tuje je boljše

Začel/a smartboy82, Januar 06, 2013, 11:24:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

smartboy82

Jaz imam pa ravno obratno prepričanje. Nikoli več ne bi kupil avta slovenskega porekla. Zakaj? Zavedati se morate, da v kolikor imajo recimo v Nemčiji avto kasko zavarovan, ga morajo servisirati na pooblaščenem servisu. Ampak pooblaščeni servisi v tujini in ti naši loleki tukaj v Sloveniji se ne morejo primerjati. Naši nimajo pojma o delovanju avtomobila, kaj šele kaj drugega. Druga stvar so ceste v tujini. Ceste kamorkoli iz Slovenije ven greš so popolnoma drugačne, tudi na hrvaškem. Zakaj ravno pri nas samo crkujejo blazine ipd, za Francijo, Nemčijo ipd je pa vse super. Potem je tukaj gorivo, ki je na severu dosti boljše....pa še bi lahko našteval. Kakorkoli vzameš je avto kupljen iz uvoza 100% boljši kot naš slovenski. Druga zgodba je pa ta, ali vse štima, zato se moraš pa sam in z dobro izkušenim mojstrom posvetovat in avto pogledat. Jaz osebno sem kupil nemškega in moram potrkat, sem zaenkrat zadovoljen, ker ko sem prebiral te forume kaj vse se narodu dogaja, sem hotel nazaj na VW prešaltat še preden sem registriral avto, ampak ko nekaj imaš šele potem vidiš, da je veliko v lastniku in šele nato v avtu.
Pa še za razmislek. Misliš, da je izdelava avta za nemški trg in slovenski, enaka??? Hehe, niti pod razno. Sem svoj čas delal kot nadzorni v eni zelo veliki proizvodnji in vem kaj je pomenilo, če gre aparat v Nemčijo ali pa v Merkur, tko da....prosim, da se malo ozavestite in končno spoznate, da če je avto slovenskega porekla, da tudi ni TOP in boš verjetno še več časa preživel na servisu, kot pa z avtom iz tujine.

miha82

Smartboy, jaz se povsem strinjam s tabo glede vsega, samo te uvozeni avti so vecinoma od leasing his ali pa so bili v poslovnem najemu. To pomeni, da imajo avto ogromno prevozenih kilometrov in niso kot pravis tako dobro vzdzrzevani.

Imel sem Opel Astro l.2006 1.9cdti, ko sem jo kupil je imela magicnih cca105.000 prevozenih. Mehanik pregledal avto z racunalnikom, napak ne kaze, vse ok. Na 115.000km mi zacne zvizgat lezaj. Menjava lezaja cca 500 eur. Na 120.000km mi crkne turbina. Popravilo z velikim servisom cca 1200 eur. In za finis mi na 140.000km spet zacne zvizgat turbina. In spet placaj cca 1000 eur. Pa ni bila napaka, da bi jo mehanik narobe zmontiral. No to je moja zgodba in zato sem preprican, da nikoli vec ne bom kupil uvozenega avta.
Aja pa avto je bil od leasing hise, servisna knjiga pomanjkljiva oz vzdrzevanje zelo cudno. V bistvu je avto imel se enkrat vec prevozenih, samo to je tezko dokazat in se pol kregat s prodajalcem.
Kupis slovenski avto, gres na servis in ti izpisejo vso zgodovino servisiranja.
Lp

dvorjan

@miha82:
Zakaj si pa kupil avto s pomanjkljivo servisno knjigo? Verjetno si zaradi nizje cene sprejel to tveganje, ki pa se v tvojem primeru ni obrestovalo. Sicer bi pa rad videl lezaj za 500 evrov, to mora biti neka hudobija ... =) Aja, pa zamenjana turbina ima tudi garancijo, ki jo v 20.000 km brzkone lahko uveljavis. Ce imas seveda ustrezne papirje zanjo (glede na ceno, bi jih moral imeti).

Tako, moja 2 centa o tej "problematiki".
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

smartboy82

Ja, jaz se strinjam s tabo, če bi kupoval Passata, Audia, škodo, kar vozijo poslovneži. To so po večini družinska avta, tako da je verjetnost manjša kar ti praviš.
Ko sem jaz bil v dilemi kaj kupiti sem pregledal vse oglase kar jih je, prevozil pol Slovenije, enega sem celo našel, ki je bil ukraden in glej, na koncu kupil sem avto z servisno knjigo, katera je štimala tudi na našem servisu, pa še to ni bila garancija, da se ne bi kaj pokazalo. Na koncu moraš vedeti, da je to le rabljen avto in ne nov, ker še z novimi imajo težave. Mogoče koga najdeš iz tvoje okolice, ki je že lastnik takega avta in gresta skupaj probat, marsikaj smo se lastniki naučili tudi sami.

Malo pobrskaj po spletu katere avtohiše so sumljive, kje so stranke zadovoljne ipd.

smartboy82

PS: avti iz Nemčije so sledljivi tudi pri nas in pri njih je celo zelo visoka kazen za vračanje kilometrov. Poišči ga na autoscout24.de in ga pojdi sam iskat, če ne zaupaš našim švercerjem, še ceneje ga boš dobil.

tomaz555

Same buče. V tujini niti za uveljavljanje garancije ne rabijo hodit na pooblaščen servis, ne vem zakaj bi hodili zaradi kaska.
Rabljen avto je posod loterija, katere riziko pa lahko z določenimi prijemi zmanjšaš.
Po uradnih podatkih je vsak tretji avto v Nemčiji prevrten, toliko o kaznih in poštenosti.
Na uradnih servisih, je drugače, vendar je avto za slovenskega kupca predrag (sploh z DMV ...)
Vsakič ko preverjam cene v Nemčiji so na splošno vse kripe dražje.

