Nakup novega Berlinga

Začel/a jurep, November 11, 2012, 12:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

...in jih pol prodajajo rabljene
za 100 e naprej, pa še berlingota šinfajo

res ne morem razumet teh ljudi,
pa pravjo da so v ribnci normalni..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

alan30

No da ne boste preveč tolkli po AndryAndro-tu bom še jaz potrdil njegove trditve in kar se tiče berlingota tretje generacije imam izkušenj z nim več kot dovolj odlično vozilo za sklepanje novih prijateljstev predvsem na servisih sam sem z njim imel preko trideset garancijskih posegov za katere imam tudi shranjene delovne naloge.Drugače sem zelo optimis in sem se mučil z njim tri leta a žal sem na koncu obupal in ga prodal, za kaj bolj natančne podatke lahko preberete najobširnejšo temo o berlingu na forumu.Pa prosim ne začenjajte spet kako je to to za ta denar in ostale litanije kot kupi si nemca itd.
No sedaj pa užgi po meni ko max po diviziji.

ps
mimo grede sedaj vozim škodo felicijo letnik 1999 cena 450€ obiskov pri mehaniku 0 glava me ne boli 0 stroškov ni 0 .
No sedaj si pa sprostite dušo.

LP
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

Citat od: alan30;145708No da ne boste preveč tolkli po AndryAndro-tu bom še jaz potrdil njegove trditve in kar se tiče berlingota tretje generacije imam izkušenj z nim več kot dovolj odlično vozilo za sklepanje novih prijateljstev predvsem na servisih sam sem z njim imel preko trideset garancijskih posegov za katere imam tudi shranjene delovne naloge.Drugače sem zelo optimis in sem se mučil z njim tri leta a žal sem na koncu obupal in ga prodal, za kaj bolj natančne podatke lahko preberete najobširnejšo temo o berlingu na forumu.Pa prosim ne začenjajte spet kako je to to za ta denar in ostale litanije kot kupi si nemca itd.
No sedaj pa užgi po meni ko max po diviziji.

ps
mimo grede sedaj vozim škodo felicijo letnik 1999 cena 450€ obiskov pri mehaniku 0 glava me ne boli 0 stroškov ni 0 .
No sedaj si pa sprostite dušo.

LP
Alan

NO, da si mal sprostimo dušo:
za ta denar je berlingec odličen avto, če imaš več denarja kupi nemca,
mater sem pameten:funny34d:

lej, imaš jajca ti in andro da šinfata berlingeca na citro forumu,
kaj sta pa pričakoval, da vas bomo pohvalili.
Sam ne bi bil tak pametnjakovič(po andyevo mi je všeč-bom še porabil to)
da bi šel na nemški forum in šinfal golfa
al pa tud na škoda forum in šinfal felicijo ki je mimogrede odličen avto.
Prosim pojdita na avtomobilizem in se pridružita
temi avtomobili uporabnikov,
tam šinfajo vse od golfa audija škode renoja celo kak citroen se vmes najde
tak da sem jaz po njihovih nasvetih kupil topolinčka
za katerega edino še nisem zasledil da bi ga kdo šinfal:BigThumbs:

TeMpL

Citat od: antasi;145715:)

Glede na teme ki si jih ustvaril na forumu zgleda, da Bernlinga sploh še nisi vozil, tako da se prosim vzdrži hvalospevov.

Verjetno je res boljši kot 35 let stara diana.

Citroen je pač veliko sranje. Berlingo pa upam da največje citroenovo ta trenutek. Ker če so tudi ostali avti tako nekvalitetni, je potem  bolje, da jih prenehajo izdelovati.

Ker sedaj ko je začel zajabavat oz cukat še motor se je tudi meni dokončno zagravžal.
Ostalih napak in obupnih poizkusov citroena, da zadevo popravijo ali pa tudi sploh ne, pa sploh ni vredno naštevat. ker jih je enostavno preveč.

Da sploh ne omenimo res zelo dovršenega podvozja ki ropota in je trdo kot skala ko zapelješ čez "neravnino", če pa pri 120km/h hitro menjaš smer vožnje pa avto zapleše bolj kot "katrca".... Celo dachia je več kot konkurenčna :)

Zeko124

Kje najdete vedno spačke in Diane not tlačit mi še vedno ni jasno! Kot da bi primerjal lastnosti avta s traktorja. brez zamere.

Sam sem se parkrat peljal z Berlingom III in se mi je zdel za ta denar čistu uredu avto. Zagovarjam mnenje, da pri vsaki znamki lahko naletiš na slabo serijo (sosed je s Passatom letnik 2010 več na servisu kot na cesti, itd).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

TeMpL

Citat od: Zeko124;145723Kje najdete vedno spačke in Diane not tlačit mi še vedno ni jasno! Kot da bi primerjal lastnosti avta s traktorja. brez zamere.
).

od tu: (teme ki jih je ustvaril antasi)... bo?

http://citroenar.eu/search.php?searchid=503858

antasi

Citat od: TeMpL;145722Glede na teme ki si jih ustvaril na forumu zgleda, da Bernlinga sploh še nisi vozil, tako da se prosim vzdrži hvalospevov.

Verjetno je res boljši kot 35 let stara diana.

Citroen je pač veliko sranje. Berlingo pa upam da največje citroenovo ta trenutek. Ker če so tudi ostali avti tako nekvalitetni, je potem  bolje, da jih prenehajo izdelovati.

Ker sedaj ko je začel zajabavat oz cukat še motor se je tudi meni dokončno zagravžal.
Ostalih napak in obupnih poizkusov citroena, da zadevo popravijo ali pa tudi sploh ne, pa sploh ni vredno naštevat. ker jih je enostavno preveč.

