Pozna kdo tega BX-a

Začel/a Xantia Marko, December 17, 2012, 05:22:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Po cesti pelje carsko. mel5komadov. Bi mel spet. Zelim 1.9td. Drgac pa najbolj zadovoljen 15tge. Mala poraba napram 16tzs pa nic kaj manj ziv.. Za bx-e je pa enciklopedija michobx ce se kaj zahaja sem.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Citroenovc

No ja ... TZSka je vseeno opazno bolj živahna od TGEjke, samo pač ne smeš šparat drugo loputo vplinjača.  Je pa res, da se je rada zatikala - sploh pri takih, ki so bili v lasti šparovčkov. Tisto je potem bilo malo zoprno za vozit.

Samo lepo poštelan je pa bil prava mala raketica.
OK

LP
Primož

mirchi

Najbolj srecen sem bil v 19trd. REs da je malo len,je pa dovolj mocan tudi za prikolico. V treh letih ni crknilo nic. samo olje pa premze pa gas.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

perom

Bi ga zelo imel, samo ne vem, če bom kaj na boljšem z € v primerjavi s C4-ko, ki je zdaj zrihtana, kot mora bit.

Porabo, kot jo imam z 2.0 HDi bom itak težko dosegel. Bi pa bil na boljšem z registracijo, gumami in če je tale BX dober verjetno tudi z rednim vzdrževanjem.

Moram malo premisliti...

Hvala vsem :)
C4 Coupe 2.0 HDi VTR - 05\' - 151000 km
AX Caban 1.1i - 94\' - 201000 km

garac

preom, pozabi BX, je fajn avto, ampak potem je najbrž res bolje, da ostaneš pri C4
Ima kdo nov ventil gretja za BX naprodaj?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

jaz imam "novo" sprednjo haubo za BX.
Je pobarvana na rdečo bx barvo.
Mi je ostala,
ko sem nameraval rihtat karamboliranega BXa pa je potem ta projekt propadel.
Èe kdo slučajno rabi jo dam za npr. eno pivo.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

sasaljut

Takole;srebrnega BX-a sem imel na probni vožnji lansko leto in je avto z full opremo.. Nima serva, uplinjač je primitiven-na čok(najboljši!).. Tako kot moj 15TGE.. Če bi v žepu takrat imel teh nekaj 100€ (500-600..  ?) bi ga mogoče kupil... Klima je delala ko šus, manjše težave pa je kupec (za katerega sem avto probal..) vseeno imel..Cena je pa sedaj zelo "zanimiva"...

sasaljut

Ima kdo dober hladilnik za BX 15 TGE, veliki, letnik '94!?

Citroenovc

Bravo Superca - si imel prav. Avto očitno je predelan na ročni zaug. Me zanima, kako so potem dodali membrane za prosti tek pod klimo ... No, očitno dela.

@Gaši - žal nimam.

@Mirchi - 19ka RD je počasen na papirju od 0-100. Ampak prožnost v realnih pospeševanjih med vožnjo - pa sploh ne zaostaja dosti za 20KM močnejšim bencinarjem.
Ufff, če se spomnim furanja z 17TZD - tisti turbo dizel je pa šibal in imel tako smešno nizko porabo, da je današnji HDi še nekaj časa ne bodo dosegli. Napredek pa to ...
Perfekten motor - samo pazit si moral da ga ne pregreješ. Malo občutljiv na te fore.

@perom - hmnja ... BX ima defitinivno cenejše gume, ampak po registraciji (ne vem, kateri motor oz kW ima tvoja C4) in tem pa verjetno ne bo kake divje razlike. Prav tako bi rekel, da pri 22 let starem BX vseeno pričakuj kako dodatno popravilo. Pač, leta vseeno zahtevajo svoj davek.
Hočem rečt - če kupuješ avto zarad filinga - BX je vseeno hidravličar in zakon. Se spomnim, ko sem pred leti se vsedel v C4 v salonu - z BX sta nekje podobnih dimenzij - in prav zavzdihnil kam je izginil tisti šarm mid-sized BXa ...
Èe kupuješ iz racia - C4 je vendarle cca 15 let mlajši. In primerno temu je vzdrževanje verjetno bolj ensotavno - v mislih imam dobavo delov ipd ...
OK

LP
Primož

zvezdica22

in tako je v naši družini prevladovalo mnenje in po dolgem zbiranju denarja je prišel čas da se tale lepotec bx pridruži našima dvema axioma.
ko smo prišli dol preden smo naredili prepis in potem ko smo se pelali domov ljudje zuni ljubosumni ko risi  morm reč da avto kljub svojim km gre brez vsakega problema lastnik izjemno prijazen še gume se je odpravo iskat slike so narete z mojo nokio xpress in zdaj lepo počiva na parkirišču tako da zdaj enkrat pride še na vrsto umivanje in pa novi okvirji za tablice.

Gox

O tega se spomnem, ko sem srečaval po Kopru ... unikatni citro znak na haubi.

Srečno vožnjo, pa naj vam dobro služi :BigThumbs:

ModelJT

Kako je pa s kompresorjem klime? Èe se prav spomnim bi ga bilo potrebno poraviti/zamenjati.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

a ni tega nekoč že imel en od forumašev v lasti?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Citat od: garac;170746a ni tega nekoč že imel en od forumašev v lasti?

Se mi zdi da ja ... je blo že na forumu nekaj govora o njem.

V tej temi >>

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=189&page=3

Branko1 ga je imel ...

Citroenovc

Zame še vedno najlepša barva za BXa :-)

Daj, naredi mu uslugo, pa mu poči dol s havbe to moderniziranje z znakom pa mu nazaj nameni, tako kot mora biti - asimetrično na havbi znakec.

Drugače pa naj služi dobro!
OK

LP
Primož