Xandrej

Èe moj avto ni vreden več od vseh ostalih sem jaz picikl. In tudi za preverjenega od znanega lastnika sem pripravljen plačati 2000€ več za avto kot za podrtije od neznanega zgodovinskega primera...

Èe to kdo ceni jaz 100%

Tudi sedaj se dogaja v ozadju ena prodaja od znanih ljudi pa ni bilo dileme več dati (2000€) za tak avto ker po oglasnikih so vsi 2000 cenejši... Pa ne da bo zdaj to delalo v nedogled. Vsaj kupiš neko znano vozilo in znano zgodovino ter znanim lastnikom (neprecenljivo)!!!! Vsaj neka osnova je dobra!

Seveda pa bi vsak kupil poceni pa dobro!

tomaz555

Andrej, prejšnji teden si šel mimo Focusa(če se ne motim) , kateri ti je po tvojih besedah ustrezal, pa je bila PREVISOKA cena. Sorry prijatelj, si tak kot smo vsi, gledamo na ceno, mnogokrat preveč. Pač ne priznaš.

Xandrej

Prijatelj nisem JAZ kupoval avta nemoreš pa to nekomu dopovedat! Èe bi JAZ kupoval za tak budgett bi ga kupil 100% malemu pa ni bil všeč! :BigThumbs:

gule

Kaj vse ljudje mislijo...za 2 miliona Slovencev(ne vem koliko ih je od tega polnoletno in  potenc. kupcev novega avta), bo neka tovarna delala drugačne avte, kot pa za Nemčijo npr...ha-ha...pa Ariel je boljši na Dunaju, kot v Celju, pa take...

andraž

Pred časom sem imel Renault Master, letnik 2001, uvožen iz Italije. Bil je EDINI od vseh mojih vozil, ki v vsem času moje uporabe (kupil sem ga z 112000 in prodal z 240000 km) ni nikoli odpovedal. Samo redni servisi na 15000 km in zamenjanih nekaj H4 žarnic.

uros21

Citat od: tomaz555;149201Same buče. V tujini niti za uveljavljanje garancije ne rabijo hodit na pooblaščen servis, ne vem zakaj bi hodili zaradi kaska.
Rabljen avto je posod loterija, katere riziko pa lahko z določenimi prijemi zmanjšaš.
Po uradnih podatkih je vsak tretji avto v Nemčiji prevrten, toliko o kaznih in poštenosti.
Na uradnih servisih, je drugače, vendar je avto za slovenskega kupca predrag (sploh z DMV ...)
Vsakič ko preverjam cene v Nemčiji so na splošno vse kripe dražje.

Èav. Se strinjam. Nemčija ni aktualna, ker je za nas predraga. Torej gas in uvažati avte in Italije, Francije... Sej ne rečem, da ne bom našel avta ali da imam previsoke zahteve. Dejstvo je, da je večina avto na poslovnem najemu, kjer se lastniku/uporabniku je-be za stanje vozila. Leasing hiše že vedo, zakaj ga dajejo na licitacije in v izvoz na balkan. jaz pa brez avta in lepo na LPP v službo.

In da bo zadeva še bolj bizarna, sem začel gledati espace. Da, vem o zanesljivosti teh vozil...

lp in hvala, da se je tema razvila.
uros

smartboy82

Citat od: gule;149226Kaj vse ljudje mislijo...za 2 miliona Slovencev(ne vem koliko ih je od tega polnoletno in  potenc. kupcev novega avta), bo neka tovarna delala drugačne avte, kot pa za Nemčijo npr...ha-ha...pa Ariel je boljši na Dunaju, kot v Celju, pa take...

Očitno nimaš pojma o našem gospodarstvu in izdelkih, ki se prodajajo pri nas. Za primer ti dam samo naslednje...pojdi po najbližji poti v avstrijo in kupi milko, potem pa kupi enako milko v naši trgovini. Èe bo enakega okusa, ti častim večerjo - že čokolado iz Mullerja in Mercatorja lahko primerjaš pa to ni to, pravtako tudi ne prašek, ki si ga omenjal! Ne bom govoril imensko o podjetju, ampak dolgo sem bil zaposlen v podjetju, kjer izdelujejo aparate za trge vsega sveta in verjemi, da se trgi zelo ločijo po kvaliteti in vgrajenih delih. Kar smo delali recimo za Bosch, je moglo biti v nulo narejeno, za naš trg in južne trge, je bil tanjši pleh, cenejši motor, slabši ležaji ipd. Poznam tudi nekaj ljudi, ki vozijo avto dele po vsej Evropi in za tvojo informacijo, ti povem, da za isto količino in enake dele, so deli, ki se peljejo v Nemčijo težji kot naši. Ljudje božji dajte enkrat dojet, da mi smo za Nemce, Francoze ipd BALKAN! in tako bo ostalo, mi smo nižja klasa, pa si lahko predstavljamo, da smo nevem kako razviti.

Xandrej

Pa vsi imate isto zgodbo s to milko! He he bogi slovenčki smo res!

smartboy82