Ami el. shema

Začel/a Zeko124, Januar 27, 2013, 07:19:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Ta je pa dobra :)   ... levi desni brisalec...

dami

Si predstavljaš, kako bi zijali na tehničnem...

sušo

Pr naši 6Tici zgleda tkole:

janez

Takšnega stikala (shema na njem) se tudi jaz spomnim iz mojih Tomosovih Amijev za levo-desno pozicijsko luč.

sušo

Sm sam reku da napopam slike k mam priložnost jih napopat.
Debata okol tega "famoznega" stikala je siver mal počepnila a vseeno.
Da bo Zeko lažje primerjal, izmerjal, ozmerjal, izrisal svojo varianto.

Zeko124

Sušo, tko k sm ti v SMS nepisal, neznaš ti... ;)

Hvala.

Tole stikalo je en podoben šmoren, tud priklopi so videt isti. A je možno da sta 2 sorti za isti namen? Doktorat... Bemtiš.

Prletim en dan še po štekar.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gule

Sušo tole pri tebi, pa izgleda kot novo!

Zeko124

Danes sva probala zadevo... ugotovila pa pravzaprav - nič.

Na našem ubogem plavem Amiju so šle vse mase (od vseh elektrozadev delajo edino luči (še to ne vse) pa rdeča lučka ob kontaktu tudi še posveti.

Leva-desna pozicija tudi deluje in sicer v nulti poziciji (ob delujočih glavnih R2 lučeh mislim da ne). Stikalce je tako kot na sliki pri Sušu, le na drugi lokaciji. Jaz idiot seveda nisem vzel s sabo svojih dveh da bi jih premenjal in probal, tako da to ostane za lekcijo, ki se ji reče ponovi vajo. Še v slikah... Slabo se vidi zaradi mobitela, poglavitna je "lokacija".
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dami

Ja, res škoda, glede na oznako tvojih stikal sem prav radoveden... Vsa stikala, ki sem jih
doslej videl vgrajena in delujoča so označena z dvema puščicama. S trikotnikom so
normalno označena stikala za vse štiri smernike.

Zeko124

Nismo še dali v avto in probali... Ampak po zadnjih meritvah kolega, ne more biti za drugo, kot za pozicijo. Torej, se spomni kdo, da je imel v Amiju stikalo s tem malim trikotničkom?

Kolega pravi da je lahko edino od tega (itak nisem štekal vsega, čeprav mi je razložil), ker ima neko funkcijo da vse 4 kontakte zamenja med sabo, ob prižganih lučeh pa vseeno svetijo vse 4 pozicije ker ne vem za kaj že. Skratka očitno je to to, za kaj vse se ga pa še da uporabit pa ne bi vedel. Oba ki jih imam, sta bila v enem samem Amiju.

Shema bo počasi dobila svojo končno obliko, Anže si je naredil tudi že barvni razpored štroma. zdaj pa dalje.

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Danes sprobano še na Amiju. Torej šaltar s puščicami zamenjan s šaltarjem s trikotnikom. Zadeva funkcionira v obeh primerih enako :).
Doktorat okrog teh šaltarjev smo dali skozi, odprto ostaja vprašanje o stikalu za vse 4 žmigavce.

www.keramika-genorio.si

amipick

Ne si belit glave s tem stikalom.Ami stikala za vse 4 žmigavce ni nikoli imel serijsko.To boš moral sam zvezat.
Tako sem tudi jaz naredil.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Zeko124

Citat od: amipick;153776Ne si belit glave s tem stikalom.Ami stikala za vse 4 žmigavce ni nikoli imel serijsko.To boš moral sam zvezat.
Tako sem tudi jaz naredil.

Videl sem enega čudnega na knof, v dveh Amijih, a je bla to dodatna oprema?

Sicer pa mam doma že oriðiði šalter od Dyane (hvala Sušo!) in gre ta noter, enkrat, nekoč... :). :BigThumbs:

www.keramika-genorio.si

amipick

Lahko dodatna oprema ,ma verjetneje so si lastniki sami zmontirali.

Ne smemo bit preveč puritanski,"tega pa v originalu ni bilo in tudi jaz ne bom dal".Avto je narjen za rabit in je prav da ima dodatke za varnost!!!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dami

Se strinjam, če imaš namen vozit, potem naredi za vozit...