Ami el. shema

Začel/a Zeko124, Januar 27, 2013, 07:19:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Citat od: zlikovski;151779Za ključavnico bi ti priporočal, ko jo opereš in sestavljaš nazaj, notranji mehanizem malenkost namažeš z vazelinom, da ti ne zoksidira, in čez čas težko obračaš ključavnico.

Imamo namen, pa hudič noče ven ;).

A je kaka caka za dobit ključavnico iz faking droga? Sem tuhtal in obračal in drmal 15 min pa noče ven past.

Sem pa danes razkopal in očistil še hupo, zadaj pa je še en vijak, katerega sem po pomoti malo odtegnil, je to za štelat kako frekvenco?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Tiki

Jop, s tistim vijakom ponavadi nastavljaš ton hupe...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

janez

Citat od: Zeko124;151795...

A je kaka caka za dobit ključavnico iz faking droga? Sem tuhtal in obračal in drmal 15 min pa noče ven past.

...

Ob strani je en čep na konus postružen - ali pa ima še glavo... Tisti čep je vijak, ki ga v fabrki zategnejo in zlomijo. Vijak drži ključavnico, da jo ne more "nepooblaščen" odstranit - proti kraji.

Tisti vijak odtegneš ven in s ključem daš kontakt ter ključavnico ven potegneš.

Kako pa vijak, ki nima glave odtegneš pa ... vsak po svoje "snaði se"

Zeko124

Citat od: janez;151801Ob strani je en čep na konus postružen - ali pa ima še glavo... Tisti čep je vijak, ki ga v fabrki zategnejo in zlomijo. Vijak drži ključavnico, da jo ne more "nepooblaščen" odstranit - proti kraji.

Tisti vijak odtegneš ven in s ključem daš kontakt ter ključavnico ven potegneš.

Kako pa vijak, ki nima glave odtegneš pa ... vsak po svoje "snaði se"

Sem pozabil napisat... Vijak je že zunaj. pa noče ven... sem obračal ključ na vse strani... nič.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Volan ven spuli pa potem z izvijačem ali čem sličnim porini jeziček ključavnice z notranje strani proti ključavnici ... pa potegni ven.

krka964

Zeko ! Èe res nikakor ne bo šlo, vzemi "tamalo" macolco, pa užgi po hudičevi ključavnici. Sicer pa kot je že povedal Keža ....
Še nekaj me zanima pri elektriki. A sta mogoče upoštevala tudi en potenciometer ali nekaj podobnega za nastavitev osvetlitve armaturke? Poslastica iz l. 69- 72.Nahaja se na spodnjem delu volanske armature. Malo ga vrtiš sem pa tja od bistveno prešvoh do približno premalo.

Zeko124

Citat od: janez;151808Volan ven spuli pa potem z izvijačem ali čem sličnim porini jeziček ključavnice z notranje strani proti ključavnici ... pa potegni ven.

ni volana gor, samo še "križ" na katerem je ključavnica. tist jeziček je pa čist v kotu, sem ga probal že vn zbrskat. sepravi če to v kontra stran porin em mora it?

@Rado, je upoštevan tudi ta variomatek, ti ga nimaš? moj Ami ga ima gor... sva ga tudi testirala :). Dela.

www.keramika-genorio.si

janez

Zeko124

Sem že vse detaljno zvedel, naslednji vikend prčkamo dalje.

www.keramika-genorio.si

dami

Citat od: Zeko124;151761P.S. a so to ti famozni šaltarji za levo-desno pozicijo?

Mislim, da osmica nima stikal z obrobo. Ti dve stikali bosta verjetno od Ami super (GS?). Glede na oznako na njih bi rekel,
da za vklop vseh štirih smernikov. Èe je to enostavno stikalo za vklop - izklop so za smerokaze. Stikalo za pozicijo ima
dva vklopa levega in desnega, torej sredinski nevtralni položaj in vklop levo ali desno...

Zeko124

Citat od: dami;151838Mislim, da osmica nima stikal z obrobo. Ti dve stikali bosta verjetno od Ami super (GS?). Glede na oznako na njih bi rekel,
da za vklop vseh štirih smernikov. Èe je to enostavno stikalo za vklop - izklop so za smerokaze. Stikalo za pozicijo ima
dva vklopa levega in desnega, torej sredinski nevtralni položaj in vklop levo ali desno...

Dami, takole stikalo imam jaz v Amiju letnik 71, (8ica Berline), tale OBA pa sta bila tudi v 8ici.

Točno tako kot si napisal, oba imata sredinski nevtralni položaj, gor, dol se pa preklaplja.

www.keramika-genorio.si

dami

No, me ne preseneča..., torej imaš dve stikali za pozicijske luči.

Zeko124

Citat od: dami;151906No, me ne preseneča..., torej imaš dve stikali za pozicijske luči.

v Tomosu je samo eden - kjer je še vse originalno. Tadrug Ami, ki smo ga pa dali v dele je pa to nekdo to isto stikalo očitno uporabil še za neko drugo stvar. Pomojem je to- to, sepravi eno stikalo. bom probal ta vikend...

www.keramika-genorio.si

dami

Zeko, seveda je v originalu vgrajeno samo eno stikalo za pozicijske luči, če sploh.
Morda si je kdo omislil stikalo za levi in desni brisalec, da je "šparal" metlice...hehe.

Zeko124

Citat od: dami;151944Zeko, seveda je v originalu vgrajeno samo eno stikalo za pozicijske luči, če sploh.
Morda si je kdo omislil stikalo za levi in desni brisalec, da je "šparal" metlice...hehe.

Kdo ve... Takrat sem sicer dal akumulator v tist avto, preden se ga podrl, a glede na to, da se mi je zelo mudelo mi na kraj pameti ni padlo probat miljon štekarjev ki jih je ta avto imel. Sem izščupal vso električno napeljavo in jo do nadaljnega spravil v gajbico, zdaj ko pa svoj štrom rihtam sem se pa odločil pofirbcat, če je to stikalo morda ta Ami imel :).

Mam doma "ta starega" Amija, ki ima več al manj še vse original, pa bom en dan ubacil akumulator, pa da probam, ker tale pozicija mi res že najeda ;)

www.keramika-genorio.si