XM-raid

Začel/a superca13, Februar 11, 2013, 08:59:57 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

OK

LP
Primož

Citroenovc

OK

LP
Primož

Citroenovc

OK

LP
Primož

Rocky

Res lepo je bilo videti toliko ljubiteljev udobne vožnje in brezčasne oblike; ljubiteljev teh svojstvenih vozil. Vsa videna na srečanju so vzorno vzdrževana in ohranjena.

Ekspanzijska posoda bi mi skoraj preprečila sodelovanje, a sta Sašo in Martin ekspresno reagirala, za kar se jima še javno zahvaljujem :)

Ker so XMi že tako redek pojav na naših cestah je bil občutek, da jih vidim skozi vetrobransko steklo in v vzvratnem ogledalu kar malce nenavaden. Začudeno so nas gledali tudi nekateri drugi udeleženci v prometu in naključni mimoidoči. Upam, da nismo koga preveč prestrašili s hrumenjem naših motorjev.

Vozili smo zmerno, zato naravi nismo preveč škodovali. Upam, da so medtem tudi policisti ugotovili, da v Bistri razlita tekočina ni iz naših vozil.

S prijetno družbo tako v avtu, kot zunaj njega, je dan minil kot bi trenil.

Naj postane srečanje tradicionalno!

Pa še nekaj slikovnega gradiva iz mojega telefona:
[ATTACH]60979[/ATTACH]

[ATTACH]60980[/ATTACH]

[ATTACH]60981[/ATTACH]

[ATTACH]60982[/ATTACH]

[ATTACH]60983[/ATTACH]

[ATTACH]60984[/ATTACH]

[ATTACH]60985[/ATTACH]

Citroenovc

OK

LP
Primož

Citroenovc

OK

LP
Primož

Citroenovc

Tule pa žal eden že manjka, saj je moral predčasno domov - če sem začel tole serijo primerjav s konjenico - kar predela, mora tudi nekam izpustiti - torej za konec še tale detajl:
OK

LP
Primož

Citroenovc

Velika zahvala Roku, ki je nas 3 prijazno vzel s sabo. In me obenem od Zelencev pa do doma še prelevil v uživajočega se komandanta potovalne ladje :-)

Zainteresirani udeleženci mi pošljite na ZS svoje emaile pa da dobite fotke v pravi resoluciji, brez žiga, ipd.

Vsekakor je takole srečanje več kot vredno ponovitve. Sploh v poletnem času, ko bodo dnevi daljši. Kot ste sami včeraj ugotovili, pot prek Predela ponuja spektakularne razglede. Škoda, da nas je že ujela noč.

Vsem še enkrat hvala za super družbo, dan je res minil hitro in lepo je videti 7 lepo vzdrževanih primerkov. V bistvu lahko rečem vzorno.
Se mi zdi, da je oni voznik Golfa v Logašken drevoredu debelo gledal, ko ga ni prehitel le en vesoljski avtomobil, ampak jih je bilo kar več :-)
Zdi se skoraj neverjetno, ampak je res - naslednje leto bo že 25 let, kar se je ta skulptura pojavila na cestah. Meni se še vedno zdi tako hudimansko moderen, da res ni. Dejansko so naredili brezčasen avto.
OK

LP
Primož

superca13

Noro dobre slike! Madona, sem moral skoraj sončna očala uporabit, vse se sveti :)

@citroenovc: dvigam roko za slike, pošljem naslov na pm.

Citat od: gigo;154773Kako jih je lepo videt na kupu. Mi je prav žal, da nisem bil zraven. Sašo številko sem si shranil in te bom v vsakem primeru poklical ko bom imel kako vprašanje.

P.S. Skoraj ne morem verjet, da ni blo LHM flekov na asfaltu ;)  Pred leti na trojanah smo meli umetnine na asfaltu na Trojanah https://picasaweb.google.com/gigo.citroenar/LHMSreAnjeTrojane27Januar2008

Škoda res, da nisi utegnil prit. Ja, nihče ni delal umetnin po tleh, saj pravim, avti so vzorno vzdrževani, vsi po vrsti. :) Tako je tudi edino prav :)
Ti kar pokliči, bova kakšno rekla. Cifre sva izmenjala ;)

LP
S

Lovro

Lepo je videt toliko XM-ov skupaj na cesti, predvsem zato, ker še niso oldtajmerji.

Saj lahko srečaš na cesti krdelo spačkov, pa upam, maja cel kup samih žab, kar je res paša za oči, vendar se redko najdejo zanesenjaki, ki spravijo skupaj avte, ki so šele ne dolgo nazaj šli iz proizvodnje.

VSAKA ÈAST FANTJE - tele slike je bilo užitek gledati, sploh kolono na cesti. Kraji, kjer stze se vozili pa so itak nekaj posebnega.

BRAVO, MOJ POKLON!:emot112::BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

graetz

Še nekaj fotk z moje strani. Najprej Bistra, nato Kobarid, italijanska kostnica.

graetz

Ni čisto v časovnem zaporedju. Kobarid - Italijanska kostnica, Trojane, Tolmin.

Čojko

Super! Lepo vas je videt. Vidim, da ste tudi nekaj mojega upoštevali, pa da Miki ne zna samo GS-ov šraufat, pač pa tudi kamero vrtet.

zlikovski

JureA

Vsem udeležencem hvala za prijetno družbo, Primoža pa prosim za slike.

Èe kdo želi originalno video AVI datoteko - pravkar jo nalagam na Google Drive.