Nakup novega Berlinga

Začel/a jurep, November 11, 2012, 12:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jurep

Pozdravljeni

Nameravam kupiti Berlinga, pa me zanima:
Katerga - dizel 93 ali 110 konjev, prednosti in slabosti,

Zanima me tudi vaše mnenje glede  Berlingo/Peugeot Partner - razlika, prednosti in slabosti.

Hvala in lep pozdrav

dvorjan

Pa 110-konjskega, da tako veliko skatlo z velikim zracnim uporom sploh kam premakne. 90-konjski je res le za najbolj potrpezljive voznike.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ModelJT

Citat od: jurep;145137Pozdravljeni

Nameravam kupiti Berlinga, pa me zanima:
Katerga - dizel 93 ali 110 konjev, prednosti in slabosti,

Zanima me tudi vaše mnenje glede  Berlingo/Peugeot Partner - razlika, prednosti in slabosti.

Hvala in lep pozdrav

Razlika med njima je samo v zunanjosti, pa še to samo maska in par malenkosti. Drugače pa sta popolnoma isti avto.
[SIGPIC][/SIGPIC]

AndryAndro

90 ali 110 konjski? raje čim več konjev
Citroen Berlingo/Peugeot Partner? Isto sranje drugo pakovanje

Èe maš rad mir pri hiši in sproščene živce, potem kupi karkoli drugega, samo ta jajca ne!
Èe pa že boš kupil, potem ti zaželim vso srečo pri nakupu avtomobila.

Aja, pa po ugodni ceni ti prodam prevleke, narejene po naročilu!
&REJ

jurep

Hvala vsem za odgovore. Èe povem po pravici imam sam doma C4GP in C3, tako, da sem spraševal v imenu sodelavca. še vprašanje glede porabe: ali 110 konjski Berlingo bistveno več žre od šibkejšega brata, vožnja z njim pa bo predvidoma le po avtocesti na relaciji Primorska - Lj. Še vprašanje za AndryAndro: s čim se ti je ta avto tako zameril? Vem , da bi bilo najlažje iti iskat odgovor po forumu, pa vseeno.

Hvala,

LP  Jure

antasi

berlingo ni dober avto-je za ta denar odličen avto

golf ni dober avto je trd avto...

koliko pisateljev, toliko mnenj:breaking_pc:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dvorjan

Ma po AC porabi mocnejsi motor manj goriva ... se manj muci s pospesevanji in drzanjem zanj visoke hitrosti.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

antasi

Citat od: AndryAndro;14514490 ali 110 konjski? raje čim več konjev
Citroen Berlingo/Peugeot Partner? Isto sranje drugo pakovanje

Èe maš rad mir pri hiši in sproščene živce, potem kupi karkoli drugega, samo ta jajca ne!
Èe pa že boš kupil, potem ti zaželim vso srečo pri nakupu avtomobila.

Aja, pa po ugodni ceni ti prodam prevleke, narejene po naročilu!

Aja, pozabil vprašat
andy andro kak si kaj zadovojen z Golfom?

antasi

Citat od: antasi;145432Aja, pozabil vprašat

izgleda da ga ni doma
je na servisu z tem nemcem:Hammer3:

ModelJT

Citat od: antasi;145432Aja, pozabil vprašat

Caddy! Ne ga užalit! :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

AndryAndro

Citat od: antasi;145480izgleda da ga ni doma
je na servisu z tem nemcem:Hammer3:

