c5 z 300.000 km?

Začel/a hidravlik, November 05, 2012, 08:16:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ziga_

Citat od: hidravlik;144751Hvala vsem za odgovore.
Malo sem brskal po forumu  pa si nisem čisto na jasnem, a imajo te C5ke tudi probleme z zadnjo premo oz. "kolesa na ven"?

Mi je jasno, da je takšen avto lahko vreča brez dna, vendar kot sem že rekel Citroena ne poznam dobro, zato bi rad vedel kaj konkretno si menjal pri svojem na 210.000 km?
Ker večina mk1 na netu ima preko 200k km, dosti tudi preko 250k, že pa nekaj časa iščem Citroena, ker kot vsi lastniki veste, dobiš velik udoben avto z vso opremo za smešno ceno.

Kako pa je z 2.2 HDi motorji? So zanesljivi? Eni že imajo 6 stopenjski menjalnik, drugi pa 5. Je 6stopenjski "must have" ali je 5 pravtako vredu, za občasno vožnjo po AC do 140 kmh?

lp

2.2HDi ni zanesljiv motor (vsaj mk1 ne) ima enak blok kot 2.0HDi, kaj ti to pove? Da ima tanjše stene na bloku in pač gre... Ima tudi dvomasni vztrajnik. 5 stopenski menjalnik kot ga ima 2.0 ali 2.2 je popolnoma ok. Malo dolgo prestavno razmerje ampak roko na srce tudi avto ni špotnik (to je Citroen ne Honda, Alfa...). Jah mojo bi kupil ko sem jo prodajal (189kkm, 2.0HDi, serijsko brez FAP filtra, karavan)... na koncu sem jo prodal še za več kot sem ga imel v oglasu (ker je bil vzet v zamenjavo za novo vozilo) in od tam čez 2 tedna prodan, za veliko višjo ceno kot sem dobival ponudbe. Drugače Citroen tudi ni nekaj extra poceni razen če je slab. Ima pa realno ceno glede na kaj dobiš.
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

Zeko124

ni mi jasno, po katerem defaultu naj bi avto s 300k bil vreča brez dna. pred tednom sem prodal passata s 500k km, avto razen kosov podvozja predel ko muca :). počekiraj, pa če maš slab občutek zvrti kilometre nazaj na enih 230.000 kot jih ima veliko c5 te serije pa te ne bo glava bolela ;)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Kakorkoli vsakemu.

Avto ohranjen ali ne ima 300 000 jurjev in pika... Èe ga bo kupil ga bo če ne pa ne. To je forum in podal sem OSEBNO mnenje. Seveda pa se o nakupu vsak odloči.

Seveda pa uber ales stroji se pri takih kilometrih komaj motor vleže...

:BigThumbs:

Xandrej

Citat od: hidravlik;144751Hvala vsem za odgovore.
Malo sem brskal po forumu  pa si nisem čisto na jasnem, a imajo te C5ke tudi probleme z zadnjo premo oz. "kolesa na ven"?

Mi je jasno, da je takšen avto lahko vreča brez dna, vendar kot sem že rekel Citroena ne poznam dobro, zato bi rad vedel kaj konkretno si menjal pri svojem na 210.000 km?
Ker večina mk1 na netu ima preko 200k km, dosti tudi preko 250k, že pa nekaj časa iščem Citroena, ker kot vsi lastniki veste, dobiš velik udoben avto z vso opremo za smešno ceno.

Kako pa je z 2.2 HDi motorji? So zanesljivi? Eni že imajo 6 stopenjski menjalnik, drugi pa 5. Je 6stopenjski "must have" ali je 5 pravtako vredu, za občasno vožnjo po AC do 140 kmh?

lp

Glej pa skoz nekaj pa tresenje zavor, šipe pri odpiranju in zapiranju pokajo pa je treba nova vodila... Pa zadnja prema (ja ima enako kot vsi fransqua), cviljenje zavor, notranji motorčki za prezračevanje pa ta sonda pa ona pa izpušni sistem... Pa utrujenost materijalov (volanski obroč hin), notranja držala za odpiranje pa zapiranje pa še in še... Tukaj se hidravlična pumpa počasi poslavlja (gor je obešen servo volan, pa vzmetenje) sam bog ve če so menjali hid. kugle tukaj pri 300 000 bi jih že skoraj morali... Pa pri teh kilometrih že drugič kuplonga, bog ve kakšen je menjalnik itd itd...

Daleč od tega, da bi te strašil ampak to so zadeve ki pač pričakujejo pri tem avtu lahko da leti še 2 mio kilometrov pa nebo nič... Vprašal si jaz pač povem ker sem imel 2 taka avta. pri drugem c5 II sem naredil pa 50 000 z njim pa me ni stal niti centa...

Glede 2.2 Hdi. Moj foter ga je imel v 607 (2002) pa je šel 100 000 brez enega centa... (aja en senzor za temp zraka je šel na zračnem filtru) 80€ ja ga je stal avto...

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

garac

Osebno nimam nič proti temu, da ima 300tkm, itak jih ima večino uvoženih.
S polno ritko je lahko kakat, če pa človek nima denarja za novega, novejšega, boljšega... popravlja, vzdržuje obstoječe.
No, ampak če nimaš toliko € je bolje, da se odločiš za avto nižjega ranga-xsara recimo, še največji strošek je obnova mostu.

