glasen motor v amiju

Začel/a krka964, November 18, 2012, 07:21:28 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Mislil sem se izključit iz debate, a vrag ne da miru...kaj pol naj bi se po avtocesti od Okučanov pa vse do Obrežja vozil 130 km/h??? (okoli 140 km...)...ne vem?

sasaljut

Na AC, v četrti, po moje če je vožnja  dolga (ta ki si jo opisal je še monotona, ravna) je prva stopnja ok.. To je pri Dyanci okrog 110kmh, pri Amiju 120... In se sigurno dobro hladi.. Dugače, pri pospeševanju, do rdečih črtic in to je to..

janez

Ja gre za pospeševanje... Ko dosežeš željeno brzino držiš na Amiju gas ravno tolko da ... te noga boli .

Imam že nekaj časa v planu naredit ročni gas v Daku... ravno za take primere, ko bi najraje ne držal gas z nogo pa moram...

Na sliki je en tak primer ko ti dop*** držat gas pri 130 na uro po ravni AC... Takrat sopotnica pride v poštev :)

Ko sem sam pa se naslonim na volan pa s svojimi dolgimi rokami držim gas ... No , ko skužim mehanski vklop pa izklop pedala bom idejo realitiral. Pred leti sem videl v Avstriji v eni šupi spačka iz let 53, ki je imel zanimiv mehanski "tempomat". super ideja , sam pedal je bil oni stari. Jaz pa imam v Daku novi tip visečega pedala...

dyfan

Ročni gas (od fičota, traktorja...) pa ne ustreza?
Lep pozdrav!

janez

ja, to je drugače kot si zamišljam. Tale je na tak način, da potegneš in ostane na poziciji dokler, ga ne porineš nazaj... Kot čok na dijani. Ma, jaz bi tak, da je vezan na volan in držim z roko istočasno kot volan, pa spustim in pade v trenutku. Vezan na vplinjač direktno kot pedal. Pa vseeno neodvisen...

Zeko124

Hm, jaz sem tudi to študiral... kako bi izgledalo, če bi pod pedalko za gas izvrtal luknjo in na le to "napikal" en tak jeziček z zobčki? Sepravi da bi zadeva delovala nekako na kontra vižo, kot "ročna zavora" od Fergusona. Da ga zatakneš na določen zobček (klipsna), ki se ob pritisku pedala odpne in pedal skoči nazaj?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

sušo

Poglej kako imajo narejeno invalidi. Namreč naša bivša soseda je bila na vozičku in sem ji enkrat zapeljal avto iz garaže. Sem preizkusil kako bi šlo brez nog... Ko mi je tretjič avto crknu pri speljevanje sem uporabil tudi noge.
Je že nekaj let od tega tko da se mi zdi da ima gas kot motor - ga naviješ in piči. Sklopka je kot na morotju. Bremza pa da je na vzvodu gasa in vlečeš k sebi. V glavnem zgleda simpl pa tud slučajno ni.

Èe bi sam gas predelal imaš gas na roko kot na mopedu in speljano nekam tako da ti počiva roka med vožnjo. Recimo.

sušo

To kar Zeko pravi je pa na starih LandRoverjih narejen gas.
Feder kontra pa vzvod direkt na gas pa zobci kot glavnik. In si zataknu pa je šel sam. Èe je bla jeba si samo postrani potegnil in je feder vrnil v osnovni položaj = odvzel gas.
Sam se mi zdi, da ta varianta ni glih za na AC. Se prehitro dogaja da bi mel fiksno zahaklan gas... V Landiju je blo to bl mišleno za vitel na diferencialu in si rabil moč motorja. Delovni stroj. Sam se je dal tud po cesti s tem sistemom vozit.

antasi

:funny34d:ni druge ko vgradit tempomat na serijo A
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

garac

na svetovcu na finskem so prodajali "tempomate" za spako, kolkor se spomnem je bila zajla podobna tisti od zauga, kako točno je bila zmontirana pa se ne spomnim več
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dami

Mislim, da je "napravica", ki jo je pred davnimi leti Sašo naredil v svojem Satanu najbolj uporabna, zadeva funkcionira še danes.
Naredil je večstopenjski zatič pod pedalom za plin in ga povezal do armaturke. Na željeni stopnji tako
enostavno zatakneš pedal za plin, ko se naveličaš "počivanja" ali pa "zagusti" enostavno malo potisneš "na gas" in se sprosti.
Zelo uporabno na AC, predvsem, če je ravno in malo prometa, tudi v dolgih tunelih ob umirjenem prometu se dobro obnese.
Idealno za dolga potovanja.

Èe je motor glasen, torej deluje, problem bo, ko bo tiho.
Mislim, da je avtu najbolj prija hitrost med 90 in 100, ker se radi vozimo hitro je nastal kompromis med 100 in 110 pa še kaj več.
Občasnih preko 120 se mi tudi zdi v redu, da motor malo oživi, se očisti "nesnage". Načeloma sem mnenja, da so hitrosti nad 130
bolj izjema kot pravilo. Ami zelo rad kdaj tudi malo divja, ne verjamem, da bi mu ustrezalo, če bi ga na polno gnal 100 km in še dlje.