko letev in tako naprej po vrsti, dokler ne bo iz tega prišla ekonomska totalka...

Xandrej

Jaz bi na tvojem mestu obiskal kak drug servis pa bodo povedali o čem se gre. Èe bi zadeva bila zelo draga potem bi jaz peljal iz kaska! Odbitna franšiza je še vedno bolj poceni!

CitroX

Izvirni greh izhaja iz garancije, ko nekdo ni vztrajal pri odpravi napak.
Se pa sprašujem, ali mogoče v tem tvojem primeru na gre za stvarno napako in bi bilo mogoče uveljavljati popravilo iz tega naslova.
Težko bi rekel, da tvoja DS reprezentativni primer citroenovega vozila. Glede na to, da okvare bistveno odstopajo od standardov kljub rednemu in ustreznemu vzdrževanju, bi moral Citroen kaj postoriti za zaščito svojega ugleda.
Sem nekaj slišal, de je imel nekdo hude težave pred leti s XP (menda tema na avtomobilizmu, ki je bila kasneje izbrisana), ko mu v slo ni uspelo, je vztrajal s Francozi, nakar bi mu naj avto celo zamenjali.
Predlagam, da se obrneš na Citroen Slovenija (uradno), če ne bo odziva povprašaj pa Francoze. Za kake nasvete se lahko obrneš še na Zvezo potrošnikov.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

alesz

Citatna pol poti (po cca 5 km) me na displayu pozdravi sporočilo "ESP/ASR system faulty
čisto tako spotoma.....položaj volana je
bil verjetno drugačen,ali je bil po posegu "usklajen kot volana"....s testerjem mislim....?

cat

Da sem se lahko peljal ravno, sem moral volan obrniti kakih 20 stopinj desno. Dobro, da je bila cesta zasnežena. S testerjem smo poskusili kalibrirati vse, kar se je kalibrirati dalo. Brez uspeha.

andraž

Potem raje in čimprej zamenjaj servis. Citroeni niso neka totalna jajca, je res da gre pri kakšnem izdelku za malo več težav (ampak enako je pri vseh znamkah), problem so servisi, ki so pod kritiko. Na prste ene roke lahko v Sloveniji našteješ tiste, ki to ime zaslužijo in zadevo obvladajo.

cat

Epilog : zavarovalnica je zavrnila kritje ESP/ASR modula. Po njihovih besedah - s katerimi moram priznati, da se strinjam - je nemogoče, da je tako majhna poškodba povzročila odpoved modula.

Med diagnostiko pa me je zmotila še ena zadeva : za vrednosti G senzorja je bil rezultat "ni podatka".

Koga priporočate, da se bi malo poglobil v to docela čudno zadevo ?