glasen motor v amiju

Začel/a krka964, November 18, 2012, 07:21:28 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

krka964

Z amijem sem po obnovi, ki je obsegala tudi temeljito prenovo motorja prevozil že cca. 30 000 km. rez problema in z veliko užitka ! Ampak že ves čas me sekira glasen motor. Drugih problemov z njim sicer ni. Poraba je  pri šestih litrih, vžiganje brez problemov, končna hitrost brez pripomb. Le, ko poslušam kakšnega drugega amija ali dijano, je hrupnost res zaznavna. Zverina rjove neusmiljeno. Saj bi se lotil kakšnih posegov, pa mi ni jasno kaj je vzrok tega hrupa. Podirati dobro mašino brez da vem kaj je z njo narobe pa tudi ne gre. Ima kdo kakšno idejo glede tega ali pa ima stroj glasnost pač v "genih" ?

garac

Kako misliš glasen? Ropot glavne gredi al kaj misliš z ropotom? Si menjal obročke, dvignil kompresijo, ustvaril povečan pristisk na gred, odmično... je luft v sornikih...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

krka964

Nobenega razbijanja  gredi, nobenega posebnega zvoka, zgolj glasen za precej decibelov. Menjani so bili cilindri, bati in obročki, vse ok. Samo preglasen je , ni tistega nežnega predenja, ampak grob zvok, kot, da imam motor v naročju. Vse ostalo pa brez pripomb, kot že rečeno.

dyfan

Kar nekaj stvari lahko vpliva na glasnost v kabini (če je sam motor OK):
- poškodovana zvočna izolacija, odprtine na prednji steni,
- izpušni sistem pri motorju slabo spojen ali prerjaven,
- glasen menjalnik,
- gumijasti nosilci motorja/menjalnika uničeni, ali
- če se kje pogonski agregat ali izpušni lonec dotika šasije in se tako prenašajo zvok in vibracije...

Toliko mi trenutno pride na misel, bodo še majstri dodali več.
Lep pozdrav!

amipick

Èe je motor obnovljen in praviš,da je med vožnjo kot bi ga imel v naročju-imaš original cevi gretja za kabino z spužvo ali kar neke  xy cevi brez spužve??
Je glasen ko ga poslušaš z odprto havbo ali med vožnjo?
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Zeko124

Glasen skoz ;). Ko Dejzi laufa poleg, se je ne sliši. Sem včer pozabil C5 ugasnit :P.

Sicer pa mislim da dokler leti se ni za sekirat :).

Včeraj je Amijček dobil še žarnice, ki mu pristojijo... :)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

krka964

Torej, razlika v decibelih je slišna že ob odprtem motornem pokrovu. Nosilci motorja so celi, posebnih vibracij ni, zanimivo pa je, da ne zaznam nobenih pretresljivih zvokov, ki bi zlovešče napovedovali skorajšen krah. Pač, pri nas govorimo malce glasneje.

dyfan

Upam, da ne ropotajo ojnice ali glavna gred (kovinski zvoki).

Potem bi bilo za preverit izpušni sistem okrog motorja,
če tesni pri cilindrih in na ostalih spojih,
če je kje počen ali prerjaven,
če so grelci in izpušni lonec celi ...
Lep pozdrav!

krka964

Hja, kaže, da vam stroji potihem delajo. Potem pa vse tiho je bilo ......

sušo

Men je enkrat en dolgoletni in zelo dober poznavalec, mehanik, uporabnik A serije reku, da če je kaj preglasno med vožnjo in ti gre na živce daš musko bl na glas...    ...pa gas.

zo

Težko je neki na pamet pomagat, če ne slišiš. Lahko je od A do Ž (motor, menjalnik, izpuh, ne dovolj privijačeni posamezni sklopi v motornem prostoru in okoli njega, izolacija(cevi, prednja stena), torej, čuda stvari.Èe te tako moti, pa kot je Sušo reku, radio naglas al pa čepke v ušesa. Drgač pa pridi na kako srečanje, če nič ne rešiš, več ušes več sliši.

krka964

Seveda hrup ne moti, saj sem nanj navajen. Gre bolj za dejansko razliko, ko poslušaš še enega od A serije zraven. Ničesar ni slišati,kar bi bilo moteče,  pa tudi vse stvari so pritrjene, cele, itd. Pač glasen motor...

dyane

Pri 602ccm motorjih je treba gledat na stvar povsem iz različnega kota kot pri ostalih.

Skoraj nespremenjena konstrukcija motorja iz 60 do konca 80 ti nekaj pove, da motor ki je iz začetka 70 ih, je uporobljal bistveno drugačno olje, kar čez čas pomeni drugečen zvok, pri amijih, ki so težji, so orginal amijevi motorji dobili tako imenovan "amijev zvok", ki je bolj nizek, predvsem glasnejši in ne tako fini. Več kilometrov, bolj izrazit zvok.

Glavna stvar ki daje motorju svojstven zvok je blok motorja, če je ta malo vožen in dijanin ali novejši spačkov bo zvok motorja lep, bolj bo tih in frekvenca bo višja.

Èe pa bo ta od amija ali starega spačeka iz 70 bo zvok motorja glasen, zna kaj klepat itd...vse ob predpostavki , da je ostalo bp.

tretjič, če je bil blok kdaj narazen vzet in potem sestavljen, zna ponavadi "mlet", gre dobro, malo žere, skoraj nič olja, ampak melje.

Upoštevat je treba tudi,da novejši spački imajo okrog cilindrov in glav posebno gumjasto in ne pločevinasto ohišje, kar znatno zmanjša hrup motorja.

No, tukaj v tem opisu bi moral najti mesto tvojemu motorju.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

@ Dyane: Dejzi ima kompleten motorni sklop od Amija, letnik kolkor vem tam tam. Ko laufa poleg rumeni Ami, se motorja od Dejzi ne sliši :). 100 ljudi sto čudi, 100 citroenov miljon čudi...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dyane

Ja, potem ni dvoma, krka je ponosni lastnih orginal amijevega motorja in to je to.

Vozenega in vozenega v amiju in na poseben način sporoča hvaležnost, pač ami:Hammer3:
[SIGPIC][/SIGPIC]