Hvala za popravek ModelJT

Avto je sedaj star  leto dni, prevoženih ima 19 000km.
Do sedaj še nisem odkril kake napake, da bi jo reklamiral (upam,da bo tako tudi v naprej), pa sem kar se tega tiče precej natančen. Sama vožnja je veliko bolj udobna, podvozje je tišje. Je pa zanimivo, avto ima listnate vzmeti, pa je vzmetenje veliko boljše kot pri Berlingu. Pa tudi ceste se veliko bolje drži, zadnji del avta je veliko bolj stabilen.
Aja, pa gume so bistveno cenejše:BigThumbs: ker nima tako trapastih dimenzij.
Je pa res, da se cena pri Berlingu konča, kjer se pri Caddyu komaj začne. Vendar mislim, da z lahkoto odtehta razliko v kvaliteti.
Še vedno trdim, da je bil Berlingo moj najslabši avto, saj sem ga imel pol leta manj kot FIčka :)
Se hecam, Berlingo bi bil čist vredu avto, da je narejen brez šlamparij in z boljšo podporo na servisih, brez nategovanj.

jurep; a ti lahko povem s čem se mi avto NI zameril? Bom prej natipkal :BigThumbs:

Zdaj me pa zbombadirajte limonovci, hehehehe
&REJ

antasi

Mogoče pa zato že eno leto prodajaš prešvicane stare prevleke od berlingota za 100 eur,
ker misliš da če daš 13 jurjev si kupil mercedesa, sorry za ta denar dobiš samo limonovca, ups, berlingota..

moraš se zavedat da je berlingo  6 najbolj prodajan avto v sloveniji, kateri je kadi?
moraš se zavedat da vsi tisti ki kupjo tak avto za tak mal dnara ne bodo še vlagali  v dodatno opremo ( prešvicane stare prevleke od berlingota za 100 eur) tak ko v kadija
moraš se zavedat da so kupci berlinga prišli iz slabših avtov (spački diane bla bla itd)
kjer tak itak vse nekaj ropota in jim je berlingo luxus:emot112:

konc koncev neki je pa res v mojem pisanju
tud dacia je kup pleha, pa bo izgleda renault rešla iz krize, celo v nemčiji:BigThumbs:
za primerjavo citroen je šele zdaj ponudu unga pocen nevemkaj
tak ko pižo 301, pa še to nebo dovolj,
celo tvoja slavna znamka uvaja nizkocenovno znamko avta
ker je škoda jže predraga, kak šele bo v tistem nemcu
vse škripalo:argue1:

AndryAndro

Citat od: antasi;145495Mogoče pa zato že eno leto prodajaš prešvicane stare prevleke od berlingota za 100 eur,
ker misliš da če daš 13 jurjev si kupil mercedesa, sorry za ta denar dobiš samo limonovca, ups, berlingota..

moraš se zavedat da je berlingo  6 najbolj prodajan avto v sloveniji, kateri je kadi?
moraš se zavedat da vsi tisti ki kupjo tak avto za tak mal dnara ne bodo še vlagali  v dodatno opremo ( prešvicane stare prevleke od berlingota za 100 eur) tak ko v kadija
moraš se zavedat da so kupci berlinga prišli iz slabših avtov (spački diane bla bla itd)
kjer tak itak vse nekaj ropota in jim je berlingo luxus:emot112:

konc koncev neki je pa res v mojem pisanju
tud dacia je kup pleha, pa bo izgleda renault rešla iz krize, celo v nemčiji:BigThumbs:
za primerjavo citroen je šele zdaj ponudu unga pocen nevemkaj
tak ko pižo 301, pa še to nebo dovolj,
celo tvoja slavna znamka uvaja nizkocenovno znamko avta
ker je škoda jže predraga, kak šele bo v tistem nemcu
vse škripalo:argue1:

Ajde, pa mi ti reci ceno za prevleke. Po naročilu je bila cena 195€, pol leta sem jih švicov na relaciji dom-servis-dom. Sam povej, koliko daš zanje pa jih prid iskat, za nagrado ti bom dal še gumi tepihe zraven.
Ostale fantazije pa obdrži zase:BigThumbs:
Pametnjakovič
&REJ

antasi

:funny34d:ja 100eur
je mal velik-se ti ne zdi,
pametnjakovič

MSrougeZX

Ne morem razumet ljudi, ki si kupijo prevleko v avto..sploh pa ne za 195€...to je totalen nateg...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil