Nakup novega Berlinga

Začel/a jurep, November 11, 2012, 12:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

AndryAndro

Mene najbolj čudi to, ko hvalite in zagovarjate šlamparijo od avta, namesto da bi skupaj stopili in nekaj storili zase ali pa vsaj za bodoče kupce.

Vem, da sem napisal tudi hvale na račun Berlinga, ne samo graje. Krivim tudi serviserje, ki so amortizer med proizvajalci in kupci. Ko bi se vsaj malo postavili na stran kupcev, bi bile večina napak odpravljeno že pri prvem servisu. Pa tudi kupci bi bili zadovoljni.

In vrjemite mi, če bi imel podobna sranja s Caddyem, bi ravno tako pljuval po Volkswagnu, ali pa še veliko bolj.

Še vedno trdim eno, da za svoj denar, hočem imeti izdelek kot se šika!!!
In tega načela bi se morali vsi držati, ne pa da se razdvajamo. Ravno tako situacijo potrebujejo trgovci, da si lepo manejo roke.
&REJ

DejanO

Glede na to, da sem prejšnjega (II) Berlingota vozil 8 let in 200.000 km brez ene same težave, ne vem, zakaj je tako odlično služil. Ker je bil še tako enostaven in s tem netežaven ali smo imeli srečo, lahko pa rečem, da imam s serviserji na mariborskem same dobre izkušnje.

Berlingota III sem tudi vozil, škoda res, da niso malo več naredili na kvaliteti plastike armaturke in na sedežih, druga me ni motilo. Glede podvozja (glasnost, nemirnost) nisem nič občutil na avtu pri tem kolegu.

Je pa res, da so citroenova rak rana ponekod slabi serviserji, njihov odnos in nato še potem znamkina politika. Glej si pač naletel na slab izdelek, kot mi v službi na passata in golfa 4, ki sta šla predčasno od firme (passat novi motor 2.0 tdi z delom 6.000 eur, menjalnik na golfu 4 več kot 1.600 eur, prvi pri 136t km drugi pri manj kot 150t km), potem smo nabavili forda fusiona 1.6i.

Ni pa pri VW in tudi drugje garancije, da ti bo boljše in dalj časa služil, češ dal sem 4.000 več.

Poglej mojemu bivšemu šefu nalagajo na avtovleko audija, vrednega več kot 45.000 eur. Mesec dni po garanciji crknila servo pumpa volana. Domov sem ga peljal z mojim berlingotom.

LP
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

antasi

Citat od: DejanO;145888Glede na to, da sem prejšnjega (II) Berlingota vozil 8 let in 200.000 km brez ene same težave, ne vem, zakaj je tako odlično služil. Ker je bil še tako enostaven in s tem netežaven ali smo imeli srečo, lahko pa rečem, da imam s serviserji na mariborskem same dobre izkušnje.

Berlingota II sem tudi vozil, škoda res, da niso malo naredili na kvaliteti plastike armaturke in na sedežih, druga me ni motilo. Glede podvozja (glasnost, nemirnost) nisem nič občutil na avtu pri tem kolegu.

Je pa res, da so citroenova rak rana ponekod slabi serviserji, njihov odnos in nato še potem znamkina politika. Glej si pač naletel na slab izdelek, kot mi v službi na passata in golfa 4, ki sta šla predčasno od firme (passat novi motor 2.0 tdi z delom 6.000 eur, menjalnik na golfu 4 več kot 1.600 eur, prvi pri 136t km drugi pri manj kot 150t km), potem smo nabavili forda fusiona 1.6i.

Ni pa pri VW in tudi drugje garancije, da ti bo boljše in dalj časa služil, češ dal sem 4.000 več.

Poglej mojemu bivšemu šefu nalagajo na avtovleko audija, vrednega več kot 45.000 eur. Mesec dni po garanciji crknila servo pumpa volana. Domov sem ga peljal z mojim berlingotom.

LP

končno en realen post bi rekel andy-pa še una dva kosemjimpozabilkajsta:Hammer3:

Tudi sam sem imel enko pa ni blo enga problema,
pri dvojki me je tudi mene motla armatura ki je bla zelo občutljiva na vsak risek
pri trojki so vsaj to popravli
je pa res avto veliko bolj trd, zato priporočam še dodatno
opremo eno dijano za par sto eurov
da si vsaj občasno hrbtenico razvajaš:BigThumbs:
se počutim ko v kakem audiju, bljak
nisem pa imel drugih problemov zato ga ne morem šinfati
zdaj pa ne vem al sma imela midva z dejanom srečo al uni trije smolo,
ko je bila v španiji glih siesta pri sestavljnju bingeca.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

TeMpL

Citat od: antasi;145897nisem pa imel drugih problemov zato ga ne morem šinfati
zdaj pa ne vem al sma imela midva z dejanom srečo al uni trije smolo,
ko je bila v španiji glih siesta pri sestavljnju bingeca.

To, da se usnjen volan začel lupiti pr 30.000km res ni kriva siesta ampak slaba kvaliteta... pa ne reč da se je pri kolegovem VW tudi.. :)... ker se ni, vsaj preden je avto imel 130.000km ne...

antasi

Citat od: TeMpL;145908To, da se usnjen volan začel lupiti pr 30.000km res ni kriva siesta ampak slaba kvaliteta... pa ne reč da se je pri kolegovem VW tudi.. :)... ker se ni, vsaj preden je avto imel 130.000km ne...

ne-pri kolegovem audiju se to ni zgodilo ker je dal 52500 eur za njega
se je pa pri kolegovi škodi to zgodilo
ko je dal 14300 e za njega,
ups škoda spada pod nemce...

se opravičujem vsem nemcem
no lastnikom nemškega brezosebnega, dolgočasnega,
kvalitetnega pleha

alesz

Včasih je potrebno tudi videti kak avto,ne samo poslušati o njemu,"kolk je fejst"

jk70

K se je men tko olupl na Berlingotu so mi brez uprasanj zamenjal vse. In to po skoraj 5 letih.  Res pamje da sem podaljsal garancijo.

Xandrej

Jaz enostavno nemorem razumet ko ljudje primerjajo avtomobile med seboj pa nimajo ne repa pa ne glave...

Nekdo lahko po enem mesecu avto razjebe da zgleda ko da je star 15 let drugi obratno... Baje je BMW1 zelo dober avto čeprav zgleda spredaj ko zaklana svija ampak noben se ne spotakne ob to da ta hudič stane 44 jurjev:

http://www.avtomobilizem.com/testi/bmw-118d-urban-sminkerski-drifter/18-01-2012/

Pa to tja padeš! Aja volan se znuca komaj po 130 000 kilometrih!

http://www.avtomobilizem.com/testi/bmw-320d-efficient-dynamics-%E2%80%93-ssbd/29-03-2012/

Da ne govorim, da C5 za taki dnar skoraj nemoreš dobit!!!

Ker za to rejnglo daš: 54 000 jurjev

http://www.avtomobilizem.com/testi/audi-q3-2-0-tdi-quattro-s-tronic-%E2%80%93-pojdite-vsi-v-ku-%E2%80%A6-tri/22-04-2012/

Pa si ja ti nor. In ja maš pa 2.0 TDI!!!! Stari!

http://www.avtomobilizem.com/testi/audi-a4-avant-2-0-tdi-loterijska-srecka/23-07-2012/

Spet za 48 000 jurjev!!!

http://www.avtomobilizem.com/testi/audi-a4-avant-2-0-tdi-loterijska-srecka/23-07-2012/

Kak moraš bit fukjen da kupiš to za 28 000 jurjev???

http://www.avtomobilizem.com/testi/audi-a1-sportback-ambition-1-6-tdi-77kw%E2%80%93-osel-gre-le-enkrat-na-led/26-07-2012/

Pa še in še!

In kaj je hec jebemumilomater če pa za ta dna volan ne zdrži vsaj 100 000 pa avto ne pajtla potem pa naj gre vseskup v rit!

Pa ja vesel sem za te ki to kupijo ker se vsakemu smejim sploh pa itiotom ki te rajngle kujejo v neka nebesa in ja svaka čast. Kot sem rekel vsakemu lastniku A1 grem osebno čestitat kateri mora leta 2012 klimo doplačat noter v avtu.

In ja berlingo je rajngla in to rajngla ki jo odpelješ iz salona za 15 000 jurjev in ja ruži in glede na to kolko so jih prodali je pa 90% ljudi ki živijo še za kaj drugega v življenju odličen in preodličen avto!

In ja tudi jaz sem SAM v familiji ki edini drkam te citroene pa poslušam kake miljone puščajo ljudje na servisih pa iščejo alternative pa če bi lahko golja pa take zadeve.... In res baje še tile avti prav fajn ceno držijo! VALJDA TELE ÈE SI DAL ŽE V ŠTARTU 20 000 jurjev preveč za njega!

Pa brez zamere!

Jaz sem v berlinu preživel že nekaj kilometrov ker imam te avtomobile vozit tudi v amsterdam smo se peljali z njim in res! BOLJŠEGA AVTA ZA 4 dede na svetu ni!!! Pa na morje  90 konjskim ki je zame osebno podhranjen ampak pa zadovolji marskiaterega umirjenega voznika...

Ko bojo najboljpi avto naredli ga kupim to pa je:

Ni treba tankat
Ni treba gume menjat
ni treba vzdrževat
ni treba nič tega pa kupim pa četudi bo stal 50 000

Takega avta pa nikoli in nikdar nebo! Vsi boo še veselo šraufali naprej, nekdo jajca citroenovska nekateri pa zlate švabe!

TeMpL

Citat od: alesz;145917Včasih je potrebno tudi videti kak avto,ne samo poslušati o njemu,"kolk je fejst"

Glej to stikalo se ti v Sloveniji ne more uničit oz ogulit ker se ga moraš dotaknit ravno 8x na leto ko je megla.

Lahko ti pošljemi sliko tega stikala iz mojega Passata 2003. Zgleda še vedno enako kot 1 dan.

Pa slika je glede na umazanost delov okrog njega lahko samo iz avto odpada :)

@xandrej

http://www.avtomobilizem.com/testi/peugeot-partner-tepee-1-6-hdi-%e2%80%93-otroci-bi/06-10-2012/

ali to

http://www.avtomobilizem.com/testi/citroen-berlingo-multispace-1-6-16v-multispace-veleprostornez/27-09-2012/

Kdo bi dal za to 20 jurjev ;))) LOL..

(pa primerjaj vsaj "ocene" vozil)

1. Ni vse v denarju.
2. Pa citroen je jajc to ti tud vsi,  ki na servisih delajo to povedo, Zakaj nihče od njih ne vozi citreona :) Niti lastniki avtosalonov NE! :) ---> to pove zelo dosti o Citroenu.

Xandrej

A res na katerem servisu si te ti bil da take trotlarije govoriš. Berlingo stane dost manj kot piše to sam veš. Èe za BMW1 dobim 4 jurje popust še vedno stane 40 000 jurjev... Ocene teh novinarjev idiotskih slovenskih ki imajo podobno mišljenje kot 90% ubogih slovenčkov je zame osebno brezpredmetno...

Na servisu je samo 1 oseba katera nima citroena ostali imajo vsi citroene! Lahko te peljem pogledat, da neboš bedarije okoli govoril pa bo kdo mislil kaj čudnega o tebi.

Aja v familiji je ogromno uberales strojev, da nebom dolgotvezil o raznih BMW5 pa X3 pa tuaregi pa A8 pa S klas pa A7 itd itd... Mislim, da imam premalo eno stran tega foruma da ti vsepizdarije napišem kaj se dogaja s temi avti. Pri Q7 je bil zadnjič motor zamenjan ker je v frankfurtu ojnica sredi avtoceste ležala, da S klasa pustila na cesti večkrat kot vsi dosedanji avti... itd itd...

Fejst si jezen na berlinga zato nerabiš žalit vsepovprek... To je malo otročje in ne računat na topel sprejem članov foruma ki forum obiskujejo...

Pa brez zamere.

