tuje je boljše

Začel/a smartboy82, Januar 06, 2013, 11:24:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

@garac:
Jaz sem veckrat letno z avtomobilom v vecjih nemskih mestih. AC imajo lepo porihtane, to da pac naletis na zastoj zaradi dela na cesti pa nima veze z obrabo avtomobila (razen kaksne delovne ure vec). Tudi po mestih imajo bolje ohranjene ceste kot pri nas, sploh v primerjavi s kaksnim MB. Da podezelja sploh ne omenjam, kolikor sem se vozil levo in desno od avtocest so bile regionalne ceste naravnost odlicne, nasim le za zgled. Kdo torej koga uci neumnosti? Teoretik ali praktik?

Pa saj je na tem forumu precej uporabnikov, ki so se ze kdaj peljali v tujino, naj oni napisejo svoje izkusnje in bomo hitro videli, pri cem smo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Nima to veze s hlapci. Za nekatere stvari je treba pac odkrito priznati, da so v tujini bolje urejene. In ce bi se zgledovali po tistih, ki so boljsi od nas, bi hitreje napredovali.

Tako pa tudi oni sanjajo o nasem podnebju, pa naravi, pa bolj zdravi kmecki prehrani ...

garac

ja, osebno sem res to opevano nemčijo samo na razglednicah videl, ki jih je sosed iz Wolfsburga pošiljal, kjer je bil zidar. Vedno je pol prtljažnik konzev v svojem golfu gor vlekel, ko se je pa vrnil je pa najprej pohvalil kako je šibal po autobanu, skoz æez 100, Nemc je nemc!
In ko je prišel nazaj v deželo s katere je izvažal konzerve in se upokojil je kupil Clio, pa ni dolgo zdržal, se je kmalu vrnil k nemški kakovosti, sicer je kupil golf IV brez klime, brez vsega, ampak je bil pa nemc
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Zeko124

Podarim peskovnik. Info na ZS :BigThumbs: :Hammer3:!

P.S.: nemški rabljen avto je itak boljši kot če pri nas novega kupiš (čist drugi kosi, pri nas so nekje tretjerazredni).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

Zekota za predsednika, tako mlad, pa tako trezno razmišljanje! Vsa čast, lepa misel :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Citat od: alesz;149352......in ko se v mesto pripelješ so ulice isto razrite in robniki  polomljeni,edino tisti" štau "pa znajo narediti boljše,redko kdaj je krajši od 20km

Tudi jaz sem bil že parkrat po Nemčiji ... imajo dobre ceste, imajo pa tudi kar nekaj cest, ki so povsem primerljive našim balkanskim ... vožnja s Poljske proti Berlinu mi je bila še posebej všeč ...

v kombiju nisem mogel SMS-a pisat, saj je tako skakalo, da so mi prsti po tipkovnici skakali .... ne vem kaj so delali s tiste betonske AC ... pa je bilo to že na Nemški strani meje .... pa veliko prijaznih punc mi je mahalo ob cesti :)

jaz bom pohvalil tudi naše ceste ... ko se peljem iz KP v MB ... mi prav nič ne manjka ... pa ne vozim glih najbolj udobnega Citroena ... bi reku da so tudi naše ceste ok ... vmes je mogoče kak km ki je še nepopravljen, sam verjemem da ko bo denar bodo poštimali tudi to ...

Sej glavno da ni lukenj, da ti gume preseka .... za manjše nepravilnosti pa imamo itak gume in vzmeti, oz. eni itak "plavajo" na toliko hvaljenih hidravličarjih zadnje generacije :)

Gorenjka celi lešniki pa itak zmaga :)

Xandrej

Kupujte slovenski izdelek saj bodo ljudje imeli službe in kruh!!!

Èe se le da!!!

Jaz tudi popizdim ko še eni papki tukaj na štajerkem dandanes v graz hodijo po prašek ker je gor boljše?!?!? Pa to moraš bit idot od idiota!

:Hammer3::Hammer3::Hammer3:

gule

Pa C5 exclusive je slabši za Slo, kot Nemški trg...he-he, oba pa prideta iz istega lagerja...he-he

dvorjan

Citat od: Xandrej;149377Kupujte slovenski izdelek saj bodo ljudje imeli službe in kruh!!!

Èe se le da!!!

S tem se povsem strinjam.

A vsaka stvar ima svojo mejo. Prejsnji teden mi je crknila zarnica v projektorju. Prodajalec pravi 450€, uvoznik 355€, a v Angliji in Nemciji se dobi original za 135€+postnina. Oprostite domaci pohlepnezi, a s takim pristopom boste pac izgubljali stranke. Oziroma strigli ovce, kot radi slisimo.

Sem pa recimo AV receiver kupil v Sloveniji, saj se mi za 30 evrov razlike v ceni ne vozi v Avstrijo (ceprav je bila to cena "VIP", sicer bi bila razlika spet 100 evrov).

garac

@gule, to je pa res, oba sta exl, pa nimata enake opreme
@dvorjan, v dobi interneta je to res postalo enostavno. Pred leti je hotel kolega kupiti stroj od skandinavcev, ki mu ga niso hoteli prodati, ampak so ga napotili k slovenskemu distributerju, čeprav je bil precej dražji, mu ni preostalo drugega.
Recimo taljanski cigojnarji, se bodo na to požvižgali, njim je važen le zaslužek, pa jebeš ti ekskluzivo.
Res pa so marže trgovcev pri nas pretirane
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Zeko124

Konkretno pri avtomobilih: nemci hodijo nove avte kupvat k nam, ker se jim bolj splača. Marže trgovcev so mnogokrat pretirane, ampak pri določenih stvareh nekdo še s tem komaj skoz pride.

Za tehniko mi pa ni kupovat v tujini, pol pa po garancijo gor voziš? Mam kamero iz njemačke, pa je šel disk pa se ti je*i.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

@Zeko124:
Glede "tehnike" se moras ocitno se precej nauciti. Denimo to, ali dolocen prodajalec ponuja globalno ali EU garancijo. Ce jo, potem lahko brez skrbi zadevo neses tudi v Sloveniji na servis, kjer jo bodo tudi popravili. Ce je ne, pa pac pretehtas tveganje med nizjo ceno v tujini ter pokvarljivostjo vrste izdelka - in sprejmes odlocitev za ali proti.

Zeko124

Citat od: dvorjan;149392@Zeko124:
Glede "tehnike" se moras ocitno se precej nauciti. Denimo to, ali dolocen prodajalec ponuja globalno ali EU garancijo. Ce jo, potem lahko brez skrbi zadevo neses tudi v Sloveniji na servis, kjer jo bodo tudi popravili. Ce je ne, pa pac pretehtas tveganje med nizjo ceno v tujini ter pokvarljivostjo vrste izdelka - in sprejmes odlocitev za ali proti.

Seveda, kolko pa je takih izdelkov da imajo globalno garancijo? Nekatere znamke so pri nas pač slabo zastopane.

www.keramika-genorio.si

garac

V tujino se je včasih največ prodajal Porsche in to prav nazaj v nemčijo
[SIGPIC][/SIGPIC]