c5 z 300.000 km?

Začel/a hidravlik, November 05, 2012, 08:16:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hidravlik

pozdrav,
Zanimam se za tole vozilo (ali takšna podobna)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6434499&show=1

Èe gledamo, da gre za 10 let staro vozilo, 30k km letno niti ni veliko oz. realno. Zanima me, kakšne stroške lahko pričakujem s takšnim avtom? Kako je z vztrajniki, je to še star enomasni ali dvomasni? Menjalniki še delujejo BP pri teh km ?

Kaj pa podvozje, kot mi je znano, ti avti nimajo amortizerjev, zato tega stroška ni, kaj pa bunke, tekočina in ostalo? Kakšen je komplet strošek popravila bunk? Kako je z zglobi in ležaji, pogosto crkujejo?

Vodila stekel so na Citroenu problematična ali me ne rabi skrbet? Pri Renaultu je eno vodilo cca. 200 eur, kar je pri 4. električnih steklih velik zalogaj.

Izpuh, katalizatorji, DPF še ti avti nimajo?
Kako je s hladilniki motorja? "baba čula baba rekla" da se ti avti poleti dosti (pre)grejejo, je to res ?

zanimajo me tudi kakšni drugi večji stroški zaradi katerih je boljše ne kupit citroena. Žarnice in ostale drobnarije, ki bi naj veliko crkovale me ne skrbijo.

Hvala za pomoč in nasvete.

P.S. Tisti, ki priporočate nakup C5 mk1 z 120.000 km in čudežno izgubljeno servisno knjižico, sporočam, da sem nekako mnenja, da je takšen avto pri takšni starosti skoraj nemogoče kupiti, zato bi rajši realnega s 300k in vsaj vem kaj je bilo na avtu narejeno. vendar še nikoli nisem imel Citroena, zato bi rad pred nakupom se malo pozanimal o stroški in stmotrnosti nakupa.

LP

ziga_

Jaz sem imel C5 mk1 in nisem imel težav z crkovanjem žarnic in podobne drobnarije. Bodi pozoren na obvolanska COM stikala, če še niso bila menjana bodo ziher prava za menjavo, to pa res hitro shodi in to vedno za smernike ali vžig luči... Bunke če še niso bile zamenjane bodo definitivno prišle na vrsto. Èe se ne motim jih ima 5 (ena stane 55€) + ponovno polnjenje in pa možnost menjati tudi kakšno gumjasto cevko v hidravličnem sistemu (pač prepari s časom). Sklopko boš lahko čutil samo če ti spodrsava v 5. prestavo, drugače se navadi prijemlje visoko ima samonastavljivo. Vztrajnik boš pa slišal, bodi pozoren ko C5ko ugasneš in imej odprta vrata, če nekako zacengla ko ga ugasneš potem je vztrajnik proti koncu (ali, da poje med vožnjo pri nizkih obratih). 2.0HDi ima enomasnega. FAP filter imajo ene ja druge ne pri mk1, mk2 in naprej imajo vse FAP filtre. Da se preveriti po številki (nekje na forumu so še to pregledovalo če je koga zanimalo) mislim pa če se skloniš pod avto, da se ga da normalno videti. To, da bi hodila kakšna vodila ne vem, meni se nikoli ni pregrel čez njegovo delavno temp. Nisem imel težav, mogoče tist ki ti je rekel je imel slabo vodno pumpo ali termostat pa se mu je pregreval ;). Drugače simpatičen, len vozek. Za relacije super in izredno udoben. Pri serviserju bolj preveri končnike, stabilizatorje in volansko letev... ker zna bit kakšen problem če tam še ni bil vzdrževan. Drugače vestno vozilo, sem imel lepo porabo 6,4-6,5l/100km relacijske LJ-NG, 130-140km/h. Daj ga res preveriti, da ni kaj proti koncu to je pa to. Drugače izgleda pa za 10let/300kkm kar lep :BigThumbs:.

Lp, Žiga
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

tomaz555

Èe je avto vzdrževan in za pravo ceno nimaš kaj faliti. Kvari se ne bolj od ostalih, napake pa so pri takih kilometrih itak odpravljene. Končniki po mojih izkušnjah izdržijo nenormalo dolgo, stabilizatorji radi gredo. Pod 200k kilometrov ga boš težko dobil (razen če vzameš kilometre po naročilu, kot večina)
Ps Žiga novih bunk se ne fila, zgolj v vednost.

ziga_

Aha ok, nisem vedel Tomaž. Ja moj je bil 03 letnik in je imel realnih 189.000km in nič po naročilu. Pač zelo relativno kaj dobiš. Ali pa malo počakaš pa se morda kaj najde. Drugače če se ne motim gredo sem in tja tudi šobe pri tem vozilu, ko da kar nekaj km čez, ali pač?

tomaz555

S tvojimi realnimi kilometri se ni za hvaliti. C5 je dober avto, boš človeka prepričal o nasprotnem. Tvoj je eden redkih ( z realnimi kilometri pripeljam iz Italije), kjer so menjali motor. Po mojih izkušnjah gre vse ostalo prej, kot motor in hidravlika.

visar

pa še zadnje steklo boš moral porihtat. :-)

Drugače je avto univerzalc, kombi, limuzina, terenec in tovorno vozilo.
Jaz sem bil z C5 BK zelo zadovoljen. Kupil pri 70 in prodal pri 180Mm.

LP
______/\\______
______/\\______

zlikovski

Èe je dobro vzdrževan, se glede kilometrov nimaš kaj sekirat.

Jagoda

Citat od: visar;144737pa še zadnje steklo boš moral porihtat. :-)

Drugače je avto univerzalc, kombi, limuzina, terenec in tovorno vozilo...

Se strinjam.
Dober je za kogar je ...

Xandrej

Pri takem C5 vseskup ostalo narazen pade kot pa mašin pa še to je vprašljivo. Kdo klobasa da je avto pri 300 000 še vredu pol pa res ne vem... Dobro vzdrževan?!?!?!? Kaj to pomeni za vas? Da se redno olje menjava?

Kilometri so kilometri in gotovo. Pa je vseeno ki so narejeni na cesti in zračunaj kolko krat je tak avto v luknjo zapeljal itd itd...

Seveda pa se ob nakupu takega avta odloči vsak sam. To se kupi za ta 2 jurja voziš dokler gre pa na dinos z njim se mu lepo zahvališ pa roka!

Xandrej

Citat od: hidravlik;144708pozdrav,
Zanimam se za tole vozilo (ali takšna podobna)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6434499&show=1

P.S. Tisti, ki priporočate nakup C5 mk1 z 120.000 km in čudežno izgubljeno servisno knjižico, sporočam, da sem nekako mnenja, da je takšen avto pri takšni starosti skoraj nemogoče kupiti, zato bi rajši realnega s 300k in vsaj vem kaj je bilo na avtu narejeno. vendar še nikoli nisem imel Citroena, zato bi rad pred nakupom se malo pozanimal o stroški in stmotrnosti nakupa.

LP

Pozdravljen.

Potem pa najdeš pribljižno takega ki ima servisno knjigo pa realne kilometre ter poznano zgodovino... Tak pa bo stal 3500 pa tudi ne veš če bo delalo vseskup! Nakup takega avtomobila je loterija!

Jagoda

Citat od: Xandrej;144741Pri takem C5 vseskup ostalo narazen pade kot pa mašin pa še to je vprašljivo. Kdo klobasa da je avto pri 300 000 še vredu pol pa res ne vem... Dobro vzdrževan?!?!?!? Kaj to pomeni za vas? Da se redno olje menjava?

Kilometri so kilometri in gotovo. Pa je vseeno ki so narejeni na cesti in zračunaj kolko krat je tak avto v luknjo zapeljal itd itd...

Seveda pa se ob nakupu takega avta odloči vsak sam. To se kupi za ta 2 jurja voziš dokler gre pa na dinos z njim se mu lepo zahvališ pa roka!

No, da ne bo pomote. Seveda odsvetujem nakup vsakega avta pri 300000km. Glede na svojega 210000km lahko rečem, da če ga redno vzdržuješ (torej sproti odpravljaš vse kar je treba) potem ne vidim razloga da bi se mi pri 300000km ustavil?
Dober je za kogar je ...

Xandrej

Vzdrževanje seveda! Sproti popravljanje je bilo očitno da je dosegel tako kilometrino.

AJz sem imel tak avto pri 210 000 jurjev pa še to šestaka! Pa nonstop nekaj... Pa ono pa drugo pa tretje pa most pa izpušni sistem pa vsega palca pa pimpeka... Pa je bil skoz vzdrževan. Saj ne rečem mogoče pa bo predel še nadaljnih 100 000 kilometrov to nihče ne ve ampak je pa osnova že meni odbijajoča (osebno).

Seveda se bo našel nekdo ki bo rekel, da je tak avto kot nov ampak to je vreča brez dna če se mene vpraša.

ziga_

Citat od: Xandrej;144747Vzdrževanje seveda! Sproti popravljanje je bilo očitno da je dosegel tako kilometrino.

AJz sem imel tak avto pri 210 000 jurjev pa še to šestaka! Pa nonstop nekaj... Pa ono pa drugo pa tretje pa most pa izpušni sistem pa vsega palca pa pimpeka... Pa je bil skoz vzdrževan. Saj ne rečem mogoče pa bo predel še nadaljnih 100 000 kilometrov to nihče ne ve ampak je pa osnova že meni odbijajoča (osebno).

Seveda se bo našel nekdo ki bo rekel, da je tak avto kot nov ampak to je vreča brez dna če se mene vpraša.

X2 :emot112:

zlikovski

@Xsandrej, saj vemo kakši so nekateri lastniki, avto ima slabih 100.000 pa je skoraj za kontejner, drugi več kot 300.000 pa skoraj kot iz salona.
Brezveze tu nekaj pametovat, cena je ugodna, naj vrže oko, pa bo vido, prve ''skrite'' hibe če so, pa bo opazil po par natočenih tankih.

hidravlik

Hvala vsem za odgovore.
Malo sem brskal po forumu  pa si nisem čisto na jasnem, a imajo te C5ke tudi probleme z zadnjo premo oz. "kolesa na ven"?

Citat od: Xandrej;144747Seveda se bo našel nekdo ki bo rekel, da je tak avto kot nov ampak to je vreča brez dna če se mene vpraša.
Mi je jasno, da je takšen avto lahko vreča brez dna, vendar kot sem že rekel Citroena ne poznam dobro, zato bi rad vedel kaj konkretno si menjal pri svojem na 210.000 km?
Ker večina mk1 na netu ima preko 200k km, dosti tudi preko 250k, že pa nekaj časa iščem Citroena, ker kot vsi lastniki veste, dobiš velik udoben avto z vso opremo za smešno ceno.

Kako pa je z 2.2 HDi motorji? So zanesljivi? Eni že imajo 6 stopenjski menjalnik, drugi pa 5. Je 6stopenjski "must have" ali je 5 pravtako vredu, za občasno vožnjo po AC do 140 kmh?

lp