:BigThumbs:

funfek

K točki 2. zgoraj: to bi se kdo s smislom za sociološko analizo moral razpisat. Zakaj je za vse vajence&mehanike ultimativni avto golf5ali6&passat&A4&bmw3, starosti nad 5 let, še raje okoli 10 let? Po moje imajo od tega še največ koristi njihove partnerke (če jih imajo), saj se jim samozavest in libido zaradi tega dejstva bistveno dvigneta. Za njihove šefe/lastnike pa mercedes e klasa ali A6 (to je že znani "mesarski" sindrom). Kar poznam nekaj lastnikov avtosalona in prodajalcev novih Citroenov, vozijo vsi razne avte, vsem je skupno to, da so Citroen. Mislim, da drugače ne more in ne sme biti.

Torej sem še en zadovoljen lastnik Berlinga hdi, 110km, 78.000km. Pred tednom smo se pri menjavi gum srečali 3 lastniki Berlingov, noben nima težav. Do sedaj mi še največjo težavo povzroča gubanje usnjenega volana, kar sem že opisoval. Bom verjetno dal kateremu obrtniku za preoblečt. Strošek 100-150€. Avto vsekakor priporočam, je zelo racionalen nakup. Ni pa za dvigovanje ugleda.

Lp

TeMpL

V avtolsaunu v MB kjer sem kupil avto je vozil lastnik Mercedes-a ;)

Prodajalci v avtosalonu pa alfe itd..
NE nekladat no.

Sem preživel z Berlingom cele mesece na servisu.  
Avto ima skupaj že 3372 KM prepeljanih s stani serviserjev in inšpektorjev (ta podate dovolj pove) Kak naj ima človek potem dobro menje o tem? Daj no ?!

Razen če boste zdaj dejali, da naj bom srečen, da se da sploh peljati z njim... Ma brez veze.

Pa še vedno je poln nerešenih stvar, ki pač nikoli ne bodo rešene, čeprav jih vsak servis kam avto pripelješ vidi oz zazna..,

Pa sej vseeno.. To pa da je citroen sploh "avto" me ne prepriča nič na svetu več.

Xandrej

No zato pa je ta avtosalon zaprl svoja vrata saj Avto Plus odplavila drava že en čas nazaj... Glede na to kaka jajca so citroeni bi ja morali preživet že od samega servisa glede na to, da so bili v MB ene preko 30 let...

Fajn pa bi bilo, da bi spremljal statistiko koliko je prodanih berlingotov v sloveniji pa glede na to, da so na forumu 3 ki niso bili zadovoljni z avtom je to zame odlični izkupiček!

Pač nisi imel sreče z vozilom kaj češ...  Jaz berlinga nebom imel ker ga ne rabim zaenkrat mogoče kdaj če bo potreba po takem vozilu.

Je pa pred pol leta moj prijatelj (zagrižen OOOO) A4 2.0 TDI (commonrail) menjal motor 2x se razpizdil in kupil berlinga sivega bencinarja in je z avtom prezadovoljen vidiš... 100 ljudi 100 čudi!

Aja p itak sem dolgo bral to temo sem nekaj siknil itak mi je žal ker se mi ne da ubadat s takimi stvarmi in ja izstopam iz teme.

Vsi zadovoljni in srečni in prav je tako!

:BigThumbs:

antasi

:emot112:...no pa nadaljujem,
kjer je Xandrej obupal

Zaenkrat smo ugotovili, da je Berlingo
odličen avto za ta denar-Citroen priporoča nakup:BigThumbs:

sponzor:avtohiša Košak, ki je zaradi novega Berlingeca
zgubila koncesijo, saj ljudje nič več ne vozijo te avte na servis

opp. no, pa smo razrešili uganko:
na štajerskem so berlingeci boljše sestavljeni,
napram gorenjskemu koncu, ko dobite te avte iz škart trakov:funny34d:

priporočam nakup pri nas,
al pa je to da mi nismo taki dlakocepci,
mogoče sem zato pri žgajner (katerga sicer hvalim)
dobil 1l vina kot darilo, da se napijem od tuge..

TeMpL

Naš je iz "Štajerske" pa je za kurac..
No sestavljen je še nekak, zvarjen že slabše. Sam kvaliteta vgrajenih delov za Štajerski konec je pad pod vsakim nivojem!