XM-raid

Začel/a superca13, Februar 11, 2013, 08:59:57 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Ja se mi zdi, da si zdaj bolj realno porazdelil časovne intervale.

Meni se je prej zdel kar močno "našponan". Zelo dobro poznam in cesto in omenjene muzeje in to - in zdaj deluje precej bolj "u izy - se pravi XMarsko :-)" izvedljivo.
OK

LP
Primož

gigo

Èe bo vse po planu se skiciram v Tolminu pa do Kobarida sem z vami.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

MSrougeZX

Jaz bom žal odsoten tisti vikend...imejte se lepo in poslikajte čim več.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Lovro

Lepa tura bo - uživajte, pa kot je bilo rečeno, čim bolj slikajte.:emot112:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

superca13

Torej smo složni. Tam nekje sredi tedna še vreme prečekiramo in je to to.
A je kdo tukaj iz Kobarida? Kje se da v centru relativno enostavno 8-10 avtov na kup sparkirat(pa da smo koliko toliko blizu muzeja?) :)

LP
S

Citroenovc

Ma včas je bil tam za muzejem en parking - mislim, da je OŠ tam al nekaj takega.

Po moje je še. Se je pa zdaj malo spremenilo, odkar ima Kobarid obvoznico. Ne bom trdil za 100%, ampak mislim, da je tam zdaj tudi en večji parking. Pa je manj kot 5min do muzeja od tam.
OK

LP
Primož

dvorjan

Citat od: superca13;154285Torej smo složni. Tam nekje sredi tedna še vreme prečekiramo in je to to.
A je kdo tukaj iz Kobarida? Kje se da v centru relativno enostavno 8-10 avtov na kup sparkirat(pa da smo koliko toliko blizu muzeja?) :)

LP
S

Poleg kinodvorane je vecje brezplacno parkirisce ... ene 300-400m bo pa za iti pes ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

superca13

Citat od: dvorjan;154295Poleg kinodvorane je vecje brezplacno parkirisce ... ene 300-400m bo pa za iti pes ...

Idealno, bomo poiskali, hvala.
Vreme izgleda da tudi bo!

LP
S

superca13

Jutri se vidimo. Torej malo pred 8.00 se začnemo zbirat pri Rutarju v MB, nato pa letimo po začrtani poti do cilja.
Vreme bo skoraj idealno, hladno ampak sončno :)

LP
S

gigo

Jaz bi prav z veseljem se dobil z vami v Tolminu ampak lahko zaključim delo šele ob 14h in pol sm gor šele ob 16h.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

superca13

Pokliči po delu, da ti javimo kje smo in kake bomo imeli plane za naprej.
Pošljem cifro na pm.

lp
S

gigo

Zmenjeno. Takoj ko končam zavrtim številko.

Čojko

Citat od: superca13;15416612.00 - Idrija (postanek je opcija, o tem se bomo dogovorili kar v Bistri), nadaljujemo čez Most na Soči proti Tolminu.
13.00 - POSTANEK v Tolminu, kosilo (Lokacija) Predviden čas postanka 2 uri.
15.00 - nadaljevanje poti proti Kobaridu.
15.30 - POSTANEK v Kobaridu. Ogled muzeja.

Med kosilom se lahko dogovorimo o povratku. Vrnemo se lahko po isti poti, če bo Vršič prevozen brez zimske opreme, lahko čez Vršič. Ali pa čez Tarvisio (Italija) proti Kranjski Gori in Jesenicam.

Èe ima kdo kako pripombo, mnenje, kar na dan z njo.
Dodajam še par predlogov oz. idej - morda vam pride kaj prav:

Zelo dobro za jest imajo med Idrijo in Mostom na Soči - Kraj Dolenja Trebuja Gostilna Podkorito tik ob cesti - imajo odlične postrvi iz bližnje ribogojnice iz Trebuše (zalaga praktično vso soško dolino z njimi), ter recimo Idrijske žlikrofe, pa pehtranovo potico ipd. Res za prste obizat in nekaj avtohtonega pojest.

Èe boste jedli in se ustavljali v Tolminu bi se jaz zapeljal v Zatolmin v prvo večjo gostilno prav ob cesti, kjer imajo tudi zelo dobro hrano, velik parking,.. pri Kramarju 50 m stran imate odličen sir Tolminc s planine, zelo blizu imate največjo znamenitost Tolmina -Korita (se mi zdi, da je zastonj), pa nato če želite plezat na prelaz se lahko zapeljete proti Èadrgu, pa v Tolminu je tudi zelo lep muzej,...

V Kobaridu pa bi vam raje svetoval ogled Kostnice kot muzeja http://sl.wikipedia.org/wiki/Italijanska_kostnica_nad_Kobaridom

Pa lepo uživajte na izletu.
Se spomnim, uh že pred skoraj 20 leti ko sem tudi sam imel XM V6 (letnik 89), da sem našel samo enkrat en tako strm breg, da sem šev v njega brez taknit gasa in moral iz 2 prestaviti v 1 prestavo, ker je crknil - milina je tale šestak.

Citroenovc

Èojko - dal si odlične predloge. Ker bo med nami tudi lokalec, sem prepričan, da bomo kaj upoštevali :-)
OK

LP
Primož

garac

Ekološka katastrofa v Bistri

Na parkirišču pred TMS so odkrili zeleno snov, ki je očitno od nekod iztekla. Menda gre za olje kakršnega v sitemu vzmetenja uporabljajo nekatera vozila francoske znamke Citroën. Le hitremu posredovanju gasilcev, ki so nastavili pivnike in odstranili kontaminirano zemljino se lahko zahvalimo, da tekočina ni prišla do podtalnice.
Kot so kasneje ugotovili kriminalisti PU Vrhnika in PU Ljubljana center, naj bi do onesnaženja prišlo zaradi srečanja vozil Citroen XM, katerih lastniki in vozniki so se zadrževali pred Tehniškem muzejem v Bistri. Krivca menda še iščejo, a so mu že na sledi.

Več v večernih urah.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/