XAndrej, zanimivo, ko si vozil ruž, pa je bil najboljši, nikoli ni bilo o problemih govora?
Ko sem prebiral temo o tvojem C6, bi pomislil, da je to eno sranje od avta, sploh, ko do radia pridemo...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Vprašajte, miklavža koliko km ima njegova xantia, markolinov evasion, sončkov ex c4 picasso, skrtova ex xsara...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

Idi si brat mojo temo o C5 (rdečem) pa boš videl (kaj sem vložil v tisti avto) pe nov volan sem kupil za 22 000 SIT!!! Še Lammy jo je nadaljeval!

Pa ja za kakanje moraš nekaj pojest prijatelj!

Saj to je hec nekomu ki kao ''nima'' (to je tvoja teza) takšen avto pa sploh priporočat!!! Zdaj pa ne vem al sem jaz butast al kdo?

Xandrej

EVO VDAM SE!

KUPI TO STARI TO LETI IN LETI IN LETI!!!

UMIKAM SE IZ TEME HVALA!

ziga_

Xandrej si kar prav povedal veš... Pač avto ni večen, za tistih 2000€ kupi (primer P206 - karavan) Boš imel 02-03 letnik in nekaj čez 120kkm, strošek vzdrževanja majhen imaš pa tudi 2.0HDi isti motor ;). Mogoče je ceneje kot cepetavček kar se tiče ostalega. Samo pr francozih je pa ta zadnja prema kar hit stoletja :Hammer3: .
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

Romzi

Citat od: garac;144760Vprašajte, miklavža koliko km ima njegova xantia, markolinov evasion, sončkov ex c4 picasso, skrtova ex xsara...

Miklavž ma bencinarja, nima kaj crknit kar se okolice motorja tiče. In tudi sicer bi rekel da so dizli ratali jajca v zadnjih letih (pa upam da moj ni in ne bo med njimi :BigThumbs:)
Maš FAP, pa dual-mass vztrajnik, pa šobe, pa turbina, pa ....sami problemi. Na Xsari ko je bilo treba menjat sklopko, je prišla vse skupaj z delom vred 300€ (če bi bil doma, bi košalo 100€, tako sem pa častil enga tipa na Korčuli da mi je zamenjal:Hammer3:).

psihopat100posto

Èe nimaš namena letno vložit v ta avto 500-1000EUR za vzdževanje pol ta avto siguno ni za tebe, to je dejstvo, ker sigurno bo pri teh kilometrih kaj za popravljat v kratkem.
lp

superca13

Citat od: garac;144758Osebno nimam nič proti temu, da ima 300tkm, itak jih ima večino uvoženih.
S polno ritko je lahko kakat, če pa človek nima denarja za novega, novejšega, boljšega... popravlja, vzdržuje obstoječe.
No, ampak če nimaš toliko € je bolje, da se odločiš za avto nižjega ranga-xsara recimo, še največji strošek je obnova mostu.

XAndrej, zanimivo, ko si vozil ruž, pa je bil najboljši, nikoli ni bilo o problemih govora?
Ko sem prebiral temo o tvojem C6, bi pomislil, da je to eno sranje od avta, sploh, ko do radia pridemo...

Garač, nisi ti malo nesramen s tem kakanjem na polno ali na prazno?
Èe se ne motim, si naredil citroenar forum, ne spaček forum, kjer vse poteka po principu nič=največ. Eni so pač perfekcionisti, imajo lepe avte kjer vse deluje kot prvi dan, drugi pač gurajo in po svoje krpajo ter se vozijo s 500kkm kripami iz A v B, z motorji 1.0 in porabo 10L, v prepričanju da je vse v najlepšem redu. Enim se fučka če vse razpada, drugi pa zahtevajo popolnost.
Se strinjam s psihotom in X-om in dodajam, da če ni denarja, potem se ne kupuje C5, C6, ki se ga krpa z žico in migmagom ampak cenejše vozilo. Rezervni deli so namreč še vedno enako dragi kot pred 10 leti.

Pred slabim letom je X ponudil na forumu C5 HDI z dobrimi 100kkm, od prvega lastnika, za pameten denar. Seveda je bilo tistih par jurjev vsem preveč, sedaj pa jok, da taki avti ne obstajajo. Niste resni.

LP
S

Zeko124

zdaj smo itak ze skrenili s teme, ampak delno se strinjam s superco: s(m)o takšni in drugačni ljudje in ene moti vsaka malenkost, druge pač ne tolko.

Ne boste verjeli, ampak smo tudi nekateri ki bi imeli tak avto, pa nismo tolko finančno močni. Jaz osebno sem šel v nakup svojega C5 z zavestjo, da je to 10 let star Citroen s svojimi forami. in se veselo vozim in sproti rihtam ali ignoriram določene napake. Drugo pa so vlozki za odpravo napak, ki neposredno ogrozajo brezhibno delovanje avta.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

hidravlik

Kakšno pa je mnenje o Xsari HDi? So kakšne večje razlike med 90KM in 109 KM motorji, razen seveda v moči in pospeških, bolj me zanimajo napake ali okvare?
In kot mi je znano, gre tukaj še za enomasni vztrajnik, brez DPFa, veliki servis na 120k km,.... imam prav?

garac

superca, ne razumeš, vsak naj vozi kar mu paše in seveda po svojih zmožnostih.
Nesramen? Fantu hočem le dobro, kupi si avto, katerega vzdrževanje si lahko privoščiš.
Zaradi mene je lahko to tudi C6, ali pa C 600, če si lahko privoščiš vzrdževanje.
[SIGPIC][/SIGPIC]