Ami el. shema

Začel/a Zeko124, Januar 27, 2013, 07:19:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Takole izgleda shema narejena iz nič, na podlagi Amijeve inštalacije (torej Cimos Ami8, 1975). Èe je kaj narobe/manjka, naj me kdo prosim opozori. Nastala je zaradi neskladnosti z originalnimi shemami, verjetno so bile risane za Amija z "vso opremo", vsaj tako si jaz to razlagam.

Naredil kolega, štromar, samo risanje pa je vzelo 4 ure dela.

naslednji vikend pade še ogled Tomosovega Amija in primerjava.

:take_picture:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

"edina stvar k mi ni jasna
je če pogledaš
tm k je klučavnca
na shemi
pa vidš črn konektorčk
in en odcep gre na varovalke
en odcep pa zravn klučavnce
in na obeh tastarih shemah iz knjig piše da je tu accessory terminal
v srbski piše pa Kutija za pribor"

Takole pravi avtor sheme, pa tudi meni ni jasno kaj bi bil ta accessory terminal. Po logiki ena izmed poličk, a se ne spomnim kaj bi tam bilo električnega. Tudi nek rjav kabel je ki gre nevem kam. Se komu kaj sanja?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

amipick

Ključavnic oz. priključkov na spodnjem delu ključavnice je več tipov.
Sem že videl v amiju na priključku ključavnice eno žico viška,nisem pa ugotavljal čemu služi.Morda za avtoradio??
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

janez

Èist enostavno...

PRIKLJUÈEK ZA DODATNO OPREMO

Je lahko radio al pa kaj drugega. Pa kot je Vojko rekel... ključavnic je več tipov (3 al 4) in je tudi več različnih kabelskih snopov. In je tudi več različnih shem.

No Zeko. lepa shema... škoda , ker ni dopisana legenda simbolov in barv.

In napiši še ..., kaj je na originalnih shemah takega , kar ni enako kot pri tvojem Amiju ? Oziroma , kaj je na shemah več kot na avtu ... ?

Tiki

A to je Anže risov? Vsa mu čast! =)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Zeko124

Shema je mišljena za lastne potrebe, zato tudi ni legende :). Dela se za potrebe izdelave komplet nove električne napeljave (da se ve, kak material nabavit in kaj kam paše), ker bo imel avto nekega lepega dne, ko bo spet na cesti tudi nekaj dodatkov.

Primerjamo ob priliki pa napišem, kaj je več, kaj je drugače... Imava pa v rezervi eno ključavnico od nekega drugega Amija (od nekje prinesel Tiki) in je čisto drugačna.

Na Keževem Tehničnem uputstvu je več stikalo 19, kot na tvojem amiju. Pri tem amiju, so bile pozicije vezane prek stikala 23 ne pa prek stikala 19.

Strgala sta se 2 kabla iz konektorja, pa je treba dobit nove čevelčke za v konektor. če se jih ne dobi se lahko ključavnico kar direkt na kable veže?

www.keramika-genorio.si

sušo

Lohk je stikalo 23 un famozni levo desno šalter pa gre pol na 19 ala master...

janez

"Èeveljčke" se dobi originalne... Vprašaj.

Zeko124

Citat od: sušo;151003Lohk je stikalo 23 un famozni levo desno šalter pa gre pol na 19 ala master...

Bohvejt... tud mogoče. Medtem ko se Anže igra s štromom se jaz z menjalnikom pa nisem preveč pri štromu :).

Za čevelčke pa nebi metal celo premoženje, če se le da. bomo razkopali še 2 klučavnice pa nabrali tabolš dele skup, pa pol vidimo kaj manjka :). važno da špila zadeva. Pa regler bo tud treba poštimat...

www.keramika-genorio.si

Zeko124

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Danes sva priklopla vse skup na maso in akumulator in preprobala zadeve :). Hin je "pumpca" za Vitrex, nekje prebija desni žmigavc... bomo zrihtal =).

Ugotovila sva, da ključavnica pravzaprav deluje brezhibno, zlomljen pa je bil fedrc v štarterju (vse skup razstavljeno in oprano z bencinom), ki ga je kolega popravil in sva sestavla nazaj. Dela ko šus =). zdaj pa dalje...

P.S. a so to ti famozni šaltarji za levo-desno pozicijo?

www.keramika-genorio.si

gule

Ne bi rekel, da je to, za tisto zadevo je enojno stikalo...

krka964

Kot je že Gule rekel, to ni to. Ampak kaj pa je to ? Moje stikalce ima puščici v obe smeri. Sem pogledal, kam bi ga dal, mesto je na armaturki in je zablindirano. Standardno mesto na volanskem delu armature je pa samo nakazano.
PS pumpica za pranje stekel je v nekaj izvodih na lagerju. Barva po izbiri ....

Zeko124

@Gule, kako to misliš enojno stikalo? za kaj pa je potem tale šaltar? Moj Ami tega ni imel, ima pa Tomosov Ami desno od volana (na volanskem delu armaturke). Sem mislil da je to, to (se preklaplja gor - dol).

@Rado, se slišva, ker ti moram nekaj krame pripeljat, pa nekaj odpeljat... ;)

P.S., tole na sliki zgoraj sta 2 enaka šaltarja.

www.keramika-genorio.si

zlikovski

Za ključavnico bi ti priporočal, ko jo opereš in sestavljaš nazaj, notranji mehanizem malenkost namažeš z vazelinom, da ti ne zoksidira, in čez čas težko obračaš ključavnico.