Zimske gume

Začel/a Darchee, Oktober 29, 2012, 01:12:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Darchee

Katere zimske ali zimsko letne gume ste kaj kupili letos? S katerimi ste bili do sedaj najbolj zadovoljni? Profil 185/55/15.

Xandrej

Daj o tem malo pobrskaj na forumu ker o teh gumah so že eni doktorate položili!

xpuser

Preveč komplicirate razlika med recimo savo s3+ in ug 8 je cc 10€ na gumo ,torej 40 €  ....

Mike666

Rabljene kormoran z dobrim profilom. Ne rabim za extreme. Totih 15 km do službe pol pa je že počiščeno.

aleszsg

debika frigo pa hribi in doline mehka guma  za vsake zimske razmere.

vinotoc

:)))) a nas malo vlečeš z dimenzijo in vprašanjem?
Dobra si! V enem vprašanju: katere, pa ali zimske ali celoletne (zimsko letne), in seveda 100x dorečena tema o dimenziji :))))))
Pa lepo vozi!
Lep večer Vinotoc.

PS

Tudi lepo noč ti želim!
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Darchee

Lol, ne...nobenega ne vlečem. :) Sama nimam pojma o gumah, zato sem izbiro prepustila kar svojem mehankarju, me pa vseeno zanima kaj več, da bom vedela kaj pričakovat, ko me pokliče in pove svojo izbiro. :) Nikjer nisem našla testov za to dimenzijo, pa ne vem, če se potem guma obnaša enako pri drugačnem profilu. Koliko je treba upoštevat velikost in težo avta, itd.. Iskala sem po netu, ampak nisem našla nič pametnega, razen, da so letošnje gume od Save dobile dejansko dobre rezultate, ker do sedaj naj bi bile poden - vsaj za po dežju. Po snegu je spet baje druga pesem. V vsakem primeru, mi raje prosim prilepi link do raznih izobraževanj o gumah. :)

Sem pa pregledala kar nekaj strani pri pikasoju in nisem našla teme o gumah. Priznam, pri drugih modelih pa nisem gledala.

gregor

Poglej v homologacijo in boš videla da Picasso ima 185/65/15
185/55/15 imajo navadne xsare.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

vinotoc

Draga Darči,

Najprej poglej v homologacijski kartonček katero dimenzijo smeš imeti. Prepričan sem 185/65/15. Saj voziš XP?
Testov je ogromno na netu. ADAC - AMZS...za to dimenzijo ni testa :(
Moj predlog: Michelin Alpin A4 je zame odlična guma (sem jo kupil in jo preizkusil) in Continental Conti Winter Contact TS850 (sinova izbira in preizkušena).
Zame je pomembno, da je dober oprijem na mokri cesti pri nizki temperaturi in led (poledica). Snega na cesti je čez zimo le nekaj dni in to po nekaj ur. Vsaj pri meni (700 mnm) in še verige imam v avtu in jih moram včasih uporabiti. In še: guma Alpin A4  je dokaj zelena in dokaj tiha, kar danes ni zanemarljivo.
Cena: 70€ z montažo. Toliko probaj izsiliti :) Za Continental cena 103€.
Ker si konkretno vprašala, sem odgovoril konkretno z mojimi izkušnjami. Save pa ne maram ker mokra cesta ni njena prijateljica! Izkušnja domače voznice na tečaju varne vožnje na Vranskem.
Ima pa naše občestvo "limon" popolnoma prav: razlike med gumami so minimalne. Edino Èungalunga gum jaz ne upam montirati.
Èe pa res rabiš 185/55/15, ima Michelin tudi to dimenzijo. Èeprav je Sava S3 najcenejša, je še vedno ne maram!
Sem se malo raznežil. (V jagodah in zelenjavi s sardinami me bo teplo. Boš brala.)

Lep večer ti želim tudi danes!

Vinotoc.

biga

aleszsg podpišem iz prakse

garac

vinotoč, zadnjič si pa hvalil ježevke od exDur tires al kaj že. Vsakič neko novo zgodbo prodajaš!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

frodo1

Citat od: vinotoc;144142Draga Darči,

Lep večer ti želim tudi danes!

Vinotoc.

To pa je že malo romantike,...
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Darchee

No, to je tko, ko ata pogleda profil in mi samo dostavil listek. Ja, 65 so. :) ...teh testov je pa res dosti. :)  Hvala vsem za popravek in predloge. Tebi, vinotoc, pa tudi lep večer. :)

vinotoc

Ojla,
kaj si nabavila? Danes je dan D. Sporoči.
LP Vinotoč.

vinotoc

A si letne že nabavila?
Poročaj!