Da sploh ne omenimo res zelo dovršenega podvozja ki ropota in je trdo kot skala ko zapelješ čez "neravnino", če pa pri 120km/h hitro menjaš smer vožnje pa avto zapleše bolj kot "katrca".... Celo dachia je več kot konkurenčna :)

No, saj lahk tud začnemo žalit ti templ al donat al kaj si že
dacio sem res zdajle testno vozil na desantu
odličen avto za tak denar -Lodgya -smo mel nalepke
na avtu za 9800 eurov, kar je za 7 sedežev res poceni
ampak tisti ki smo ga mi vozli z vso opremo-Dacia Lodgy
ki jo ima moj BERLINGO pa stane 16200e
tak da verjem da je berlingo boljša izbira še en cajt,
če ti nisi zadovoljen z berlingotom
se pelj prosim butat z glavo v zid
kaj si dal tulk dnarja za take jajce,
ker nekateri smo še zadovoljni z njim,
čeprav nas maš za mal omejene
ko primerjamo berlingeca s  staro dijano
kak si pa ti vedeževalka?
da veš kake avte imamo doma
al si pametnjakovič tak ko andy:Hammer3:

TeMpL

Pregledal sem samo teme ki si juh "odprl" tukaj na forumu...

Tudi še si presedlal iz Diane na berlinga, verjamem in tudi razumem, da si nad Berlingom navdušen....

Pa bom raje končal s komentiranjem.... (moti me samo da udrihaš po ljudeh, kateri niso zadovoljni s tem Citroenovim sranjem)

Berlingo je pač sranje, eni si to upamo priznati, čeprav jih tudi vozimo oz smo jih vozili, drugi pač ne...

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

AndryAndro

Hvala Vsem, ki me podpirajo na tem forumu.

Kot že večkrat v prejšnih postih, kjer sem pisal o mojih doživetjih in izkušnjah z Berlingom, si bom drznil še enkrat napisat moje mnenje.
"Berlingo bi bil čist fajn avto, če ne bi bil tako šlampasto narejen in če bi servisi delovali v dobro strank, ne pa v dobro Citroena".
Tudi s ceno se strinjam, "ogromno avta za relativno malo denarja"! Ampak za Božjo voljo, kolikor pač že košta nek artikel, nočem kupovati polizdelek namesto izdelka.
Meni sicer 15000€ pomeni ogromno denarja, kolikor me je koštal Berlingo. Moja plača je precej majhna in vsak dan naredim 100km, da si jo zalužim. Potrebujem siguren avto in nočem sklepati prijateljstva po servisih.
Ker se mi je takrat rodil otrok, sem si privoščil tudi najboljše prevleke, zaradi morebitnega bruhanja ali pa česarkoli takega, da mi ne bi zasvinjal sedeža. Sem pač pedantnež glede tega. Po vseh teh nevšečnosti, ki sem jih imel z Berlingom, se mi je zastavljalo vprašanje, kaj se bo zgodilo, ko bo avto iz garancije? Kdo bo plačeval vse te kolobocije na servisu?
Odločitev je bila samo ena, avto mora od bajte!
Po globokem premisleku sva se z ženo odločila za Caddya, kar je pomenilo še za 4000€ dražji avto. Za moje pojme skoraj absurd.
Ampak sedaj mi ni žal!

PS: nemški pregovor
"Nimam toliko denarja, da bi poceni kupoval"
&REJ

DejanO

glej se zgodi, pač slab končni izdelek, ne pa posploševati da je Berlingo slab avto. Glede na prodajne številke je res uspešnica, ker jih je dosti, so tudi okvare bolj vsem nam znane. Kolega ga je kupil med prvimi leta 2008 in se briža 140.000 km in nobene težave, nekaj je blo, da mu je žrlo zadnje zunanje ploščice, to je vse.

Vemo pa tudi, da je VW (pri daljših testih) tudi katastrofa, caddy, sharan,.. niso naredili 100.000 km testa pri Autobildu. Ko so vozili caddyja 1.9 tdi, so si testniki celo šotor omislili pred servisom. To pa spet ne pomeni, da so vsi caddyji slabi. Tudi naši službeni VW so nam požrli dosti denarja (hvala Porše MB), dveh več nimamo, vozimo še samo golfa 5.

Naj ti dobro služi, dve ali štiri leta se nimaš kaj bati (garancija), da bo več denarja ostalo za malega.

LP
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

partner se ni dobro obnesel, ni pa ostal na cesti ali nisu mu menjali motorja ali menjalnika, kot zadnjima dvema iz grupe VW. Sicer so vsi VW na lestvici 100.000 km testih bolj odzadaj, ampak so za Nemče še vedno uber autos.
Ko to bereš kaj vse je šlo narobe, oni pa samo hvalijo. Zanimivo, da še to vse napišejo, torej so še dokaj objektivni.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

Kak lahko te revije sploh bereš? Kupuješ? Sploh pa te uber ales zadeve ki so vsi avti drek damo njihovi so najtabulši pa če pride BMW1 44 000 jurjev se to njim ne zdi nič čudnega... Idioti švabski! :breaking_pc::breaking_pc::breaking_pc::breaking_pc:

bingo

DejanO: lahko bi dal še podnapise k tabeli...jaz nič ne vem kaj je v stolpcih na desni strani slikice

DejanO

Citat od: bingo;145842DejanO: lahko bi dal še podnapise k tabeli...jaz nič ne vem kaj je v stolpcih na desni strani slikice

znamka avta in tip... potem minus ali kazenske točke...nato ocena  (1 najboljša, -1, 2, -2,.....)

Ne berem redno, samo občasno.